Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort cu branza si frisca


31 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 12:42 PM

TORT CU BRANZA SI FRISCA (Käsesahne - Torte postat de Pitt4)
(forma de tort de 26 cm)
Eu am facut in forma de 24 cm

BLAT : Am facut blatul ACESTA dar l-am modificat putin

70 gr fructoza ( 7 lg rase)
100 unt
4 oua
180-200 gr faina de migdale
1 lgt praf de copt
esenta lamiie + vanilie


UMPLUTURA brinza + frisca:

4 galbenusuri ( albusurile nu se folosesc)
4 lg fructoza ( ~40 gr)
1 fiola vanilie (dr.Oetker)
2 cutii Philadelphia light (2x125 gr) sau Mascarpone
2 cutii Exquisa 0,2 % (2x200 gr) sau aceeasi cantitate de iaurt gras
1 lamaie (zeama + coaja rasa) – obligatoriu
2 linguri de cognac
2 pliculete gelatina alba dr.oetker (2 x 10=20 gr)
300 ml frisca lichida (batuta bine frisca)

Gem (de caise facut de mine).

Preparare:

Blatul :
* Se incalzeste cuptorul
* Se acoper fundul formei de tort cu o hirtie de copt unsa
* unt + fructoza se mixeaza pana nu se mai simte fructoza
* se adauga galbenusuri si esenta
* se adauga albusurile batute spuma separat, alternand cu (faina de migdale + praf de copt)
* se pune blatul in forma si se baga la cuptor 20-25 de min. la nr.6 . Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.
* Lasam blatul sa raceasca apoi se taie in doua (pe lat).

Pentru cele (ca mine) care nu au talent la taiat fix in doua blatul, pot face 2 blaturi, fiecare din 1/2 cantitate

Gelatina :
* golim cele 2 plicuri gelatina in 100 ml apa rece ,intr-un vas mic (pt aprox 5 minute) si amestecam putin .
* in alt vas se pune apa la fiert. Cand s-a incalzit apa (nu se fierbe) , se da de-o parte si se pune vasul in care am pus gelatina + apa rece, in aceast vas cu apa calda. Se amesteca din cand in cand cu lingurita pana dispar “bobitele” de gelatina

Umplutura de branza :
* 4 galbenusuri si fructoza mixate pina nu se mai simte fructoza.
* Se adauga brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie , fiola de vanilie ,cognacul si se amesteca bine.
* se toarna gelatina peste amestecul de brinza mixind la viteza mica.
* se da la rece (5-7 minute) pina se intareste foarte putin.

* Se bate frisca apoi se inglobeaza in branza , amestecind cu grija.
* se pune pe un platou (cel pe care va ramane) jumate din blat
* se unge cu gem apoi se pune « inelul » detasabil al formei de tort
* se rastoarna umplutura de branza , se niveleaza
* se pune a doua jumatate de blat si se preseaza usor cu palmele
* se lasa la rece pana a doua zi.

Cred ca e gata si dupa cateva ore
Inainte de a-l servi se pudreaza cu fructoza pudra.

Comentarii :
- gustul e distrugator pentru ca se simte mult lamaia. Este racoritor.
- cand ungeti cu gem , stratul trebuie sa fie mai subtirel ca eu am pus cam mult si mi-a iesit pe margine
- am facut blatul de 2 ori :crybaby: (cu cantitatile pe jumatate) pt ca initial am vrut sa pun blat doar jos. Era cam neterminat (ca aspect) asa ca am mai facut repede un blat , dupa ce am vazut cum arata scos de la frigider. Eu nu zic ca nu merge doar cu un singur blat dar trebuie ornat putin cu ceva pe deasupra

Si acum ceva poze, nu am prea multe

gata de pus la rece 112021.jpg

112404.jpg acoperit cu al doilea blat

si o vedere,sper, destul de apetisanta 092436.jpg

Foarte, foarte gustos :papa) :papa) :papa) si se face extraordinar de repede

#2 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 26 October 2009 - 12:58 PM

Scuzati expresia dar, imi ploua in gura, imi aduce aminte de vremea cind devenisem dependenta de un cremsnit pe care il savuram in drumul de la seviciu spre casa ( dezvatul meu a fost ca intr-o zi au "zbircit" reteta , au pus prea mult bicarbonat in crema, si asa am scapat de el) .
Reteta aceasta intra la capitolul RETETE NOBILE si la impresionat audienta de sarbatori , pina atunci incerc sa stau cuminte la capitolul deserturi 022.gif

Editat de teonamon, 26 October 2009 - 12:59 PM.


#3 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 01:00 PM

Sheng, mă omori! laugh.gif

(Ce-ai pus deasupra, că mă uit la ultima poză şi nu pricep...)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#4 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 26 October 2009 - 01:05 PM

CITAT(onaf @ Oct 26 2009, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, mă omori! laugh.gif

(Ce-ai pus deasupra, că mă uit la ultima poză şi nu pricep...)


Uite asta a pus biggrin.gif :
citat:
Inainte de a-l servi se pudreaza cu fructoza pudra.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 01:07 PM

QUOTE(onaf @ Oct 26 2009, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, mă omori! laugh.gif

(Ce-ai pus deasupra, că mă uit la ultima poză şi nu pricep...)

Pai fructoza pudra rasnita in rasnita de cafea laugh.gif
Asa a zis Pitt4 ca e modelul !

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 01:09 PM

QUOTE(teonamon @ Oct 26 2009, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. . . . . . pina atunci incerc sa stau cuminte la capitolul deserturi 022.gif

Asa sa faci ! Bravo tie ca poti ! floare.gif fiind mancatoare de dulciuri . . .

#7 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 26 October 2009 - 01:13 PM

Minunat arata, e pe gustul meu! Momentan incerc sa ma "las" de dulciuri (macar pana de Mos Nicolae), dar l-am salvat si sigur o sa-l incerc ! Multumim de reteta!



#8 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 October 2009 - 01:26 PM

Daca ai stii de cand ma tot uit la reteta asta ! Tocmai ideea de acrisor imi placea
Acum mi-am facut curaj
floare.gif

#9 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 01:48 PM

QUOTE(mico @ Oct 26 2009, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite asta a pus biggrin.gif :
citat:
Inainte de a-l servi se pudreaza cu fructoza pudra.



QUOTE(Sheng @ Oct 26 2009, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai fructoza pudra rasnita in rasnita de cafea laugh.gif
Asa a zis Pitt4 ca e modelul !



laugh.gif laugh.gif laugh.gif

În apărarea mea, o să zic că Sheng e de vină, cu pozele astea care mi-au luat ochii.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 02:05 PM

Cu placere 2ut :) !

Yyana am vazut ca ai pus si intrebari despre branza pe acolo si chiar m-am mirat de ce nu ne-ai intrebat pe noi. Acum , cred ca te-ai lamurit :)

Onaf, (te intreb in soapta), imi spui te rog cate cal (am scris codat :o ) are pudra de migdale ? Pe plic nu scrie nicio vorbulita

#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2009 - 02:23 PM

rodicuto, daca ai stii de cand il astept!!!! de cand l-am vazut postat de pit eram asa de convinsa ca o sa apari cu el incat deja imi ridicam semne de intrebare.... de ce nu mai apari? tongue.gif

desi stiam ce urmeaza nu ma asteptam sa imi provoace asa probleme smile.gif sunt la munca si .... mor de pofta!!!!!! am "balit" (ma scuzati biggrin.gif ) la al lui pit, acum la al tau fac al fel.... ioi smile.gif
"mvai" (am vazut ca se poarta) il fac cu prima ocazie.... smile.gif

#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 02:32 PM

QUOTE(Sheng @ Oct 26 2009, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Onaf, (te intreb in soapta), imi spui te rog cate cal (am scris codat ohmy.gif ) are pudra de migdale ? Pe plic nu scrie nicio vorbulita


(pst! 578 la suta de grame)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 02:53 PM

Uaaa! ohmy.gif Ce frumusete! biggrin.gif
Eu l-as numi: Marele Alb! Arata impresionant! tongue.gif
Felicitari! floare.gif

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 02:59 PM

Multumesc Onaf ! E bine, nu mi se pare mult

Booooni , te-am scos la o felie de tort ! Deci stateai la panda ??? :D Te astept cu poze.
Sa stii ca gustul e mortal, nici nu ma asteptam sa fie asa de reusit ! Branza + lamaia spun tot , nu mai e nevoie de comentarii
Mentionez ca blatul este extraordinar. Boni, tu il stii de mult, este cel facut de Maya. Cred ca daca l-ar vedea acum. . .nu l-ar mai recunoaste . . . :lol:

Multumesc Nik :D
Sunt sigura ca tu vei fi urmatoarea care-l face. Nu uita sa-l "saturi" cu coaja de lamaie
Nu e chiar asa de mare precum pare. Se vede din prima poza (inainte sa-l pun la rece) ca nu ajunge nici pana la marginea formei, in plus mai sta si pe blat.
Oare o sa apara si Antzuka , crezi c-o aduce pe aici tortul asta si pe ea ?

#15 adry59

adry59

    Bucataras

  • Membri
  • 125 posturi
  • Gender:Female
  • Location:odata Brasov acum Italia

Postat 26 October 2009 - 04:11 PM

Este foarte ispititor dar deocamdata stau cuminte cu dulciurile si mai ales cu fructoza, ca nu-i chiar asa inocenta precum pare!









#16 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 26 October 2009 - 06:10 PM

CITAT(Sheng @ Oct 26 2009, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai fructoza pudra rasnita in rasnita de cafea laugh.gif
Asa a zis Pitt4 ca e modelul !


Mi-a dat Adriana linkul ca sa ma uit.pupic.gif
Norocul meu ca maine am decolat spre dulciuri All inclusiv biggrin.gif , ca m-asi pune sa-l fac cit mai curind, asa de perfect ti-a iesit, ca te imbie sa faci reteta din nou si din nou si din nou si....floare.gif

Super!

Peter
Salutari din Bavaria


#17 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 26 October 2009 - 07:01 PM

Nu-mi vine sa cred. Esti o comoara la casa omului. Ar trebui sa existe titlul de Montificator sef.
Pana la urma chiar pot fi montificate toate dulciurile.

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2009 - 07:05 PM

QUOTE(pitt4 @ Oct 26 2009, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mi-a dat Adriana linkul ca sa ma uit.:pupic:
Norocul meu ca maine am decolat spre dulciuri All inclusiv :D , ca m-asi pune sa-l fac cit mai curind, asa de perfect ti-a iesit, ca te imbie sa faci reteta din nou si din nou si din nou si....floare.gif

Super!

Peter


Pitt, floare.gif multumesc mult pentru reteta, este un deliciu mai ales ca nu e dulce deci nu e gretoasa.
Ma incanta ca-ti place cum arata (lucrarea mea) dat fiind ca tu esti cel ce ai lansat-o :D

QUOTE(julix_2007 @ Oct 26 2009, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pana la urma chiar pot fi montificate toate dulciurile.

Ei, nici chiar asa ! Dar sunt destule care sa satisfaca pofta de dulce :D

#19 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 07:18 PM

CITAT(Sheng @ Oct 26 2009, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Nik biggrin.gif
Sunt sigura ca tu vei fi urmatoarea care-l face. Nu uita sa-l "saturi" cu coaja de lamaie
Nu e chiar asa de mare precum pare. Se vede din prima poza (inainte sa-l pun la rece) ca nu ajunge nici pana la marginea formei, in plus mai sta si pe blat.
Oare o sa apara si Antzuka , crezi c-o aduce pe aici tortul asta si pe ea ?


Nu stiu daca o sa fiu eu prima... tongue.gif Cand il fac, anunt sigur!
Antzu' nu cred ca are acces la net si probabil nici timp saracuta... mellow.gif

#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 30 October 2009 - 05:43 PM

...m-ai ruinat complet...wow
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi