Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Prajitura cu ciocolata


24 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2009 - 11:10 AM

PRAJITURA CU CIOCOLATA
Din cartea "Mananca de placere, mentine-te in forma" - Michel Montignac

Decadenta prajitura cu ciocolata (vezi pag. 232-233 ) este desertul favorit cu IG scazut la “Montignac Boutique & Café “ din Londra.
Acum, pentru prima data , va sunt impartasite retetele cele mai populare, pentru a va putea bucura si acasa de deserturi delicioase , fara sa va mai simtiti vinovati

Prajitura cu ciocolata
(6 -8 portii)

Timp de preparare : 30 minute, plus refrigerarea peste noapte

Timp de gatire : 8 minute

Ingrediente :

310 gr ciocolata neagra (min 70% cacao) rupta in bucati , plus
185 gr. ciocolata (min.70% cacao) pentru topping
10 oua mari (galbenus separate de albus)

Recomandat : planul de slabire rapida (F1) si planul de control al greutatii (F2)

Aceasta prajitura demonstreaza avantajele folosirii ingredientelor de cea mai buna calitate – in cazul acesta ciocolata.
Secretul retetei este sa incalziti cuptorul cat de mult posibil si sa lucrati rapid odata ce s-a topit ciocolata. Rezultatul este un desert delicious si fin

Mod de preparare

1) Captusiti un vas rotund (diametrul 20 cm) cu pergament pentru gatit. Pe margine , pergamentul ar trebui sa fie cu cativa cm. mai inalt decat vasul.. Preincalziti cuptorul la 200 gr C.
2) Asezati un bol curat deasupra unui vas cu apa care fierbe, asigurandu-va ca bolul nu atinge apa. Puneti in bol, la topit, cele 310 gr. de ciocolata, amestecand frecvent timp de 15-20 minute
3) Puneti albusurile intr-un bol mare si bateti-le pana se intaresc
4) Transferati bolul cu ciocolata topita pe suprafata de lucru.Amestecati galbenusurile battue, in ciocolata. Adaugati 2 linguri din albusurile batute spuma si amestecati incet, apoi, treptat, incorporati si restul albusurilor , pana ce amestecul capata consistenta unui sufleu sau a spumei. NU amestecati excesiv.
5) Turnati amestecul obtinut in vasul rotund si dati la cuptor exact 8 minute. Scoateti vasul din cuptor si lasati-l sa se raceasca 30 minute., apoi puneti-l la frigider pentru 12 ore.
6) Scoateti prajitura din frigider si rasturnati-o pe un platou larg sau pe o suprafata de lucru plata. Topiti restul de ciocolata la fel ca la pasul 2 . Turnati o pelicula fina peste prajitura, apoi puneti in frigider 5 minute. Pentru servire , treceti un cutit bine ascutit prin apa fierbinte si folositi-l ca sa feliati prajitura.

231457.jpg

231246.jpg


Am primit pe mail aceasta reteta de la prietena mea (care si-a cumparat ieri cartea) asa ca , avand acordul ei, l-am postat pentru noi toate
Cine va fi prima ciocolatoasa care il face ?
Succes la pregatit biggrin.gif

#2 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 November 2009 - 02:18 PM

CITAT(Sheng @ Nov 13 2009, 11:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cine va fi prima ciocolatoasa care il face ?

Eu , nu ! biggrin.gif
Pare usor de facut dar mai astept . Poate Montignac_rules tongue.gif

#3 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 13 November 2009 - 07:29 PM

e super!pacat ca nu is asa ciocolateasa de felul meu!cred ca daca imi fac desertu asta am pe mai bine de o saptamana intreaga:))))))
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#4 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 November 2009 - 09:15 PM

QUOTE(Yyana @ Nov 13 2009, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu , nu ! biggrin.gif
Pare usor de facut dar mai astept . Poate Montignac_rules tongue.gif


icon_rotf.gif acum copiam reteta. O s o fac in curand. Acum sunt in mutat si despachetat si nici nu o sa am net pentru cateva zile sad.gif
Dar o voi face biggrin.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#5 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 November 2009 - 09:47 PM

CITAT(Montignac_rules @ Nov 13 2009, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar o voi face biggrin.gif

Eram sigura laugh.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 November 2009 - 08:48 PM

QUOTE(Montignac_rules @ Nov 13 2009, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O s o fac in curand.

Asteptam icon_eek.gif

#7 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 07:42 PM

OK, deci ati asteptat destul biggrin.gif

-am pus 300 gr de ciocolata in loc de 310, iar la glazura 200 gr
-la cuptor am tinut o 12 min, dar cred ca mergea chiar mai mult, se vede si in poza ca mai mergea la cuptor (poate e greseala si trebuia 18 in loc de 8 min)
- am scos o din cuptor si am lasat o in tava ei pentru 4 ore, dupa care am bagat o in frigider inca vreo 3 ore, dupa care am pus glazura si am lasat o in frigider 10 minute...dehhh pofta
E foarte delicioasa, gen sticky cake biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • DSCN2106.jpg
  • DSCN2108.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#8 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 07:43 PM

pregatire..

Miniaturi atașate

  • DSCN2110.jpg
  • DSCN2114.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#9 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 07:44 PM

si gata din cuptor

Miniaturi atașate

  • DSCN2121.jpg
  • DSCN2122.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#10 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 07:45 PM

racirea

Miniaturi atașate

  • DSCN2126.jpg
  • DSCN2127.jpg
  • DSCN2128.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#11 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 07:46 PM

si finalul

Miniaturi atașate

  • DSCN2133.jpg
  • DSCN2141.jpg
  • DSCN2143.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#12 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 November 2009 - 08:01 PM

blink.gif Uaaa! Cata ciocolata! biggrin.gif Cred ca oricat de mult ar placea cuiva ciocolata... e cam multa! biggrin.gif
Te felicit pentru curajul de a face asa tort! smile.gif Acum vezi cui il dai, ca sa nu il mananci pe tot singura! tongue.gif
Daca il incerc vreodata, clar injumatatesc cantitatile! mellow.gif

#13 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 08:02 PM

QUOTE(Nik26 @ Nov 23 2009, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
blink.gif Uaaa! Cata ciocolata! biggrin.gif Cred ca oricat de mult ar placea cuiva ciocolata... e cam multa! biggrin.gif
Te felicit pentru curajul de a face asa tort! smile.gif Acum vezi cui il dai, ca sa nu il mananci pe tot singura! tongue.gif
Daca il incerc vreodata, clar injumatatesc cantitatile! mellow.gif


Eu am folosit doar ciocolata 72%, dar nu mi se pare prea multa ciocolata sau foarte strong. Am facut altele mai strong cu 80 sau 99%.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#14 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 November 2009 - 08:04 PM

CITAT(Montignac_rules @ Nov 23 2009, 08:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am folosit doar ciocolata 72%, dar nu mi se pare prea multa ciocolata sau foarte strong. Am facut altele mai strong cu 80 sau 99%.



Ma refeream la gramaje, nu la concentratia de cacao! biggrin.gif

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 November 2009 - 08:40 PM

Ai facut-o love10.gif occasion18.gif love10.gif
Mare figura esti ! Ceva impresii ? Forma a fost de 20 cm ? La mijloc a ramas usor umeda? Asa parea si in poza lor ! Sa stii ca m-am uitat in carte si chiar asa scrie "8 minute fix"
Cred ca trebuie sa te "ungem" cea mai ciocolatoasa montignaca laugh.gif

#16 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 08:42 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 23 2009, 07:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai facut-o love10.gif occasion18.gif love10.gif
Mare figura esti ! Ceva impresii ? Forma a fost de 20 cm ? La mijloc a ramas usor umeda? Asa parea si in poza lor ! Sa stii ca m-am uitat in carte si chiar asa scrie "8 minute fix"
Cred ca trebuie sa te "ungem" cea mai ciocolatoasa montignaca laugh.gif

Forma are 20. La mijloc a iesit putin umeda. Dar este foarte gustoasa. Si se pregateste foarte repede, atata timp cat ai tot ce ti trebuie la indemana. totusi 8 min mi se pare foarte putin. Data viitoare o las mai mult si vedem atunci rezultatul.

Editat de Montignac_rules, 23 November 2009 - 08:44 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 November 2009 - 08:47 PM

Inca ceva : a dat putin inapoi dupa ce ai scos-o din cuptor sau pare asa din cauza adanciturii farfuriei ?

#18 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 08:49 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 23 2009, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inca ceva : a dat putin inapoi dupa ce ai scos-o din cuptor sau pare asa din cauza adanciturii farfuriei ?

Da, a dat inapoi destul de mult, cu toate ca am scos o usor si am tinut o cu grija.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 November 2009 - 08:55 PM

QUOTE(Nik26 @ Nov 23 2009, 10:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma refeream la gramaje, nu la concentratia de cacao! biggrin.gif

Crezi ca e gretoasa ? Pai ce sa mai zicem despre tarta de ciocolata care este o nebunie si are pe langa cioco chiar si unt ! Nu e gretoasa .

#20 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 November 2009 - 08:57 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 23 2009, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Crezi ca e gretoasa ? Pai ce sa mai zicem despre tarta de ciocolata care este o nebunie si are pe langa cioco chiar si unt ! Nu e gretoasa .


Eu mai faceam o reteta la fel ca asta, doar ca puneam si unt si tot nu era gretoasa. biggrin.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi