Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Mini pizza pe blat de parmezan


19 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 October 2009 - 01:46 PM

Mi s-a aprins un becusor cand am vazut reteta ASTA postata de Dora_m
floare.gif cheekkiss.gif floare.gif cheekkiss.gif floare.gif
Mi-am zis asa : daca la ea stau atatea pe un rotocol de parmezan atunci poate fi si blat de pizza
Asa ca am incercat chiar acum juma de ora si . . .a iesit !

MINI PIZZA PE BLAT DE PARMEZAN

Toata lucrarea dureaza cam 15 minute
* in primul rand, se incalzeste cuptorul
* intr-o tava, pe hartie de copt am pus 2 gramajoare mici de parmezan ras amestecat cu oregano. Le-am nivelat/presat putin
* am bagat la cuptor aprox. 5-7 minute pana ce s-au rumenit (au cam lasat ceva grasime dar ele au ramas tari)
* le-am scos din cuptor si fiind curioasa le-am miscat sa vad daca sunt ferme sau se imprastie. Surpriza ! Erau tari si nu se lipisera !
* am pus deasupra o felie subtire de rosie, peste ea am pus un rotocol de mozzarella si peste ea am pus un cerculet de ardei gras rosu si am mai presarat oregano
* am bagat tava din nou la cuptor si cand s-a topit mozzarella (cred ca vreo 5 minute) am scos tava
* special pentru voi , ca sa se vada ce teapana este, am facut o poza cu una bucata mini pizza stand in balans pe un cutit
* fiind mini, se mananca din 2 inghitituri. Deoarece parmezanul este sarat, normal ca si ele sunt gata sarate

122839.jpg rumenite, dupa vreo 5-7 minute

mini pizzele sunt gata 123910.jpg

124040.jpg pe farfurie

in balans pe cutit 124342.jpg

124447.jpg si sectiunea ( de fapt muscatura)

Ei, acum cine incearca prima ?

#2 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 19 October 2009 - 04:53 PM

au un aspect imbietor , ma tenteaza sa le incerc si eu , dar ma gindesc sa presar si niste nuca maruntita peste mozzarela , sa contracareze putin gustul sarat al parmezanului, dar la faza 1 oare merge ?, ca eu am niste semne de intrebare vis-a-vis de IG-ul nucilor si a migdalelor , de ce oare este asa de mic in comparatie cu a semintelor de fl soarelor ? , trebuie sa mai studiez extrasele acelea cu indicele glicemic postate de SHENG

#3 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 October 2009 - 06:11 PM

Ha! ohmy.gif F. tare, Sheng! Nu m-as fi gandit! floare.gif

#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 October 2009 - 07:45 PM



Da, si pe mine m-a dat gata, mai ales ca n-am brinzeturile de rigoare in frigider si ma multumesc cu uitatul la pozele ei! laugh.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 19 October 2009 - 08:38 PM

Foarte interesant. Merita incercat.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 October 2009 - 08:38 PM

Teonamon sigur ca poti pune si nuci dar nu mai seamana a pizza biggrin.gif
Nik si Onaf ma bucur ca v-am starnit simturile ! Astept impresii. Se face muuuuult mai simplu si mai repede decat pizza cu blat de conopida. In plus imi place ideea de mini-pizza.
Hap kermit.gif Hap kermit.gif si a disparut una

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 October 2009 - 08:43 PM

Julix acum am vazut ca esti pe aici (ma exaspereaza reclama asta cu tchibo)
Astept rezultatul muncii tale biggrin.gif

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 19 October 2009 - 08:56 PM

CITAT(Sheng @ Oct 19 2009, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Julix acum am vazut ca esti pe aici (ma exaspereaza reclama asta cu tchibo)
Astept rezultatul muncii tale biggrin.gif


Abia am revenit dupa o disparitie de 1 saptamana. Las pe alta data pizza asta, caci am de procesat gutui: compot si gem cu zahar si cu fructoza, trebuie sa fac zacusca de vinete(am copt totul si am parcat legumele coapte la congelator), bashca macar o portie de pasta de peste. Asa ca delicatesele sa mai astepte, sa ma linistesc. Nu mai spun ca am de facut rapoarte (vreo 4 asa) pe care trebuie sa le trimit de urgenta la Bucuresti ca sa justific ce am facut cu banii UE saptamana trecuta.

#9 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 19 October 2009 - 09:35 PM

[quote name='Sheng' date='Oct 19 2009, 09:38 PM' post='788970']
Teonamon sigur ca poti pune si nuci dar nu mai seamana a pizza biggrin.gif

eu consum nuci la diverse salate ( de avocado, radacinoase , etc) deci pentru mine nu-i o problema. Miine le incerc, odata cu pizza cu blat de conopida pentru care am totul pregatit mincacios.gif


#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 October 2009 - 09:38 AM

rodica!!!! esti fenomenala!! imi place cum ti se aprind beculetele smile.gif

PS. si pe mine ma deranjeaza reclama asta imensa sad.gif

#11 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 20 October 2009 - 11:24 AM

Foarte interesanta ideea floare.gif .

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 October 2009 - 01:52 PM

Boni si Ruxi ma bucur ca va face cu ochiul reteta.


#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 October 2009 - 02:03 PM

Eu sunt foarte entuziasmata. Tot asa de entuziasmata am fost cu "checuletul la cana"
Asa ca azi am repetat figura.

Niste observatii as avea :
* cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte
* daca depasiti 5 minute (azi mi s-a intamplat), mozzarella incepa sa curga pe hartia de copt. Nu-i nimic ! Se strange cu atentie partea care a curs si se ridica pe "blat"
* daca ati facut mai multe decat se mananca, nu-i nimic, se incalzesc la microunde

Am si niste poze "fatza - verso" laugh.gif cu productia de azi

125257.jpg 125359.jpg

#14 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 October 2009 - 03:46 PM

mincacios.gif Vaaaaai ! mincacios.gif
Pacat ca berea nu e monti ca ce-ar mai merge smilenoroc.gif

#15 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 October 2009 - 07:04 PM

CITAT(Sheng @ Oct 20 2009, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am si niste poze "fatza - verso" laugh.gif cu productia de azi



Ha, ha! laugh.gif La poze fata-verso nu ma gandeam!

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 October 2009 - 05:09 PM

M-ai pacalit Nik !
Cand am vazut ca ai postat aici eram sigura ca ai facut deja bunatatea asta . . .

Ai dreptate Yyana, merge de minune cu bere dar si cu un vin sec alb . . . tongue.gif

#17 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 21 October 2009 - 09:29 PM

CITAT(Yyana @ Oct 20 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mincacios.gif Vaaaaai ! mincacios.gif
Pacat ca berea nu e monti ca ce-ar mai merge smilenoroc.gif


dar in paginile pe care le-a postat SHENG , din cartea lui MM , chiar si la meniurile din faza 1, scrie ca ai voie un paharut de bere sau de vin :cool.gif
Le-am incercat si eu in seara aceasta , dar s-a ars parmezanul, nu am stat cu ochii pe ele , nu-i nimic , mai incercam smile.gif

#18 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 October 2009 - 10:18 PM

Cu rugamintea catre sheng de a ne scuza de offtopic.gif
iti redau copy/paste din cartea "pentru femei" pag 77

PÂINEA ŞI VINUL, UITAŢI-LE ÎN FAZA I
A renunţa la pâine la cele două mese principale este un principiu de bază important de respectat. În faza I, v-aţi putea gândi că aş fi putut fi mai nuanţat şi n-aş fi interzis decât pâinea albă. Amintiţi-vă însă că pâinea integrală autentică are IG 40. Prânzul fiind prin definiţie protido-lipidic, orice glucidă îl însoţeşte trebuie obligatoriu să aibă un indice glicemic mai mic sau egal cu 35. În faza I, scopul este de a stimula prin orice mijloc pancreasul. La o masă protido-lipidică, cea mai mică secreţie de insulină, chiar dacă nu este suficientă pentru a constitui depozite de grăsime, ar putea frâna scăderea în greutate. Nu vă veţi îngrăşa neapărat, dar nu veţi slăbi aproape deloc.
În privinţa vinului şi a alcoolului în general. este mai bine să vă lipsiţi de el complet în faza I de scădere în greutate, mai ales dacă aveţi multe kilograme de dat jos. Dacă surplusul de kilograme nu este semnificativ, veţi putea, la extrem, să vă limitaţi la jumătate de pahar pe care îl veţi bea la sfârşitul mesei, alături de brânză. Vom reveni în faza a II-a asupra modului în care trebuie băut şi asupra proastelor obiceiuri la care vă trebui să renunţaţi.
Mai bine beţi apa în faza l sau ceai. Toţi cei care au încercat sa bea ceai în timpul unei mese normale, cum procedau altădată englezii, au descoperit nu numai plăcerea dar şi beneficiile lui. Ceaiul are proprietăţi digestive pe care le putem atribui tuturor băuturilor calde.
De aceea dacă preferaţi să beţi un ceai de plante (fără zahăr) la masă, nu ezitaţi. Nici unul nu este contraindicat, dimpotrivă, oricare este binevenit.


In afara de asta berea contine malt care are IG=110

Editat de Yyana, 21 October 2009 - 10:19 PM.


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 October 2009 - 12:53 PM

QUOTE(teonamon @ Oct 21 2009, 10:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Le-am incercat si eu in seara aceasta , dar s-a ars parmezanul, nu am stat cu ochii pe ele , nu-i nimic , mai incercam smile.gif

Ai vazut daca nu m-ai crezut ca dureaza 5 minute ?

#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 30 October 2009 - 05:32 PM

...opaa...mi-au lipsit bunatatiile voastre:D:D
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi