Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura simpla si rapida cu visine


8 răspunsuri la acest topic

#1 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 24 October 2009 - 10:32 PM

Am folosit reteta de aici.

Ingrediente:

3 oua
75-100 g fructoza + Natreen pudra (sau orice fel de zaharina)
125ml ulei (pentru cei care NU mananca Monti, poate fi si 100 g margarina)
600 ml iaurt cu capsune, 0% grasime, 0% zahar
150 g faina integrala
150-175 g tarate faina integrala
1 lingurita praf de copt
forma diam. 24 cm pregatita cu hartie de copt pe fund si unsa pe pereti (sau cu hartie de copt daca sunteti buni la aranjat hartia)
visine dupa gust -- am folosit visine inghetate in zeama proprie, FARA zahar.
optional -- se poate adauga niste esenta de vanilie, dar eu nu am adaugat.


Preparare:

Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.

Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen.

Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea)

Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor.

Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix.

Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra.

Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.

Uite si niste poze, prima cu prajitura gata de taiere:

IMG_1445___Copy.JPG

A doua cu o feliuta:

IMG_1449___Copy.JPG

Si a treia cu ce mai ramasese intre patru oameni dupa cinci minute (inttre timp s-a si terminat).

IMG_1455___Copy.JPG



Cu drag,

Cristina

Editat de Sheng, 19 February 2010 - 11:45 PM.

Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#2 adry59

adry59

    Bucataras

  • Membri
  • 125 posturi
  • Gender:Female
  • Location:odata Brasov acum Italia

Postat 24 October 2009 - 10:38 PM

Aspectul este minunat!!! Ce as manca si eu o feliuta!! Nu sunt diabetica (spre norocul meu) si cred ca o sa fac praji asta (evident fara zaharina biggrin.gif )









#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 25 October 2009 - 11:05 AM

Vai, cat de bine arata. Cine a zis ca la dieta Monti nu papi dulciuri, a gresit. Copiat deocamdata, dar o execut eu nu-i bai, ca-s Monti numai la dulciuri deocamdata.

#4 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 October 2009 - 03:05 PM

CITAT(Criseteno @ Oct 24 2009, 11:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.

Cum este frisca monti ? De ce ai facut aceasta precizare ?
Frisca batuta din smintina dulce (pentru frisca) este foarte monti


#5 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 25 October 2009 - 08:29 PM

CITAT(Yyana @ Oct 25 2009, 03:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum este frisca monti ? De ce ai facut aceasta precizare ?
Frisca batuta din smintina dulce (pentru frisca) este foarte monti


Felicitari pentru prajiturica, criseteno, dar mai ales pentru carte! Pe cand si tradusa in lb. romana?

Yyana, frisca monti este fara zahar!


#6 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 October 2009 - 08:45 PM

CITAT(mico @ Oct 25 2009, 09:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yyana, frisca monti este fara zahar!

Nici Criseteno , nici eu nu am scris cuvantul "zahar" doar este vorba despre dieta monti si e normal sa nu folosim zahar !

#7 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 26 October 2009 - 12:48 AM

adry, julix, merci mult, pai sa incercati si sa-mi ziceti si mie daca v-a placut, ca in familia logodnicului meu a avut un succes ca se bateau pe fiecare felie, era mai ceva decat la Razboiul Stelelor! Si asta intr-o familie care rar mananca dulce!

Yyana, eu m-am mai fript cand am mentionat lapte si trebuia sa zic lapte Monti in schimb, deci eu ca nepriceputul: de cand m-am fript cu cafea, suflu si in inghetata. Cand am zis frisca Monti, am facut precizarea pentru ca mi-era frica sa nu se apuce oamenii sa cumpere frisca gata facuta, care are drept ingrediente zahar ⨥ o gramada de componente cu nume de nepronuntat wink.gif. Deci scuzati daca termenul a creat confuzie.

mono, multam frumos pentru ca ai incercat sa o citesti. Eu acum astept sa vad daca se publica macar in limba in care a fost scrisa si dupa aceea... pai trebuie sa gasesc pe cineva care chiar sa vorbeasca bine romaneste si ii sponsorizez sa-mi traduca odorul biggrin.gif.

Va pup cu mult drag,

Cristina
Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 09:43 AM

Foarte simpla prajitura . Cand am vazut ca este asa de inchisa la culoare am crezut ca ai facut-o cu nuci rasnite biggrin.gif

#9 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 27 October 2009 - 10:17 AM

CITAT(Sheng @ Oct 26 2009, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte simpla prajitura . Cand am vazut ca este asa de inchisa la culoare am crezut ca ai facut-o cu nuci rasnite biggrin.gif



De rapida, chiar ca e rapida! Nu de alta, dar spre deosebire de migaloasa de M_rules, care a facut o gramada de bunatati la concursul de panificatie, eu am doua maini stangi la framantat. Asa ca munca a fost facuta aproape in totalitate de robotul de bucatarie.

Cred ca se pot de fapt adauga si nuci daca vrei. Eu nu am vrut, pentru ca mi-a placut sa nu fie chiar asa de grea -- nucile sunt grele pentru mine. Rezultatul a avut consistenta mai indesata a unui chec din acela cu condimente care nu creste pufos. Noua ne-a placut asa, dar e dupa gustul fiecaruia.

Pupici,
Cristina
Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi