Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Papanasi fierti


34 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 November 2006 - 05:48 PM

Inspiratia este aici , la Carmiris (retete in imagini)

PAPANASI FIERTI - Gomboti cu branza
Cei prajiti sunt aici

250 gr. branza de vaci Milli
1 ou intreg
70 gr. faina de linte (linte rasnita de mine) sau aprox. 3 linguri
2 lg. pline cu fructoza (la noi daca nu e dulce nu e prajitura)

Se amesteca totul gamada, se iau papanasii in lingura uda si se arunca delicat in apa care fierbe.
Cand se ridica la suprafata sunt gata, numai ca eu i-am mai lasat sa fiarba la foc potrivit inca 10 minute. Am gandit ca poate lintea fierbe mai greu decat faina.
Daca se imprastie in apa, ceeace mie nu mi s-a intamplat, mai puneti putina faina de linte.

O parte i-am tavalit prin mac+ fructoza si nu prea au avut succes
O parte (mai mare) i-am pus fierbinti peste un patratel de unt si i-am acoperit cu smantana + fructoza (amestecate separat).
Si rezultatul muncii mele s-a dus intr-o clipita.

Miniaturi atașate

  • 172122.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 November 2006 - 05:50 PM

Si asta ca sa muriti de pofta !! Sunt minunati, credeti-ma si porniti la munca si . . . adaugati o poza

Miniaturi atașate

  • 172208.jpg


#3 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 November 2006 - 06:22 PM

chiar deloc nu mi-ai facut pofta
prin urmare o sa dau fuga la bucatarie sa-i fac si eu icon_smile.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 November 2006 - 06:35 PM

Rezulta ca, peste o jumatate de ora apari aici si scrii : gata, i-am facut si i-am mancat, ba chiar m-am ars la limba cu primele inghitituri !!!
Eu asa am patit mad.gif laugh.gif

#5 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 November 2006 - 07:57 PM

executat gombotii, buuuuunnnniiiii
sa stii ca chiar m-am ars la limba icon_biggrin.gif ca nu mai aveam rabdare, eu i-am papat cu smantana si cu gem de gutui cu fructoza
mi-au placut mai mult decat cei prajiti, s-a votat raman la astia, merci de reteta floare.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 November 2006 - 08:17 PM

Si noua ne plac mai mult astia fierti si in plus se fac mai repede si mai usor.
Fiertul apei dureaza cel mai mult icon_smile.gif

#7 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 11 November 2006 - 11:04 PM

laugh.gif sa stii


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 November 2006 - 02:08 PM

Azi, am descoperit ceva important pt. pregatirea papanasilor.

Intamplator (a sunat telefonul) am lasat cca. 5-7 minute "aluatul" papanasilor in craticioara inainte sa-i pun la fiert si am constatat la intoarcere ca s-a intarit mult.
Deci , ca sa intre mai putina faina de linte, putem lasa "aluatul" sa se odihneasca cateva minute inainte de a pune la fiert papanasii.

#9 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 14 November 2006 - 11:35 AM

Am facut si eu aseara, cu smantana ,au fost foarte buni.
dar, am luat linte de la un magazin cu naturiste si pe eticheta scria glucide: 53% rolleyes.gif
O fi vreo gresala, ceva? ca IG la linte peste tot am vazut 35%...

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 November 2006 - 11:56 AM

(Monica @ Nov 14 2006, 11:35 AM)

dar, am luat linte de la un magazin cu naturiste si pe eticheta scria glucide: 53% rolleyes.gif
O fi vreo gresala, ceva? ca IG la linte peste tot am vazut 35%...


glucide 53% nu inseamna IG=53!!!! componenta glucidica poate sa fie foarte mare dar IG-ul mic, in functie de cat de "rea" sau "buna" este glucida respectiva.
nu ma pricep la explicatii, poate te lamuresti daca citesti pe site-ul lui monti sau in cartea lui. sau poate explica putin mon, ea explica asa de "citet" icon_smile.gif

#11 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 14 November 2006 - 04:04 PM

Multumesc, pricepui acu' .E bine, ca sa nu am procese de constiinta.
Cand m-am uitat pe eticheta , mancasem deja papanasii wink.gif , care au fost minunati!

#12 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2008 - 05:01 PM

biggrin.gif Salutare!

Vroiam sa va arat ce papanasi am facut, inspirata de voi fiind!
Am folosit 250 g branza dietetica, 2 oua, coaja rasa de lamaie si esenta de rom, iar faina de soia eu am pus-o din ochi, pana s-a facut o pasta modelabila... Le-am dat prin faina de soia si le-am pus la fiert (in prima poza sunt nefacuti in stanga sus, iar in colt dreapta jos unul fiert). La fiert s-au umflat frumusel (cred ca faptul ca am pus 2 oua a ajutat mult)... dar parca pareau neterminati... asa ca i-am pus un pic si in ulei incins dupa ce i-am lasat un pic la scurs de apa (fiind fierti deja, nu am riscat sa se arda faina de soia)...

E prima data cand fac papanasi, dar sunt extrem de incantata. tongue.gif

Miniaturi atașate

  • DSCN1355.JPG
  • DSCN1358.JPG


#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 17 November 2008 - 05:12 PM

m-ai ruinat complet mellow.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 November 2008 - 05:40 PM

QUOTE(Nik26 @ Nov 17 2008, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
biggrin.gif Salutare!
. . . . . .
E prima data cand fac papanasi, dar sunt extrem de incantata. tongue.gif

Ti-au iesit foarte frumosi pentru prima incercare ! Bravo ! floare.gif

Cred ca am inteles corect : tu i-ai facut mai intai fierti si pe urma prajiti ??
Pai de ce nu i-ai prajit de la inceput ?

Probabil ca ai vazut deja , este reteta si de papanasii prajiti iar aici sunt cei fierti.

#15 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2008 - 06:08 PM

 

 

Ti-au iesit foarte frumosi pentru prima incercare ! Bravo ! floare.gif

Cred ca am inteles corect : tu i-ai facut mai intai fierti si pe urma prajiti ??
Pai de ce nu i-ai prajit de la inceput ?

Probabil ca ai vazut deja , este reteta si de papanasii prajiti iar aici sunt cei fierti.

 



tongue.gif Da... stiu ca pare ciudat... intai am vrut sa vad cum ies fierti pentru ca eu nu ma omor dupa prajeli, nu imi pica bine. Si apoi m-am gandit sa incerc si sa prajesc, insa nu direct (pt ca eu am inteles de la voi ca faina de soia se arde repede), ci unul fiert. Cred ca a ajutat faptul ca au fost fierti intai... nu au adunat mult ulei si au prins culoare... si sunt pufosi...



#16 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 18 November 2008 - 10:59 AM

hello2.gif
bravo nik. Sunt superbu pt prima incercare. Jos palaria biggrin.gif imi dai si mie???? mincacios.gif

#17 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 18 November 2008 - 12:31 PM

bravo si din partea mea nik! smile.gif

eu, cand le va veni randul am sa-i las doar fierti

dar cum ai facut asa forme perfecte si cum se realizeaza gaura?

#18 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 November 2008 - 12:55 PM

CITAT(fata_cu_fluturi @ Nov 18 2008, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hello2.gif
bravo nik. Sunt superbu pt prima incercare. Jos palaria biggrin.gif imi dai si mie???? mincacios.gif


Sigur ca iti dau! tongue.gif

Mico... nu stiu daca exista vreo tehnica anume pentru a-i gauri mellow.gif doar am facut un fel de chiftelute si la final am bagat degetul in centrul lor ca sa le gauresc... Insa dupa cum se vede si in poze nu am facut toate "chiftelutele" chiar egale in dimensiuni... mi-au iesit 5, iar ultima un pic cam mare... biggrin.gif


#19 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 18 November 2008 - 04:20 PM

CITAT(Nik26 @ Nov 17 2008, 06:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am folosit 250 g branza dietetica, 2 oua, coaja rasa de lamaie si esenta de rom, iar faina de soia eu am pus-o din ochi, pana s-a facut o pasta modelabila...


felicitari , arata f bine!...Nik, si tu tii monti? daca da , combinatia nu este monti...cand ai spus branza dietetica te-ai referit la cea cu 0, 0% MG? daca e asa atunci branza asta trebuie scursa f bine si nu merge cu grasimi, cu galbenusuri...o putem folosi doar la mese glucidice


#20 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 November 2008 - 12:18 PM

 

 

 

felicitari , arata f bine!...Nik, si tu tii monti? daca da , combinatia nu este monti...cand ai spus branza dietetica te-ai referit la cea cu 0, 0% MG? daca e asa atunci branza asta trebuie scursa f bine si nu merge cu grasimi, cu galbenusuri...o putem folosi doar la mese glucidice

 

 


smile.gif Va multumesc tuturor pt felicitari, insa dupa cum am spus de la inceput: de la voi m-am inspirat! floare.gif

mellow.gif Mi-e un pic neclar ce spui tu, pt ca eu am inteles ca branza/ laptele trb sa fie 0% doar atunci cand vrei sa le combini cu glucide (pt ca glucidele nu pot fi asociate cu grasimi, deci glucidele impun acel 0%); branza mea era fara pic de zer si stiu ca asta conteaza. Poate nu am inteles eu bine? unsure.gif

Intrebarea 118/c:Branza alba proaspata se considera un produs lactat fermentat? Sau care este efectul branzei albe proaspete asupra secretiei de insulina : neglijabil, deci se poate consuma ca aliment cu IG mic ? Sau mijlociu ...si deci se va evita de a o asocia cu materii grase?

Raspuns:Daca branza alba proaspata este scursa adica complet debarasata de zer , nu mai are incidenta asupra glicemiei. Se poate deci asocia cu materii grase.

Intrebarea nr.96: In orasul in care locuiesc sunt foarte greu de gasit produse lactate 0%.As putea manca la micul dejun paine integrala cu branza care este partial degresata?Care este procentul maxim admis pentru lapte si branza la micul dejun
langa painea integrala in timpul fazei I?

Raspuns: Intr-adevar in unele tari nu prea se gasesc produse lactate
0%.De fapt nu se poate prin nici un proces de fabricatie sa se obtina produse fara nici un fel de grasimi intotdeauna ramane o mica parte.Daca gasiti branza care sa aiba 3% grasime sau mai putin este perfect acceptabila.

Intrebarea nr. 84: Pot sa asociez intr-un desert la o masa lipidica branza de vaci si dulceata fara zahar?
Raspuns: Desertul ales de dumneavoastra este foarte potrivit pentru mese protido-lipidice.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi