Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Diplomat de capsuni


64 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 May 2008 - 09:06 AM

Diplomat din capsuni

Daca tot e vremea capsunilor, am facut ieri acest diplomat - mousse, nu stiu cum sa-i spun dar e o minune ! Merita incercat !

500 gr. capsuni
3 lg. fructoza
zeama de la ½ lamaie

Mixate bine in blender


500 gr. smantana dulce pt frisca
5 oua intregi
6 lg. fructoza
2 ½ plicuri gelatina ( dr.Oetker) - poate mergeau chiar 3 plicuri
2 esente vanilie (dr.Oetker)

• se bate frisca, se adauga esenta de vanilie , se lasa deoparte
• gelatina granule dr.Oetker se pune la inmuiat in putina apa calduta intr-un castronel, se amesteca pana se omogenizeaza.
• Asez castronelul in altul cu apa fierbinte ( dar nu pe foc) si-l las deoparte. Din cand in cand se amesteca cu lingurita
• ouale si fructoza se bat (cu mixerul la viteza mica) pe foc (bain-marie) pana se ingroasa. Se da deoparte.
• in crema de oua se rastoarna capsunile mixate cu fructoza , se mixeaza usor in continuare pana se omogenizeaza
• se adauga si gelatina , mixand in continuare usor
• toata aceasta compozitie se rastoarna cate putin , in cateva reprize, peste frisca batuta si se amesteca cu atentie , cu o lingura de lemn
• se rastoarna in ce forma dorim ; forma tapetata cu folie transparenta
• se da la rece

EDIT :
Eu am folosit, de data aceasta, numai inelul detasabil ( de la forma de tort de 24 cm) asezat direct pe platoul de sticla. Inelul l-am "captusit" cu hartie de copt taiata pe masura.

Diplomat_de_capsuni090135.jpg Diplomat_de_capsuni091302.jpg

#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 May 2008 - 09:36 AM

oai, rodica, cu asta m-ai omorat smile.gif
nu am timp week-end-ul asta ca e tare incarcat, dar de luni imi trimit barbatul la piata dupa capsuni si mancam toata saptamana mouse-uri si inghetati de capsuni wink.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 May 2008 - 01:14 PM

QUOTE(boni @ May 30 2008, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
oai, rodica, cu asta m-ai omorat smile.gif
nu am timp week-end-ul asta ca e tare incarcat, dar de luni imi trimit barbatul la piata dupa capsuni si mancam toata saptamana mouse-uri si inghetati de capsuni wink.gif

Ce bine, deabea astept sa-ti asezi pozele aici ca sa se vada frumos.
Pozele mele sunt in functie de soare biggrin.gif daca nu e soare, ies intunecoase daca e prea mare, ies albicioase ( ca acum, de ex)
Pai Boni, mie nu-mi prea place inghetata si m-am gandit s-o inlocuiesc cu ceva mai putin rece si mai cremos asa ca , a iesit diplomatul !
Sa nu pui atata fructoza ca, dupa gustul meu , e putin cam prea dulce. Dupa alte gusturi e tocmai buna ! !

#4 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 30 May 2008 - 03:55 PM

e superb..mi-a lasat gura apa...as face si eu daca tot vine ziua mea;)
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 May 2008 - 09:13 AM

QUOTE(antzuka @ May 30 2008, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e superb..mi-a lasat gura apa...as face si eu daca tot vine ziua mea;)

Neaparat sa-l faci Antzuka , se face repede ( cred ca nici juma' de ora nu dureaza) si e simplu de pregatit. Doar timpul de pastrare "la rece" mareste distanta pana la degustare . . . biggrin.gif

#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 31 May 2008 - 12:00 PM

dap e chiar simplu...l-am facut..acum e la rece....am emotii..sper sa mi se intareasca:D..vin cu foto mai tarziu....
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 June 2008 - 01:22 PM

nu stiu care a fost cauza...dar nu mi s-a intarit..de suparare nu am mai facut foto...acum am sa il mai fac o data weekend-ul asta cu speranta ca o sa mi sa intareasca...l-am mancat cu lingurita in boluri la gust nu am ce comenta e super...o parte am pus sa pap ca inghetata...
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 June 2008 - 01:56 PM

QUOTE(antzuka @ Jun 2 2008, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu stiu care a fost cauza...dar nu mi s-a intarit..de suparare nu am mai facut foto...acum am sa il mai fac o data weekend-ul asta cu speranta ca o sa mi sa intareasca...l-am mancat cu lingurita in boluri la gust nu am ce comenta e super...o parte am pus sa pap ca inghetata...

Vai, ce rau imi pare ! Acum am intrat pe culi si mi-am zis ca gasesc pozica ta.
Cred ca ai gresit la gelatina ca alta greseala nu putea fi.
Ai mai pregatit ceva cu gelatina ?


#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 June 2008 - 03:37 PM

ce-i drept n-am mai preg nimic cu gelatina..e prima data..mi-a explicat mama cum vine dar am avut bafta ca atunci cand m-am apucat de tort nu era prin preajma...am dizolvat 2 pliculete de gelatina intr-un castronel cu apa rece(mama a dizolvat-o deci nu stiu in cata apa)si am adauga-o cand compozitia era caldutza....dar banuiesc ca nu era indeajuns de calda compozitia...sau trebuia sa mai las gelatina la inmuiat..oricum s-ar putea sa mai fac si weekendul asta dar sa fie mama prin preajma sa fiu sigura ca nu gresesc:)
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 June 2008 - 03:56 PM

QUOTE(antzuka @ Jun 2 2008, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce-i drept n-am mai preg nimic cu gelatina..e prima data..mi-a explicat mama cum vine dar am avut bafta ca atunci cand m-am apucat de tort nu era prin preajma...am dizolvat 2 pliculete de gelatina intr-un castronel cu apa rece(mama a dizolvat-o deci nu stiu in cata apa)si am adauga-o cand compozitia era caldutza....dar banuiesc ca nu era indeajuns de calda compozitia...sau trebuia sa mai las gelatina la inmuiat..oricum s-ar putea sa mai fac si weekendul asta dar sa fie mama prin preajma sa fiu sigura ca nu gresesc:)

Eram sigura ca nu ai citit cu atentie ce am scris !
Data viitoare, daca mama ta nu e pe acolo faci exact cum am scris eu la reteta :
• gelatina granule dr.Oetker se pune la inmuiat in putina apa calduta ( ~ 100ml) intr-un castronel, se amesteca pana se omogenizeaza.
• Asez castronelul in altul cu apa fierbinte ( dar nu pe foc) si-l las deoparte

Deci : apa in care asezi castronelul este una care a fost pe foc, deci fierbinte , nu in clocot. O lasi acolo si tu faci restul de treaba. Din cand in cand te mai uiti la ea si mai amesteci cu lingurita, ai sa vezi cum se subtiaza aproape ca o apa.

Se face foarte rapid totul si foarte usor. o sa te miri si tu ca esti gata !
Nu te descuraja ! smile.gif

EDIT : uite asta e prima reteta de diplomat pe care am facut-o eu , mai de mult.
Pe vremea aia nici eu nu folosisem gelatina dar mi-a explicat si mie Boni cum se procedeaza si am reusit ; ti-o pun ca sa citesti explicatiile date de Boni, mie mi-au folosit :
http://www.culinar.r...plomat-de-vara/

Mai este si diplomatul asta explicat pas cu pas :
http://www.culinar.r...-tort-diplomat/

Editat de 2heng, 02 June 2008 - 04:14 PM.


#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 June 2008 - 05:55 PM

mama ei de gelatina laugh.gif ii vin eu de hac:D

multumesc mult!acum am citit cu atentie.....negresit am sa il mai fac ...si sper sa vin cu foto sa ma laud si eu:D..
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 02 June 2008 - 06:12 PM

al meu diplomat de capsuni este in frigider. impersiile maine wink.gif si poate si poze daca vine bunicul cu aparatul.
am facut modificari pentur ca mi-era prea cld si ma si grabeam putin, asa ca am mers pe principiul tortului pufos, adica nu am pus oua, ci doar mascarpone, frisca, gelatina si piure de capsuni.

#13 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 June 2008 - 09:22 AM

pai cu asa poze mie mi-e rusine sa le mai pun pe ale mele smile.gif arata foarte, foarte bine, mico

le pun totusi, ca s-a obosit bunicul sa le faca wink.gif
a iesit pufos si cremos al meu. data viitoare fac si eu combinatie de capsuni cu cioco


ideea de decorare si forma este de la primul tort prezentat de rodica
sarlota1.jpg sarlota2.jpg

EDIT: piscoturile sunt pentru familion. eu le-am donat pe ale mele wink.gif

Editat de boni, 03 June 2008 - 09:24 AM.


#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 June 2008 - 09:29 AM

Boni, nu fii necajita ca nici al meu nu e mai grozav. Gustul conteaza. Eu am nimerit niste capsuni super parfumate si domina gustul si parfumul lor.
Si mie mi-a iesit "pufos" si tocmai asta ne-a placut (cel de capsuni) .

#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 05 June 2008 - 08:37 AM

l-am facut si eu in 2 culori, cu vanilie si capsuni, de data asta dupa reteta originala, adica ceva de la prima pagina. l-am pus in cutie de plastic si l-am rasturnat apoi pe platou, cu aceeasi baza de piscoturi care le mananca familionul. adevarul e ca e buna combinatia, dar noi nu avem voie wink.gif

iaca poze de azi dimineata:
Picture_002.jpg
Picture_003.jpg

#16 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 June 2008 - 09:53 AM

Fac si eu maine,ca d'ala normal fac pentru toti,sa-mi fac si eu unu monty!Sa vedem ce-o iesi!

#17 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 June 2008 - 10:02 AM

QUOTE(vali @ Jun 6 2008, 10:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fac si eu maine,ca d'ala normal fac pentru toti,sa-mi fac si eu unu monty!Sa vedem ce-o iesi!

daca faci normal nu are cum sa nu-ti iasa cel monti. singura diferenta este fructoza in loc de zahar. asteptam poze!!!! smile.gif
eu nu mai fac normal, fac doar monti si papa toata casa. lor le mai dau si piscoturi. inca nu am facut piscoturi monti biggrin.gif

#18 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 June 2008 - 03:14 PM

L-am facut,mi s-a parut cam zeama asa,da om vedea,e la frigi!

#19 pupa russa

pupa russa

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bv/nürnberg

Postat 08 June 2008 - 05:48 PM

l-am facut si eu azi, a iesit bestial. eu nu am decat gelatina foi, asa ca am pus opt, calculand cantitatea de lichid. l-am facut cu capsuni din gradina proprie.

multumesc mult de reteta!

Imagini atașate

  • PICT0460.JPG
  • PICT0464.JPG


#20 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 09 June 2008 - 07:45 AM

Mi-a placut cum ti-a iesit cel in doua culori, Boni!
Si al tau, Pupa russa, a iesit apetisant. A mancat si bebelusul cel frumos de la avatar?

Am facut si eu din frisca 32%, capsuni, fructoza, dupa reteta Rodicai, dar fara oua:

Miniaturi atașate

  • DIPL_CAPS_FRISCA_32_.JPG




Răspunde la acest topic



  


4 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi