Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Diplomat de ness


5 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 January 2009 - 01:44 PM

Diplomat din ness

3 oua
3 linguri de fructoza
3 linguri de nes (eu am decofeinizat)
1 lingura de cacao
1 lingurita scortisoara pudra ( optional) Eu pun mereu dar daca nu va place gustul, nu puneti, da-i pacat.
1 plic gelatina ( dr. Oetcker) dizolvat in 50-100 ml. nes
250-300 smantana dulce Dorna ( pt. frisca)

Doar am sa scriu ordinea operatiunilor deoarece cum se pregateste am scris la inceput.
* Se mixeaza foarte bine ouale si fructoza la "bain-marie"
* se ia de pe foc
* se adauga pe rand ness , cacao si scortisoara sau se face un sirop gros din ele + putina apa si apoi se adauga, mixand
* se adauga gelatina dizolvata
* se adauga frisca bine batuta
* se pune in forma cu perete detasabil ( tapetata cu hartie de copt/folie alimantara)
* se lasa la rece pana a doua zi ( sau minim 4-5 ore)

Antzuka , ti-am ridicat moralul D.gif ?? Are o culoareeee . . .
Urmeaza, mai tarziu, sectiunea (daca nu uit)

Diplomat_de_ness___084901.jpg diplomat_de_ness___085044.jpg

Din pacate lumina de seara este altfel. Sa zicem ca asta e portia lui Suzy D.gif direct din farfurie

170436.jpg


#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 25 January 2009 - 11:00 PM

vai da cum arata, super, salivezi aici, asa da tort, mmmmmmmmmmmmmmmm...multumim multumim, suzi ar inghiti in sec daca l-ar avea in fata laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 02 February 2009 - 04:40 PM

Fetele sunteti niste talente incredibile... de-abea astept sa pun mana sa fac si eu un tort din asta, ca mi-e o pofta de nu ma vad... paote udneva la jumatatea lunii, ca o sa am mai mutle zile libere, si ma adun cu prietenele la o poveste wink.gif





#4 camicrg

camicrg

    Big Chef

  • Membri
  • 595 posturi

Postat 26 August 2009 - 10:46 PM

Arata bine acest diplomat, dar am si eu o intrebare : se poate folosi miere in loc de fructoza ?
Daca nu, atunci imi spuneti de unde luati fructoza ?

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 August 2009 - 10:55 PM

Nu se poate folosi mierea.
Te invit la "sezatoare" sa ne spui in ce tara locuiesti. Daca esti in RO, e mai simplu

#6 camicrg

camicrg

    Big Chef

  • Membri
  • 595 posturi

Postat 26 August 2009 - 11:07 PM

Da locuiesc in Romania. As vrea sa fac acest desert pentru sfarsitul de saptamana, dar n-am fructoza ! N-am folosit niciodata .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi