Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac-Quiche cu ceapa, piept de pui si ciuperci


13 răspunsuri la acest topic

#1 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 05 October 2009 - 08:56 AM

Reteta care mi-a tras cu ochiul este asta http://www.culinar.r...ceapa-si-sunca/. Este explicata foarte frumos pas cu pas asa ca nu ma voi repeta.

Si acum sa vedeti ce modificari am facut: la aluat am folosit amestec 50:50 de faina integrala si tarate si unt, in loc de sunca am folosit gratare de piept de pui taiate bucatele, am adaugat si ciuperci sotate si ceva branza.

Rezultatul e foarte aspectuos si gustos, cu un singur minus: taratele care le folosesc eu sunt foarte mari si ar fi trebuit cernute putin sa nu se simta asa tare in aluat. Ca si plusuri e foarte satioasa, o singura felie tine loc de o masa.

Sper sa va placa si sa o incercati. Pun si cateva poze:

IPHONE_056.JPG IPHONE_059.JPG IPHONE_061.JPG IPHONE_066.JPG

IPHONE_067.JPG IPHONE_070.JPG IPHONE_071.JPG

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 October 2009 - 09:30 AM

Foarte frumos ti-a iesit floare.gif .

Se pare ca Otilia nu te-a vrajit doar pe tine ci si pe mine inca din 2007 : Quiche sau Tarta cu ceapa si bacon

#3 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 05 October 2009 - 10:19 AM

Multumesc Sheng floare.gif . Am incercat sa editez titlul dar nu pot asa ca rog pe moderatori daca se poate sa treaca in titlu si Retete montignac.

Si inca un plus descoperit in dimineata asta: e delicioasa si rece asa ca se preteaza la pachetel pt servici.

Ooops, acum am vazut ca este deja topic cu tarta asta. Atunci mai bine sa fie lipit la topicul deschis de tine.

Editat de puisorul, 05 October 2009 - 10:22 AM.


#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2009 - 02:22 PM

Ti-a iesit o frumusete! mincacios.gif

#5 agh mihaela 15747

agh mihaela 15747

    Bucataras

  • Membri
  • 51 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 19 October 2009 - 06:50 PM

credeti ca reteta asta merge si pentru faza I?
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wMS9kvj/]


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 October 2009 - 09:12 PM

QUOTE(agh mihaela 15747 @ Oct 19 2009, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
credeti ca reteta asta merge si pentru faza I?

Da.
Toate retetele indexate AICI sunt pentru faza 1 daca au in compozitie faina integrala de grau in cantitate egala cu tarate (asa cum este si asta)
O singura conditie trebuie indeplinita : sa mananci "cu masura" adica "cumpatat" adica o felie si nu toata tava in mare viteza laugh.gif

#7 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 May 2010 - 05:10 PM

Si cum azi am fost tare vrednica, am facut si quiche. smile.gif

Blatul: 1 cana faina integrala de grau, 1 cana taratze de grau, 100 gr unt, 4 lg apa, sare. L-am lasat la rece vreo 2h ca am adormit. tongue.gif

Umplutura: ceapa, ciupercile si putin piept de pui le-am calit, apoi am adaugat oua, iaurt, cascaval, sare, piper.

Se pune aluatul la cuptor si cand e uscat si aproape gata, se pune umplutura. Se lasa pana se incheaga ouale si capata o culoare aramie.

Finalul:
P1010596.JPG

#8 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 07 February 2011 - 06:08 PM

Poze cu quiche-ul meu (facut acu vreo luna...)






Editat de flu, 07 February 2011 - 06:09 PM.


#9 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 06 November 2011 - 06:27 PM

Ingrediente:

Aluat:
1 ou
100 ml apa
sare
3 cups* faina Monti (50% faina de secara integrala+ 50% tarate)
cca. 100 gr de unt

(Mie cu gramajele astea imi ramane intotdeauna un mic surplus pe care il folosesc de obicei ca aluat pt o placintica cu branza. Se poate folosi surplusul de asemenea si pentru "grilajele" care vin puse deasupra tartei.

Umplutura:
piept de pui
ciuperci
branza
2-3 oua
smantana
ardei

Am facut la MP un aluat sfaramicios.

Gramajele sunt aproximative: in functie de textura aluatului din timpul framantarii se mai adauga apa sau faina. Aluatul trebuie sa ia forma unei bile spre sfarsitul programului de framantare.

Aluatul il las la frigider pentru cca.45 de minute,

Dupa 45 de minute scot aluatul, il intind si il asez in forma de copt apoi il bag la cuptor (preincalzit) pentru 10-15 minute cu boabe de fasole deasupra (ca sa nu se ridice la copt).

Dupa 10-15 minute scot tava din cuptor, pun umplutura peste aluatul aproape copt.

Deasupra, pt o "fata frumoasa" cum am mai vazut scris pe aici tongue.gif:) , pun un amestec de 2-3 oua si 3-4 linguri de smantana. Apoi dau la cuptor pentru inca 25-30 de minute.


Referitor la umplutura, eu am pus pieptul de pui si ciupercile (congelate) pe steamer pt 45 minute, respectiv 15 minute (ciupercile).
Pieptul de pui se taie apoi cuburi si se amesteca cu branza, ciupercile si ardeiul taiat marunt.

*este vb despre paharul de 250 de ml care vine odata cu MP; nush cat inseamna in grame, depinde de faina...

o mica corectie:

*este vb despre paharul de 200 de ml care vine odata cu MP; nush cat inseamna in grame, depinde de faina...

Miniaturi atașate

  • DSCF1880.JPG
  • DSCF1878.JPG
  • DSCF1877.JPG

Editat de Sheng, 09 November 2011 - 07:51 AM.
merge posts

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#10 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 14 November 2011 - 08:28 PM

am facut si eu niste poale-n brau, coltunasi (cum vreti voi sa-i numiti) cu branza sarata

am folosit pt aluat reteta mea de mai sus;

Aluat:
1 ou
100 ml apa
sare
3 cups* faina Monti (50% faina de secara integrala+ 50% tarate)
cca. 100 gr de unt

aluatul trebuie lasat la frigider pt cel putin 45 de minute;

se umplu placintele cu branza sarata apoi se lasa la cuptor pt 30 de minute


*este vb despre paharul de 200 de ml care vine odata cu MP; nush cat inseamna in grame, depinde de faina...

Miniaturi atașate

  • DSCF1910.JPG
  • DSCF1926.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#11 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 07 February 2012 - 07:29 PM

si eu cu quiche-ul meu cel piu piu rad tare.gif

Miniaturi atașate

  • SDC10724.JPG


#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 07 February 2012 - 07:30 PM

si o bucatica deliciosa

Miniaturi atașate

  • SDC10727.JPG


#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2012 - 11:36 PM

CITAT(Oskkar @ Nov 14 2011, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu niste poale-n brau, coltunasi (cum vreti voi sa-i numiti) cu branza sarata
arata foarte apetisant , mi-a lasat gura apa ,cand am vazut branza prelinsa care a
evadat din placintica... a trebuit sa-mi inchid gura sa nu fac inundatii , multumim ptr explicatii em_new_59.gif

CITAT(cristinutza29 @ Feb 7 2012, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu cu quiche-ul meu cel piu piu rad tare.gif

super fain a iesit quiche-ul de pui , arata minuuunat em_new_15.gif e pe lista si la mine

#14 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 09 February 2012 - 07:41 PM

E tare bun si iti vine sa crezi ca sotul meu l-a papat in mare parte numai el luand-ul la pachet la scarbici D.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi