Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Mancare de masline


5 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 December 2009 - 10:13 PM

Mancare de masline cu piept de curcan
cu garnitura de piure de conopida+dovlecei

Piept de curcan
1 ceapa mai marisoara
masline fara samburi
suc de rosii
(cam 150 ml) sau pasta de rosii
½ lamaie
4-5 foi de dafin
boabe de piper
(½ lingura)


Eu pregatesc mancarea in wok si mereu acoperita cu capac

Se spala carnea si se sterge/usuca cu un servet apoi se taie suvite ceva mai groase (cam 2– 3 cm grosime)
* Se toaca ceapa ‘pestisori’ si se pune la calit (la foc mic) in putin ulei.
* Cand ceapa este moale (nu prajita) se adauga si bucatile de carne si se calesc impreuna cu ceapa (in continuare), in cratita acoperita
* Se adauga foile de dafin si boabele de piper. Se amesteca
* Se adauga maslinele intregi. Eu cumpar masline fara samburi pt ca mi se par mai putin sarate.Daca folositi masline cu samburi, se cresteaza maslina pe lung , de jur imprejurul samburelui (deci se lasa samburele acolo)
* Se pune sucul de rosii si apa cat sa acopere bine carnea
* Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este fiarta
* Mancarea se face mai scazuta si nu ‘zeama lunga’
* Se taie o jumatate de lamaie in felii mai subtiri si apoi fiecare felie , pe jumatate
* Se pun feliile de lamaie in mancare si se stinge focul imediat
* Se acopera din nou cu capacul

Eu nu ingros sosul cu nimic deoarece e suficient atata cat iese dupa ce totul este gata. Deci sfatul meu este sa nu mai adaugati nimic.
Daca preferati , totusi, sa fie sosul mai gros, se adauga 1 lingura tarate fine sau ce obisnuiti voi sa folositi la ingrosatul sosului

O portie pentru Andreea 145138.jpg

145254.jpg Asta este pentru tine Puisorule

mincacios.gif Pofta buna ! mincacios.gif

Piureul de conopida

* Se pune conopida desfacuta in buchetele (spalata) si dovleceii (curatati de coaja) taiati in 3 bucati mari , in apa care fierbe
* Se fierbe pana ce patrunde furculita in conopida.
* Se strecoara si se paseaza cu blenderul pana devine piure.
* Se adauga niste unt si putina sare si se amesteca bine.


#2 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 12 December 2009 - 07:22 AM

Multumesc Rodica floare.gif . Se pune in aplicare saptamana viitoare. Dar cred ca o sa renunt la lamaie pt ca la puisoara mea nu prea ii place nimic acru.

#3 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 12 December 2009 - 09:05 AM

dar ce vad eu? Cu siguranta ceva minunat! Multumesc frumos Rodica 3some.gif Ma simt ca si cum mi-ai fi facut o dedicatie speciala biggrin.gif mie si lui puisorul dragut tongue.gif
si ne-ai oferit ceva maslinos. care ma imbie foarte mult.

PS: Aici, la mine, in apropiere de Giurgiu, a inceput sa ninga, fulguieste timid...dar ninge blob1.gif Prima ninsoare!!!!De abia asteptam biggrin.gif Jingle bells occasion18.gif

#4 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 12 December 2009 - 09:05 AM

dar ce vad eu? Cu siguranta ceva minunat! Multumesc frumos Rodica 3some.gif Ma simt ca si cum mi-ai fi facut o dedicatie speciala biggrin.gif mie si lui puisorul dragut tongue.gif
si ne-ai oferit ceva maslinos. care ma imbie foarte mult.

PS: Aici, la mine, in apropiere de Giurgiu, a inceput sa ninga, fulguieste timid...dar ninge blob1.gif Prima ninsoare!!!!De abia asteptam biggrin.gif Jingle bells occasion18.gif

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 December 2009 - 12:28 PM

Cu placere smile.gif

#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 October 2011 - 08:03 AM

Praz cu masline. Nu stiu de ce fac mancarea asta atat de rar.

Miniaturi atașate

  • Picture_016.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi