Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Grisine (rasucite) cu masline


26 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 March 2008 - 02:19 PM

Aici aveti si reteta Laurei care mi-a facut pofta de cum am vazut-o
http://www.culinar.r...oni-alle-olive/

Rasucite (grisine) cu masline si usturoi

Nu am mai deschis topic nou. Nu era cazul.
Am furat de la Laura_A modul de a rasuci si umplutura, pt ca aluatul este identic cu cel postat mai sus si facut deja de noi.
Aluatul :
300 gr faina ( ½ faina integrala de grau + ½ tarate de grau)
175-200 apa calda + 1 lg otet
3 lg ulei
½ plic drojdie uscata
1 ½ lg. sare
1 lg piper macinat
- mai trebuie si alte arome dar nu-mi dau seama ce anume. Poate gasiti voi si altele potrivite. Aluatul trebuie sa fie mai picant pt ca de fapt este un aperitiv.
Se lasa vasul cu aluat sa creasca (bagat intr-o punga de plastic).
Mie mi-au fost suficiente 45 minute.
Umplutura :
- Masline negre si verzi (eu mai aveam cateva verzi cu sos de chili si usturoi)
- Ardei iute taiat marunt (am avut 2 ardei din maslinele verzi despre care va spuneam)
Le-am taiat pe toate (negre si verzi) si le-am amestecat cu sosul ce mai era inca in cele verzi cumparate de cateva zile.
Vi le recomand cu cea mai mare caldura, in caz ca nu le-ati descoperit inca, dar nu prea cred sa fi trecut neobservate

In rest se procedeaza cum a facut Laura_A si rezulta ceva foarte bun dar in mod sigur voi aveti mai multa rabdare decat mine la rasucit si o sa va iasa ca la expozitie.
La cuptor 25-30 minute.
Pentru ca astazi nu este soare, pozele mele lasa de dorit. Sper sa mai apara poze frumoase facute de voi , care sa-mi spele rusinea de fotograf ! Vai, ce poze urate si ce prost le-am rasucit ! Grisinele mele parca ar fi "frigarui" biggrin.gif

141725.jpg 142413.jpg

Editat de Sheng, 15 February 2010 - 11:58 AM.


#2 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 01 April 2008 - 02:38 PM

Rodica, le incerc eu... parol. Aluatul merge si folosit la saratele sau pizza, din cate imi dau eu seama. Nu are multa grasime si se lucreaza usor cu el. Bine, eu cred ca le fac cu faina integrala. Dar in cazul asta trebuie sa scot uleiul si sa le mananc fara lipide?


#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 01 April 2008 - 02:53 PM

QUOTE(Guguluff @ Apr 1 2008, 03:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, le incerc eu... parol. Aluatul merge si folosit la saratele sau pizza, din cate imi dau eu seama. Nu are multa grasime si se lucreaza usor cu el. Bine, eu cred ca le fac cu faina integrala. Dar in cazul asta trebuie sa scot uleiul si sa le mananc fara lipide?


si eu le am in plan dar trebuie sa ajung intai acasa la mine wink.gif

guguluff, de ce nu vrei sa pui tarate? ca altfel nu prea vad cu ce le umpli. si atunci nu mai sunt grisinele astea, sunt .... convrigi wink.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 April 2008 - 04:40 PM

Hai fetelor , bine ca ati aparut ! Deabea astept sa vad niste grisine rasucite de o mana cu talent , de experta smile.gif
Boni cand apari cu poze ? Doar sunt de post !

Guguluf, dar tie chiar ti-e frica de tarate ? Incearca reteta pe jumatate , cum am facut-o eu. Ies destule bucati. Nu stiu de unde-ti cumperi taratele dar iti recomand cu cea mai mare caldura sa cumperi de la NATURALIA. Tot de acolo poti lua orice fel de faina (integrala, secara, etc)

Pentru umplutura de masline, folositi "maslinele verzi cu chili si usturoi" amestecate cu cele negre. Eu asa am facut.Nu mai aveti nevoie de nici un fel de alt condiment. Are si un sosulet personal , picant, parfumat si ardei si usturoi , o minune. Doar trebuie sa taiati maslinele pt.ca sunt intregi.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 April 2008 - 03:34 PM

Am facut iar "rasucelele" adica grisinele cu masline ale Laurei.
De data asta am fost mai atenta cu rasucitul. Cred ca am pus prea multa umplutura pt.ca imi tot iesea cand le invarteam. . .
Iata si tava scoasa din cuptor

143218.jpg 143251.jpg


#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 03 April 2008 - 04:11 PM


grisinile astea le poti papa si in faza 1?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 April 2008 - 05:07 PM

QUOTE(antzuka @ Apr 3 2008, 05:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
grisinile astea le poti papa si in faza 1?

Da, poti !
Dealtfel toate prajiturile postate aici sunt bune in faza 1 deoarece noi le-am facut pe toate ( normal cele ce au aluat) cu faina integrala+ tarate, ceea ce permite sa aiba grasimi, oua, carne (la tarte/placinta de ex) in ele.

#8 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 03 April 2008 - 05:24 PM

Rodica, de data asta ti-au iesit mai frumoase, te-ai perfectionat in rasuceala. rolleyes.gif
Pana la urma ma ambitionezi si fac si eu! N-am gasit inca masline din alea ca ale tale, dar am masline negre, chili uscat si usturoi!


#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 03 April 2008 - 06:18 PM

CITAT(2heng @ Apr 3 2008, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, poti !
Dealtfel toate prajiturile postate aici sunt bune in faza 1 deoarece noi le-am facut pe toate ( normal cele ce au aluat) cu faina integrala+ tarate, ceea ce permite sa aiba grasimi, oua, carne (la tarte/placinta de ex) in ele.


aha..am sa incerc si eu ca par asa bune...biggrin.gif:D
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 April 2008 - 06:41 PM

QUOTE(mico @ Apr 3 2008, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, de data asta ti-au iesit mai frumoase, te-ai perfectionat in rasuceala. rolleyes.gif
Pana la urma ma ambitionezi si fac si eu! N-am gasit inca masline din alea ca ale tale, dar am masline negre, chili uscat si usturoi!

Pai daca ai toate cele in casa chiar ca trebuie sa te ambitionezi. Hai, te rog ambitioneaza-te , am si eu cu cine comenta diferite observatii. . .de rasuceala. . .
Eu pun masline d-alea ca au tot ce trebuie in ele, doar le tai si arunc samburele..
P.S. - nu uita sa condimentezi bine aluatul !

Editat de 2heng, 03 April 2008 - 06:43 PM.


#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 10 April 2008 - 04:50 PM

am facut si eu grisinile..bune bune..am sa mai fac ca au gust "a mai dami"
is micute fotografiile ca am uitat sa umblu la setari la telefon..biggrin.gif

Imagini atașate

  • DSC02686.JPG
  • DSC02682.JPG

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 April 2008 - 07:54 PM

QUOTE(antzuka @ Apr 10 2008, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu grisinile..bune bune..am sa mai fac ca au gust "a mai dami"
is micute fotografiile ca am uitat sa umblu la setari la telefon..biggrin.gif

Superbe ! Ti-au iesit de nota 10+ ! Pozele sunt minunate ! Ce talent ai avut la rasucit, cum de le-ai reusit asa de subtirele ?
Ce bine-mi pare ca ti-au iesit asa de frumoase, acum vor fi tentante si pt alte fete. Gustul e senzational.

#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 10 April 2008 - 08:52 PM

CITAT(2heng @ Apr 10 2008, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superbe ! Ti-au iesit de nota 10+ ! Pozele sunt minunate ! Ce talent ai avut la rasucit, cum de le-ai reusit asa de subtirele ?
Ce bine-mi pare ca ti-au iesit asa de frumoase, acum vor fi tentante si pt alte fete. Gustul e senzational.



multumesc:Dam taiat fasiile mai subtiri putin si roteam din ambele capete in sens opus deodata!m-am chinuit la inceput dar dupaia am prins ideea....
imi plac la nebunie ma bucur ca am descoperit reteta asta..e super sa papi ceva bun fara sa t simti vinovata;)))
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 April 2008 - 08:00 AM

QUOTE(2heng @ Apr 10 2008, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Unde ? Unde ? Vreau sa vad si eu !

aici: http://www.culinar.r...ea-/pagina/293/


antzuka sunt superbe grisinele tale. cred ca ma mai apuc si eu de inca o tura wink.gif am incercat si alte combinatii, dar cea cu masline (verzi si negre) si cu o lingura de pasta de rosii si se pare "bestiala".

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 12 April 2008 - 08:20 AM

biggrin.gif biggrin.gif ma bucur ca va plac...m-ai facut curioasa boni, cred ca am sa incerc si eu cu pasta de rosii.sa inteleg mai bine...pe langa masline ai pus niste sos de rosii si ti-a iesit mai mult ca o pasta nu?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 17 April 2008 - 11:47 AM

QUOTE(boni @ Apr 10 2008, 11:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut "rasucitele" cu masline, dar am ratat rasucirea ...

de data asta n-am mai ratat-o, dar inca nu imi ies frumoasa ca n-am loc de intins smile.gif
cum am spus si data trecuta, eu pun in umplutura si pasta de rosii, nu o fac picanta in schimb pun ierburi (busuioc, maghiran, oregano, cimbru...) imi place la nebunie combinatia intre "sosul" asta si masline
le-am facut aseara din 325 gr. faina si azi dimineata la poza au mai ramas doar cele ce se vad smile.gif a mancat micuta mea in disperare biggrin.gif ca doar si ea a muncit la ele wink.gif

Picture_004.jpg

asta e tot ce a mai ramas
Picture_003.jpg

si detaliu wink.gif
Picture_002.jpg

#17 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 17 April 2008 - 02:15 PM

super;)
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#18 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 05 August 2009 - 12:32 AM

Azi am reusit sa fac si grisinele. Mie imi plac la nebunie si a mancat si fetita una. Pun si niste poze dar nu sunt grozave. Am facut o portie mare dupa reteta Laurei dar ar fi trebuit mai multe masline. Cum le-am facut pt fiica-mea nu am putut sa le fac picante dar sunt bune si asa. Voiam sa va mai intreb ceva dar era prea tarziu pt ca incepuse procesul de fabricatie biggrin.gif. Cum intindeti aluatul? Adica puneti pe planseta faina sau ulei? Eu l-am intins pe faina dar a mai ramas pe grisine si dupa copt. Nu m-a deranjat decat estetic dar sa stiu pt data viitoare.
P1000821.JPG
P1000820.JPG

Editat de puisorul, 05 August 2009 - 12:35 AM.


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 August 2009 - 10:02 AM

Ce frumos le-ai rasucit !!! M-ai dat gata .Superb arata.
Cred ca ai pus prea multa faina sub aluat. Dar trebuia sa le scuturi de faina (cu un prosopel sau altceva) cand le-ai scos din cuptor. Nu era gresit nici cu ulei (pe sub aluat), oricum se ung putin cu ulei inainte sa le bagi la cuptor. De fapt nici nu conteaza, cel mai bine este sa faci asa cum esti tu obisnuita.

Sa stii ca Laura_A are niste retete minunate. Vezi ca are blog .


#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 05 August 2009 - 10:50 AM

oo ce fain ti-au iesit!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi