Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Placinta cu branza


11 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 April 2008 - 08:31 PM

Placinta cu branza

Pentru ca Boni mi-a facut o mare pofta (nu am facut-o de post cum a facut-o ea) si Poca m-a facut curioasa cu amestecul "urda + dulce + marar" am incercat. E buna ! A avut mare trecere !
Aluatul este acelasi :) doar ca am pus in el 2 linguri fructoza.
- 300 gr faina ( ½ tarate + ½ integrala de grau si secara)
- 200 ml apa calda
- 3 lg ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 1 - 2 lg. fructoza
- 1 lg. otet de mere

Umplutura
500 gr. cas dulce de vaca ( marca "Traian One" dar este si "solomonescu" )
200 br. de oaie
2-3 linguri fructoza
1 legatura marar
2 oua
1 lingura ( cu varf) smantana acra
2-3 linguri pudra ( faina ) de migdale / faina montignac ( 1/2 faina integrala+1/2 tarate)
1 fiola vanilie dr.oetker

Tava este aceeasi 28 x 20 x 4 :)

163827.jpg


#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 14 April 2008 - 02:16 PM

ce super ti-a iesit cred ca am sa incerc si eu sa fac ...ai mancat-o intre mese?sau ai inlocuit o masa cu ea?

am facut si eu dar cu branza dulce...de vaca.foile aproximativ la fel
- 300 gr faina ( ½ tarate + ½ integrala de grau si secara)
- 150-200 ml iaurt 0% grasimi(a facut foaia fff pufoasa)
- 3 lg ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 1 - 2 lg. fructoza
-am pus si un ou
-daca mai trebuie mai puneti apa

umplutura:
branza dulce de vaca
fructoza(dupa gust)eu am pus cam 2-3 linguri, dar park mai trebuia imi place mai dulce
scortisoara din belsug
un ou putina faina integrala ca sa nu se topeasca branza

uitati si foto...

Miniaturi atașate

  • DSC02701.JPG
  • DSC02706.JPG

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 20 December 2010 - 10:55 PM

Pentru ca arata prea apetisant am incercat si iata ce a iesit:
pt foi:
tarata ovaz
ulei masline
iaurt
sare

pt. umplutura:
branza telemea putin sarata
oua
iaurt

La foi se amesteca totul si se imparte in doua. O parte se pune in tava unsa si se da la cuptor incins 10 min pana se intareste compozitia. Se amesteca branza cu ou si iaurt si se toarna peste foaie. Se lasa la cuptor pana se incheaga apoi se pune deasupra cea de-a doua parte ramasa de la foi. Se lasa la cuptor inca 10 minute.

Miniaturi atașate

  • DSC02610_1.JPG
  • DSC02611_2.JPG
  • DSC02612_3.JPG
  • DSC02615_4.JPG
  • DSC02617_5.JPG
  • DSC02618_6.JPG

Editat de annaxz, 20 December 2010 - 11:06 PM.


#4 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 21 December 2010 - 08:52 AM

Super arata... groupwave.gif Tare ma tenteaza si pe mine... wish.gif rolleyes.gif




#5 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 21 December 2010 - 08:53 AM

QUOTE(annaxz @ Dec 20 2010, 09:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru ca arata prea apetisant am incercat si iata ce a iesit:

Arata foarte bineeeee em_new_12.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#6 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 21 December 2010 - 10:31 AM


Hoya, incearca, este foarte gustoasa tinand cont ca este doar din tarata de ovaz.


Gabi, multumesc em_new_59.gif



#7 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 21 December 2010 - 10:52 AM

Eu as face cu faina de migdale rolleyes.gif, pentru micul dejun. Hmm, ia sa vedem ce reusesc sa fac zilele astea. Da' cred ca eu pun si smantana.

#8 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 21 December 2010 - 12:48 PM

CITAT(puskin @ Dec 21 2010, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu as face cu faina de migdale rolleyes.gif, pentru micul dejun. Hmm, ia sa vedem ce reusesc sa fac zilele astea. Da' cred ca eu pun si smantana.


Poate incerc si eu cu faina de migdale...un rasfat acum de sarbatori... Nu gasesc si pace tarate de ovaz... blink.gif




#9 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 27 December 2010 - 11:01 PM


De data asta am incercat-o cu praz.



Miniaturi atașate

  • DSC02662_8.JPG
  • DSC02661_7.JPG
  • DSC02663_9.JPG


#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 January 2011 - 07:22 PM

Stai ca nu am inteles... ai pus praz pe langa branza?
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 Anamaria888

Anamaria888

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 15 March 2012 - 08:51 PM

Am testat reteta pentru foi...de fapt, mama a pregatit o placinta cu branza de vaci cand am fost acasa (eu de loc sunt din Sibiu, asa ca, Boni, cand mai vin acasa poate iesim la o "cafia" D.gif ).
A fost delicioasa!!! Umplutura e cu br. de vaci+ fructoza+ oua....dar nu stiu cantitatile.

placinta_cu_branza.jpg



#12 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 15 March 2012 - 11:05 PM

Delicios Anamaria ! afla si cantitatile te rugam frumos floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi