Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort Winter


23 răspunsuri la acest topic

#1 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 22 January 2010 - 06:19 PM

M-am tot invartit pe langa Tortul Winter al Gabrielei pana m-am hotarat sa iau taurul de coarne si sa il execut de Craciun. Reteta originala este aici: http://www.culinar.r...59/Tort-Winter/.


Am inlocuit blaturile cu o reteta de blat Monti din faina de migdale, oua si xylitol. M-am inspirat de aici http://www.lowcarb.c.../recipe037.html. Am copt 2 blaturi, fiecare din:

Ingrediente blat

- 3 oua ( albusurile separate de galbenusuri)
- 3/4 cana faina de migdale
- 3 linguri rase xylitol (fructoza)

Galbenusurile se freaca bine cu xylitolul pana se albesc. Se adauga faina de migdale si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Cand adaugam albusurile amestecam usor, de sus in jos ( stiti voi sper biggrin.gif ).

Se coace intr-o forma de 26cm tapetata cu hartie de copt la temperatura medie pentru 15-20 min. Se incearca cu scobitoarea. Se scoate de pe hartia de copt numai dupa ce s-a racit.

Crema de ciocolata

- 300ml frisca lichida
- 250g ciocolata neagra cu cel putin 75% cacao
- 2 foi de gelatina

Procedeul il gasiti explicat foarte bine in reteta originala.

Crema de portocale

250ml frisca lichida
- 250g mascarpone
- 50ml suc de portocale
- 20ml suc de lamaie
- 4 foi de gelatina
- coaja si pulpa de la 2 portocale mari
- 5 linguri rase xylitol/ fructoza

Mascarponele se bate cu xylitolul. Frisca se bate separat si se incorporeaza in amestecul de mascarpone, se adauga sucul de portocale si lamaie, pulpa de la cele 2 portocale filetate si curatate de pielite.

Desi reteta prevede gelatina, mie mi se pare ca aceasta crema sta foarte bine si fara. Ca si cea de ciocolata de altfel. Daca alegeti sa puneti gelatina atunci o dizolvati in sucul de citrice si apoi o adaugati la crema.

Tortul se monteaza intr-o forma cu pereti detasabili astfel: blat-crema de ciocolata- blat- crema de portocale.

Asa arata:

tort.jpg

Foarte foarte bun si aromat, il mai fac cu siguranta smile.gif .

#2 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 22 January 2010 - 06:20 PM

Si sectiunea

sectiune.jpg

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 January 2010 - 06:39 PM

Felicitari ! Superb ! Ti-am mai spus.

QUOTE(puskin @ Jan 22 2010, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Desi reteta prevede gelatina, mie mi se pare ca aceasta crema sta foarte bine si fara.


Merge foarte bine fara gelatina, fiing crema ganache. Eu folosesc cantitati egale de frisca si cioco.

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 January 2010 - 12:47 PM

ce apetisant ti-a iesit!!! eusa_clap.gif parca ii si simt gustul

vreau sa fac o precizare despre crema de cioco. mai de mult am tot vrut sa o scriu pe undeva. aici am gasit momentul. se refera la cremele de cioco care nu trebuie sa fie asa de puternice/amare, adica cu asa multa cacao.
mie ganache-le de cioco neagra imi place la nebunie. dar daca fac si pentru cei ai casei trebuie sa il adaptez. lor li se pare putin prea amar. asa ca in acest caz fac acest mouse de cioco, care e putin diferit de crema ganache. l-am invatat de la reteta tortului cu 3 feluri de cioco. la mouse cantitatea de frisca (la cum il fac eu) e dubla fata de cea de ciocolata. topesc, ca la ganache, cantitati egale de cioco si frisca, in aceast amestec pun gelatina, si cand s-a mai racit amestec crema asta cu frisca batuta. are alta consistenta, fata de ganache. depinde de cantitatea de gelatina folosita cat de "aerata" iese crema



#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 January 2010 - 12:59 PM

BONIIII !
Pe tine numai torturile te mai aduc printre noi ???
pupic.gif pupic.gif

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 January 2010 - 01:03 PM

QUOTE(Sheng @ Jan 25 2010, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BONIIII !
Pe tine numai torturile te mai aduc printre noi ???
pupic.gif pupic.gif


am avut azi 30 minute de pauza si am apucat sa mai si scriu. mi-e tare dor de voi pupic.gif pupic.gif. va citesc, macar de 2 ori pe saptamana, da' cu scris-ul e mai greu smile.gif
si cum n-am mai scris de mult am zis ca trebuie sa imi mai aduc si eu contribuitia putin, cu ce stiu eu mai bine: torturile wink.gif

#7 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 04:27 PM

Vai, Puskin, m-ai dat gata...
Pe ăsta o să-l fac eu cred negreşit săptămîna asta, că e ziua prietenului meu. Dar va trebui să mă mulţumesc cu o cremă de brînză, fiindcă smîntînă de friscă n-am găsit nicăieri în drumul meu. mad.gif

Boni, pupic.gif - adică şi io, şi io! laugh.gif


later edit: ah, la naiba... şi alea de brînză tot cu frişcă sînt... sad.gif

Editat de onaf, 25 January 2010 - 04:30 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#8 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 January 2010 - 05:58 PM

Rodica, Boni, Ona, ma bucur ca va place tortuletul smile.gif . A fost foarte foarte bun si apreciat de toata lumea de la masa.

Boni, nu s-a plans nimeni cum ca ar fi amara crema, probabil a compensat dulceata si aroma cremei de portocale.

Rodica, merge intr-adevar si fara gelatina.

Ona, am o veste buna pentru tine. Poti face linistita crema de portocale numai cu mascarpone si putin iaurt/smantana obisnuita, va iesi foarte buna si racoroasa . Te joci tu cu cantitatile, dar as zice cam 250g mascarpone, 300g iaurt gras/smantana.
Daca te impotmolesti, stii cum dai de mine biggrin.gif .



#9 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 07:14 PM

QUOTE(puskin @ Jan 25 2010, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ona, am o veste buna pentru tine. Poti face linistita crema de portocale numai cu mascarpone si putin iaurt/smantana obisnuita, va iesi foarte buna si racoroasa .


A, da? Superfrumos! Da' o să stea pe picioarele ei, ca să zic aşa? Sau să-i pun şi nişte gelatină?... Ştii că-s în şcoala primară la gătit.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 January 2010 - 07:23 PM

QUOTE(onaf @ Jan 25 2010, 07:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A, da? Superfrumos! Da' o să stea pe picioarele ei, ca să zic aşa? Sau să-i pun şi nişte gelatină?... Ştii că-s în şcoala primară la gătit.


Nu stiu sigur daca o sa stea, pune si niste gelatina ( cam pentru 500ml lichid).

#11 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 07:42 PM

Aha. Sar'na.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#12 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 25 January 2010 - 10:44 PM

opa..super
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#13 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 30 January 2010 - 03:46 PM

Servus fetele !


Intrebare-ntrebatoare:

No.1 care ati facut vreuna din voi doar cu crema de branza: philadelphia sau labneh ? Ca doar de-astea am in casa  rolleyes.gif

Si 

No.2 care stie cum se foloseste agar-agar. eu mi-am luat saptamana trecuta si nu scrie cum se pregateste. arata ca niste sfori transparente

Pupik







#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 January 2010 - 05:25 PM

QUOTE(monykutz @ Jan 30 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Servus fetele !
Intrebare-ntrebatoare:

No.1 care ati facut vreuna din voi doar cu crema de branza: philadelphia sau labneh ? Ca doar de-astea am in casa  rolleyes.gif

Si 

No.2 care stie cum se foloseste agar-agar. eu mi-am luat saptamana trecuta si nu scrie cum se pregateste. arata ca niste sfori transparente

Pupik


salutti monykutz!
despre agar-agar cel mai bine poate sa te invete CristinaK.are topicul cu retete cu tofu unde il foloseste in foarte multe retete. din ce am intele seu se fierbe putin. cauta acolo caci Cristina explica bine. succes smile.gif

#15 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 31 January 2010 - 10:11 AM

CITAT(boni @ Jan 30 2010, 07:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
salutti monykutz!
despre agar-agar cel mai bine poate sa te invete CristinaK.are topicul cu retete cu tofu unde il foloseste in foarte multe retete. din ce am intele seu se fierbe putin. cauta acolo caci Cristina explica bine. succes smile.gif


Saruma si multumax!  rolleyes.gif hello.gif





#16 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 31 January 2010 - 08:10 PM

Am incercat si eu tortul. e foarte bun. wink.gif
si pentru ca noi suntem multi, l-am marit cu inca un blat si un strat de crema de branza cu vanilie.
uite ce a iesit:

Miniaturi atașate

  • P1300159.JPG




#17 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 31 January 2010 - 08:12 PM

si in sectiune:

Miniaturi atașate

  • P1300166.JPG




#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 January 2010 - 08:20 PM

QUOTE(mamicami @ Jan 31 2010, 10:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am incercat si eu tortul. e foarte bun. wink.gif
si pentru ca noi suntem multi, l-am marit cu inca un blat si un strat de crema de branza cu vanilie.
uite ce a iesit:

Vai ce frumos arata !
kermit.gif kermit.gif
Ce branza ai folosit ?

#19 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 31 January 2010 - 09:12 PM

Arata delicios!!! Ador torturile cu straturile de crema generoase wink.gif
Imi vine sa imi dau un sut ca nu ma mobilizez si eu sa fac asa minunatie mellow.gif
Felicitari inca o data pentru minunatia de pe farfurie smile.gif

#20 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 31 January 2010 - 09:39 PM

CITAT(Sheng @ Jan 31 2010, 08:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai ce frumos arata !
kermit.gif kermit.gif
Ce branza ai folosit ?

Branza de vaci fff moale taiata bine in blender. Cu alta ocazie am folosit crema quark de la Exquisa.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi