Sari la conținut

Poză

Retete Montignac-Choux-uri Montignac(sarate)


5 răspunsuri la acest topic

#1 ddalia

ddalia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2009 - 12:14 AM

RETETA(pt 20 choux-uri mici)
-100 ml ulei de masline
-200 gr faina de soia degresata
-200 ml apa
-4 oua
-un vf de sare
-un vf de praf de copt
(l-am adaugat pt ca nu am fost sigura ca vor creste de la faina de soia)
UMPLUTURA
-250 gr crema de branza 0,2%
-o ceapa mica
-o mana de seminte chimen,patrunjel,sare ,piper
(dupa gustul fiecaruia,o puteti condimenta cum doriti)

Modul de preparare este foarte simplu,exact ca la banalele eclere cu care suntem obisnuiti,de la care de altfel m-am si inspirat,si le-am "montificat"putin.. :)Eu le-am facut pe post de aperitiv,dar va dati seama ce bune ar fi umplute cu o crema dulce,de vanilie sau cacao,binenteles tot monti(poate le va face altcineva)
De crescut au crescut foarte frumos,dar cred ca datorita varfului de cutit de praf de copt pe care l-am pus.Mie mi-au placut foarte mult,si va garantez,celora care nu suportati gustul sau mirosul fainii de soia ca in combinatie cu umplutura nici nu se simte,si in plus sunt foarte satioase.Am facut si din cele normale pentru familia mea,si i-am dat mamei sa guste unul din acesta si nici nu si-a dat seama ca este facut cu faina de soia.A zis ca a fost foarte gustos. smile.gif
Se pune intr-o cratita uleiul cu apa si varful de sare pe foc ,la fiert.Indiferent de cantitatea de ulei pe care o folosim,apa si cu faina vor fi in cantitate dubla.Cand incepe sa fiarba adaugam dintr-o data faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic,pana ce compozitia incepe sa se dezlipeasca de pe peretii cratitei..Lasam apoi compozitia sa se racaoreasca dupa care adaugam ouale,unul cate unul.Trecem la urmatorul ou numai dupa ce l-am incorporat pe primul bine,bine.Dupa ce am terminat de incorporat toate ouale,mai amestecam inca un pic pana obtinem o compozitie fina si moale.Apoi le asezam cu o ajutorul unei lingurite mici in tava tapetata cu hartie de copt.Se coc cam 20 min la 200 grade, deci foc iute(va uitati pe usa aragazului) dar nu deschideti usa ca se vor lasa. Daca se lasa dupa ce le-ati scos inseamna ca nu s-au copt destul.
Pentru umplutura,amestecati cu ajutorul mixerului branza impreuna cu ceapa taiata marunt si condimentele necesare,pana rezulta o compozitie fina.
Eu am facut jumatate de portie si mi-au iesit 12 gogosele.Si iata si pozele:
in cuptor:(au crescut frumos)
Image002.jpg

scoase:
Image007.jpg

gata umplute:)
Image011.jpg


Image039.jpg
Image040.jpg

Va doresc pofta buna!







#2 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 21 September 2009 - 08:58 AM

Felicitari, arata foarte bine floare.gif . Singura problema e ca nu imi place faina de soia mad.gif

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 21 September 2009 - 09:15 AM

arata asa de bine! felicitari!!!

puisorule, poti sa folosesti faina de naut sau linte in loc de cea de soia. eu la "tartele" sarate doar din asta folosesc. mie mi se potriveste la gust foarte bine nautul cu combinatiile satrate.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 September 2009 - 09:25 AM

Ce frumoase si crescute ti-au iesit ! Felicitari floare.gif
Nu stiam ca se pot face si cu ulei. Cand le faceam cu faina alba, puneam numai unt.

#5 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 21 September 2009 - 12:43 PM

Arata foarte bine, si sigur am sa le fac! Bravo tie!

Cu mult drag,
Cristina
Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#6 ddalia

ddalia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2009 - 04:38 PM

Multumesc frumos!!Chiar puteti incerca cu incredere reteta pentru ca sunt foarte bune!Eu am inceput sa indragesc foarte tare gustul fainii de soia si acuma aproape o folosesc la orice, fie ca e dulce,fie ca e sarat!Astept cu nerabdare si alte poze smile.gif wink.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi