Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Placinta cu varza calita


17 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 March 2008 - 09:23 AM

PLACINTA cu varza calita (acra)
- de post -

Am pregatit, in robot, acelasi aluat (simplu) pt. foaie

- 300 gr faina ( ½ tarate + ½ integrala si secara)
- 200 ml apa calda
- 3 lg ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 1 ½ lgt. sare
- 1 lg. otet de mere

Am intins 2 foi, una am asezat-o in tava ( am intepat-o cu furculita din loc in loc) si cealalta alaturi si le-am lasat ~ 30 minute sa creasca. Tava cu foaia in ea am pus-o intr-o punga de plastic, asa las eu tot ce este aluat la crescut, de muuuult de cand Afrodite ne-a impartasit si noua acest ‘secret ‘ al ei.
- am tocat varza si am calit-o in ulei
- am taiat pestisori 2 cepe marisoare si le-am calit foarte putin
- am amestecat ceapa si varza si le-am lasat sa se racoreasca
- condimentat cu piper din belsug
- am rasturnat totul peste aluatul care intre timp a crescut foarte frumos si am pus foaia a doua deasupra, am intepat-o si pe ea cu furculita. Am uns cu putin ulei foaia de deasupra
- la cuptor ~ 30-40 minute la foc potrivit ( la aragazul meu minunat de Satu-Mare este nr.6)
- dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pana cand s-a racit

085356.jpg 085747.jpg

Minunat !

Uitasem : dimensiunea tavii 29 x 20 x 4 cm

#2 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 05:46 PM

Draga Rodica, imi ploua-n gura, ce sa zic... Fii draguta, te rog, si zi pentru o novice ca mine doua trebusoare:
cita varza ai folosit (una mai mare, una mai mica, doua mai mici, o jumatate... biggrin.gif ) si ce marime are tava in care ai facut placinta?
Sa-mi traiesti.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 March 2008 - 11:30 PM

QUOTE(onaf @ Mar 15 2008, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Draga Rodica, imi ploua-n gura, ce sa zic... Fii draguta, te rog, si zi pentru o novice ca mine doua trebusoare:
cita varza ai folosit (una mai mare, una mai mica, doua mai mici, o jumatate... :D ) si ce marime are tava in care ai facut placinta?
Sa-mi traiesti.

Dorinta ta e lege pentru mine :D :
1. varza mica, de fapt nu are importanta pt ca ce ramane se mananca separat sau ca garnitura B)
Nu o calesti pana se inegreste si se arde tigaia , doar o scazi pana nu mai are zeama,e uscata si are culoarea usor maronie. La sfarsit cand e gata calita iese cam o farfurie adanca
2. dimensiunile tavii sunt 29 x 20 x 4 cm. , este o tava normala de yena
3. nu uita sa o ungi cu putin ulei deasupra inainte s-o pui in cuptor. Se pare ca ajuta la o fatza mai frumoasa.
Am pus dimensiunile si la reteta

#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2008 - 03:09 PM

aoleu, m-ati omorit cu retetele astea grozave!
Rodica, n-am apucat sa ies dupa varza, ca mi-a picat o lucrare 'urjenta' pe cap, abia zilele urmatoare! Multumesc frumos-frumos de tot pentru detalii!
(Mico, ce idee grozava cu granulele de soia! Ca ma tot intrebam ce sa mai fac cu ele sa mai diversific...)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2008 - 10:04 PM

Ooooooffff!
Rodica, draga mea, nu mai bag nici o poza, ca m-am suparat (pe mine)! Am incercat placinta cu varza, dar toanta cum sint si nepriceputa nu mi-au iesit proportiile. Am tava oleaca mai mare decit a ta, cu vreo 2-3 cm pe fiecare latura, asa ca am facut aluatul cu o treime mai mult decit in reteta ta. Ei bine, tot n-a ajuns, n-au iesit destul de mari foile, desi am intins de ele de le-am subtiat ca hirtia, saracele.
Si, colac peste pupaza, am pus prea multa varza, asa ca a iesit o excelenta mincarica de varza la cuptor intre doua foicele mititele... Foarte-foarte gustoase, dar impreuna n-au facut o placinta.
Lasa, data viitoare fac mai multa coca si pun mai putina varza.
Nu pot sa cred ce toanta sint... laugh.gif laugh.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 April 2008 - 10:19 PM

QUOTE(onaf @ Apr 2 2008, 11:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ooooooffff!
Rodica, draga mea, nu mai bag nici o poza, ca m-am suparat (pe mine)! Am incercat placinta cu varza, dar toanta cum sint si nepriceputa nu mi-au iesit proportiile. Am tava oleaca mai mare decit a ta, cu vreo 2-3 cm pe fiecare latura, asa ca am facut aluatul cu o treime mai mult decit in reteta ta. Ei bine, tot n-a ajuns, n-au iesit destul de mari foile, desi am intins de ele de le-am subtiat ca hirtia, saracele.
Si, colac peste pupaza, am pus prea multa varza, asa ca a iesit o excelenta mincarica de varza la cuptor intre doua foicele mititele... Foarte-foarte gustoase, dar impreuna n-au facut o placinta.
Lasa, data viitoare fac mai multa coca si pun mai putina varza.
Nu pot sa cred ce toanta sint... laugh.gif laugh.gif

icon_rotf.gif Da' nu se poate ! am ras cu lacrimi, nu te supara pe mine dar asa de dragut ai povestit ca am luat doar partea hazlie si nu cea trista !
Nu te necaji , omul invata din greseli. Te rog sa perseverezi, pupic.gif

#7 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2008 - 11:11 PM

QUOTE(2heng @ Apr 2 2008, 10:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te rog sa perseverezi, pupic.gif


Drago, sa fii convinsa c-o sa perseverez! A iesit atit de buna, ca deja e aproape gata, mai sint citiva centimetri - cred ca aia-n plus! smile.gif)
Daca separat aluatul si varza sint asa gustoase, precis ca daca reusesc sa le combin intr-o placinta adevarata o sa fie si mai bune... biggrin.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#8 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 10 April 2008 - 01:43 PM

Doamne, cum de nu am vazut eu pana acum retetele astea!
De abia astept sa ajung acasa.
De la ora 17 pana la ora 19(cand merg la aerobic) sper sa apuc sa fac placinta cu varza.
Sunt moarta dupa placintele cu varza. Eu o fac cu varza dulce calita(nu am varza murata).

#9 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 07 September 2009 - 04:25 PM

Ieri am incercat placinta cu varza. Toate bune si frumoase doar ca aluatul mi s-a parut prea moale si prea putin pt tava mea asa ca l-am tot inmultit dar in final mi-au iesit foile prea groase. Dar data viitoare o sa imi iasa mai bine sigur.
Insa alta e problema mea: aluatul mi s-a parut tare lipicios si nu prea m-am descurcat la intins. Pe ce ati intins aluatul ca sa si puteti ridica foile si sa le puneti in tava? Ca la wassa eu intind pe ulei dar acolo le tai patratele si le ridic mai usor, dar aici tare m-am chinuit. Sunt sigura ca e doar nepriceperea incepatorului dar vreau sa invat de la voi smile.gif

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 September 2009 - 04:45 PM

Puisorule, nu se poate ! Mor de ciuda ! Ai facut si grisinele si ti-au iesit superb !
Este doar un aluat de paine in care s-a adaugat putin ulei deci devine mai maleabil

De ex. eu tai in 2 coca si fac foile pe rand. Intind foaia (cu sucitorul) pe planseta pudrata foarte putin cu faina si pe urma rasucesc / invartesc coca pe sucitor , "slab" adica nu "strans" , ca sa nu se lipeasca, si dupa asta sucitorul cu coca pe el il mut repede deasupra tavii si-l derulez acolo.
Am explicat bine ? Ai inteles ?

EDIT : poate nu ai respectat reteta si ai facut ceva "inventii" . Ai pus apa mai multa ?
Eu am pus si dimensiunea tavii (28 x 20 x 4)

Editat de Sheng, 07 September 2009 - 04:48 PM.


#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 07 September 2009 - 06:32 PM

QUOTE(puisorul @ Sep 7 2009, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Insa alta e problema mea: aluatul mi s-a parut tare lipicios si nu prea m-am descurcat la intins. Pe ce ati intins aluatul ca sa si puteti ridica foile si sa le puneti in tava? Ca la wassa eu intind pe ulei dar acolo le tai patratele si le ridic mai usor, dar aici tare m-am chinuit. Sunt sigura ca e doar nepriceperea incepatorului dar vreau sa invat de la voi smile.gif


eu la wasa mai nou fac asa: intind aluatul direct pe foia de hartie de copt, mut cu totul in tava si apoi tai patratele acolo si asa ramane. adica va fi o singura foaie decupata. se desprind foarte usor dupa ce sunt coapte.

la placinte tot de hartia de copt ma ajut: intind foaia pe hartie de copt, asez hartia de copt cu aluatul in jos in tava, apoi o desprind de pe aluat iar foaia ramane acolo unde trebuie, in tava.

nu stiu daca ati inteles ceva din ce am scris. biggrin.gif eu sper ca da. daca nu ziceti sa incerc sa fiu mai explicita.

Editat de boni, 07 September 2009 - 06:33 PM.


#12 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 08 September 2009 - 07:35 PM

Sheng, poate am gresit si eu pt ca am marit cantitatile. Mi se parea prea putin aluat asa ca l-am tot inmultit si probabil am pierdut proportiile. Dar nu ma dau batuta si mai incerc smile.gif

Boni, am inteles. E foarte buna ideea. Data viitoare o pun sigur in aplicare floare.gif

#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 April 2010 - 11:07 AM

Rodica, tu recomanzi placinta asta in faza I?
Stiu ca este ok, insa vreau sa slabesc cat mai repede si la inceput evit fainurile...

Nu vreau stagnare.

Aceeasi intrebare si pentru placinta cu branza.

Merci mult.

Fac si o precizare: le voi manca singure sau ca gustari.

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 April 2010 - 11:38 AM

QUOTE(bulinuta @ Apr 14 2010, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, tu recomanzi placinta asta in faza I?
Stiu ca este ok, insa vreau sa slabesc cat mai repede si la inceput evit fainurile...
Nu vreau stagnare.
Aceeasi intrebare si pentru placinta cu branza.
Merci mult.
Fac si o precizare: le voi manca singure sau ca gustari.

Ce sa zic ? Eu as manca varza acra si-n somn . . . biggrin.gif iar placinta asta e o nebunie . . .
Teoretic , este foarte buna pentru faza 1 deoarece are cantitati egale de faina si tarate.

De fapt este ca atunci cand mananci putina paine cu varza usor calita, in ulei putin

Daca ai vointa si ti-o dramuiesti, eu zic ca poti manca. Ce naiba ? Doar n-o sa mori de pofta !
Pe de alta parte, daca zici ca ai renuntat la paine/fainoase si-ti merge asa de bine, mai asteapta.
Sincer, cred ca numai tu poti lua hotararea asta.
Despre placinta cu branza raspunsul este acelasi : este de faza 1 din cauza continutului de tarate egal cu cel al fainii


#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 April 2010 - 12:07 PM

Pai si eu la fel cu varza acra..biggrin.gif

Rasfoiam indexul si mi-au cazut ochii pe placinta asta. Am balit instant! biggrin.gif

Dar...ma abtin...

Pentru inceput raman la lipide, ca vad ca-mi merge bine. Bagam taratze de ovaz in schimb, nu? laugh.gif laugh.gif

Editez: n-am vointa sa o dramuiesc! icon_rotf.gif

Editat de bulinuta, 14 April 2010 - 12:07 PM.


#16 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 13 March 2011 - 09:25 PM


Nu stiu daca am pus bine aici pozele, dar fiindca m-am inspirat dupa reteta pusa de Rodica, am venit la reteta.
Multumesc de reteta Rodica!
Sunt foarte bune iar pentru servici dimineata usor de mancat.

Imagini atașate

  • 1.JPG
  • 2.JPG


#17 Corcodel

Corcodel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 16 March 2011 - 11:50 PM

QUOTE(2heng @ Mar 14 2008, 09:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
PLACINTA cu varza calita (acra)
- de post -

Am pregatit, in robot, acelasi aluat (simplu) pt. foaie

- 300 gr faina ( ½ tarate + ½ integrala si secara)
- 200 ml apa calda
- 3 lg ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 1 ½ lgt. sare
- 1 lg. otet de mere

Am intins 2 foi, una am asezat-o in tava ( am intepat-o cu furculita din loc in loc) si cealalta alaturi si le-am lasat ~ 30 minute sa creasca. Tava cu foaia in ea am pus-o intr-o punga de plastic, asa las eu tot ce este aluat la crescut, de muuuult de cand Afrodite ne-a impartasit si noua acest ‘secret ‘ al ei.
- am tocat varza si am calit-o in ulei
- am taiat pestisori 2 cepe marisoare si le-am calit foarte putin
- am amestecat ceapa si varza si le-am lasat sa se racoreasca
- condimentat cu piper din belsug
- am rasturnat totul peste aluatul care intre timp a crescut foarte frumos si am pus foaia a doua deasupra, am intepat-o si pe ea cu furculita. Am uns cu putin ulei foaia de deasupra
- la cuptor ~ 30-40 minute la foc potrivit ( la aragazul meu minunat de Satu-Mare este nr.6)
- dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pana cand s-a racit

Minunat !

EDIT : dimensiunea tavii 29 x 20 x 4 cm

M-am apucat si eu de facut placinta. Doar ce am pus -o la copt. Maine pun poza ca sa vedeti ce a iesit. Deja balosesc pe aici.
Apropo am facut unele modificari;' am folosit faina XXXXXXXXX. In plus am pus la varza si cateva bucatele de ardei gogosar ca mai am pe la congelator si un pic de bulion de ardei si evident marar ca mie imi place de numa. As pune marar si la supa asa de tare imi place.

Editat de Sheng, 17 March 2011 - 08:09 AM.
Reclama neautorizata


#18 pop anna 25776

pop anna 25776

    Bucataras

  • Membri
  • 67 posturi
  • Location:Oradea

Postat 30 May 2011 - 05:21 PM

Am facut placinta!
Foile aceleasi, umplutura e cu salata verde taiata fideluta, ceapa verde, marar si branza. A iesit foarte buna.






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi