Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Omleta cu ton


7 răspunsuri la acest topic

#1 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 06:50 PM

Reteta este luata din cartea lui Michel Montignac - Retete & Meniuri Montignac, vol 2, pagina 106

Reteta originala:
- 8 oua
- 200 gr ton nature
- 20 cl smantana fluida degresata
- 2 linguri patrunjel tocat
- ulei de masline.

Modificarile mele (in functie de ce am avut la momentul prepararii si sedintei foto):
- 4 oua
- 2 conserve ton in ulei (am scurs bine uleiul)
- 1 ceapa mica
- patrunjel
- ulei de masline

NU am pus smantana pentru ca eu prefer smantana la alta reteta de omleta.

Aici poza cu ingredientele:

IMG_1546.jpg



#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 06:53 PM

1. Tonul se scurge de ulei sau de sucul propriu si se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat si ceapa tocata marunt.

IMG_1547.jpg





#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 06:57 PM

Asa arata compozitia inainte de coacere:

IMG_1549.jpg

2. Se pune putin ulei de masline in tigaie, dupa care se toarna compozitia. Se coace bine pe o parte, apoi se intoarce pe partea cealalta. Omleta poate fi lasata mai zemoasa sau mai uscata. Eu o prefer mai uscata, asa ca am lasat-o mai mult.

(Tigaia am uitat sa o pozez, asa ca pun produsul finit).



#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 07:00 PM

Produsul finit:

IMG_1553.jpg

Alaturi de o salata de rosii cu ardei copti:

IMG_1554.jpg

Asta a fost mic dejunul meu de azi dimineata (fara nimic altceva).

#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 September 2009 - 08:17 PM

A, buna idee pentru micul dejun. Sau chiar pentru o cina la repezeala. Multumim. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 09:25 PM

CITAT(onaf @ Sep 27 2009, 09:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A, buna idee pentru micul dejun. Sau chiar pentru o cina la repezeala. Multumim. smile.gif


Si e atat de buna omleta asta... Se face si repede si este si consistenta, nu mananc paine niciodata la mancarea asta.

#7 kiki123

kiki123

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi

Postat 27 September 2009 - 09:34 PM

Nu mai fiti pasivi...exprimativa parerea si informativa:

http://suntrestantier.wordpress.com

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 27 September 2009 - 09:37 PM

CITAT(kiki123 @ Sep 27 2009, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu mai fiti pasivi...exprimativa parerea si informativa:

http://suntrestantier.wordpress.com



Si ce legatura are chestia asta cu "scrobul" pardon omleta mea dupa reteta lui nenea Monti?


Admini, ajutoooooooor, ca a mai scapat unul/una pe forum.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi