Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Crema de zahar ars


11 răspunsuri la acest topic

#1 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 19 February 2010 - 09:55 AM

Am facut si eu aseara "CREMA DE ZAHAR ARS"cu reteta de aicicrema de zahar ars by NIK,

Mie nu mi-a iesit sad.gif ,nu stiu ce am facut,ce n-am facut,dar gustul a fost de omleta cu zahar biggrin.gif .Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti unde am gresit.

Am folosit :
10 oua
6 linguri fructoza
200ml smantana dulce pentru frisca(n-am gasit de la Dorna-poza),

eu m-am gandit ca aici a fost probleme...in rest am respectat instructiunile eusa_think.gif

Consistenta a iesit,gustul ......nu

Miniaturi atașate

  • Photo_0006.jpg
  • Photo_0008.jpg


#2 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2010 - 01:40 PM

Imi pare rau ca nu ti-a iesit si recunosc ca nu imi este clar unde puteai sa gresesti... huh.gif
Adica se bat ouale ca la omleta, dar nu trebuie sa iasa omleta... si nici nu are cum... mellow.gif
Reteta e fantastic de simpla si nici ingredientele nu ridica probleme... mellow.gif Daca nu ai folosit smantana dulce Dorna... ce smantana ai folosit - cu ce procent de grasime? Si cata apa ai adaugat la smantana pusa?

Reteta, copy-paste de pe blog:
- 10 oua;
- 3 linguri (= 60 g) tagatose* pentru compozitie + 4 linguri (= 80 g) pentru ars (IG=7.5);
- 200 ml smantana dulce 35% grasime**;

- coaja rasa de la o portocala;
- coaja rasa de la o lamaie.

*Tagatose (am scris despre el la Indulcitori naturali...) sau fructoza (tagatose e de 2 ori mai dulce decat zaharul, fructoza cam de 1,5...);
**Smantana dulce trebuie diluata separat cu apa - 600 ml apa (in nici un caz mai putina pentru ca acest "lapte Monti" trebuie sa inlocuiasca 1 litru de lapte din reteta clasica!).

Ouale se bat bine, se adauga treptat indulcitorul, laptele Monti, aromele.
Se topeste indulcitor in cratita (pe aragaz), se tapeteaza peretii vasului cu siropul obtinut si se toarna peste el compozitia din oua + indulcitor + lapte... Se introduce cratita in cuptorul preincalzit si in aproximativ o ora trebuie sa fie gata. smile.gif

QUOTE(Sheng @ Feb 19 2010, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc frumos Nik floare.gif . Le-am unit (cred ca nu te deranjeaza) smile.gif


laugh.gif Nu ma deranjeaza, dar dadusem un LE referitor la faptul ca am folosit o cratita de aprox 28 cm diametru si apoi nu pricepeam unde mi-a disparut tot mesajul! biggrin.gif

Imagini atașate

  • Nik___2.JPG

Editat de Sheng, 19 February 2010 - 05:39 PM.


#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 19 February 2010 - 03:38 PM

QUOTE(maracara @ Feb 19 2010, 08:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu aseara "CREMA DE ZAHAR ARS"cu reteta de aicicrema de zahar ars by NIK,

Mie nu mi-a iesit sad.gif ,nu stiu ce am facut,ce n-am facut,dar gustul a fost de omleta cu zahar biggrin.gif .Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti unde am gresit.

Am folosit :
10 oua
6 linguri fructoza
200ml smantana dulce pentru frisca(n-am gasit de la Dorna-poza),

eu m-am gandit ca aici a fost probleme...in rest am respectat instructiunile eusa_think.gif

Consistenta a iesit,gustul ......nu


Ai pus prea putina smantana probabil. Eu fac cu lapte de soia, dar tie iti trebuia mai mult lichid cred.
In reteta lui Nik e asa: Laptele l-am facut din 200 ml smantana dulce + 600 ml apa, amestecate bine intr-un vas, doar cu ajutorul unei linguri.
Asa ai pus si tu? daca da, atunci smantana care ai folosit o e de vina.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 February 2010 - 04:19 PM

Nik ai putea , te rog, cand ai ceva timp sa scrii (aici) pe scurt si reteta ta ?

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 February 2010 - 05:29 PM

Multumesc frumos Nik floare.gif . Le-am unit (cred ca nu te deranjeaza) smile.gif

#6 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 19 February 2010 - 08:41 PM

CITAT(maracara @ Feb 19 2010, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie nu mi-a iesit sad.gif ,nu stiu ce am facut,ce n-am facut,dar gustul a fost de omleta cu zahar biggrin.gif .Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti unde am gresit.

Am folosit :
10 oua
6 linguri fructoza
200ml smantana dulce pentru frisca(n-am gasit de la Dorna-poza),

eu m-am gandit ca aici a fost probleme...in rest am respectat instructiunile eusa_think.gif

Consistenta a iesit,gustul ......nu


Da, M-Rules are dreptate, la crema ta nu se vede siropul in cratita, cred ca ai uitat sa diluezi smintina cu apa.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 February 2010 - 09:26 PM

Facut ! Mancat ! Placut ! Lichidat total !
O singura greseala dar vina imi apartine in totalitate : am rasturnat-o calda si nu si-a mai pastrat forma catre margini . . . ..

170603.jpg

Mersi Nik floare.gif



#8 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2010 - 10:07 PM

CITAT(Sheng @ Feb 20 2010, 09:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mersi Nik floare.gif


Cu placere si evident ca nu ai pt. ce! biggrin.gif Asa reteta simpla putea transforma oricine... wink.gif

Pacat ca nu a mai intrat maracara sa ne spuna cum a fost cu smantana... mellow.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 February 2010 - 10:39 PM

QUOTE(Nik26 @ Feb 21 2010, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere si evident ca nu ai pt. ce! biggrin.gif Asa reteta simpla putea transforma oricine... wink.gif

Ai dreptate dar, de ex., eu am uitat de ea. Inainte o faceam des. Este dulcele din copilarie.

QUOTE(Nik26 @ Feb 21 2010, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pacat ca nu a mai intrat maracara sa ne spuna cum a fost cu smantana... mellow.gif

Apare in curand ! Eu am facut laptele mai concentrat 1:1 si am umplut-o cu rasatura biggrin.gif

#10 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 21 February 2010 - 07:53 PM

Buna seara montignacelor smile.gif
Sheng ma bucur ca ai facut si ca ti-a iesit....este desertul meu preferat si o sa-l mai fac,cu mai multa grija si sigur o sa iasa(nu pre ma pricep la gatit biggrin.gif )
Eu am cumparat smantana dulce la vrac,varsata si cred ca asta a fost problema....am combinat ca si in reteta 200ml smantana si 600ml apa..in ret toti pasii i-am respectat.
A lasat foarte multa apa,consistenta a iesit ,dar gustul groaznic tongue.gif
O sa incerc iar si o sa va anunt.
Multumesc pentru sfaturi floare.gif

#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 21 February 2010 - 08:16 PM

wow dar arata foarte bine:)
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 February 2010 - 10:35 PM

QUOTE(maracara @ Feb 21 2010, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am cumparat smantana dulce la vrac,varsata si cred ca asta a fost problema....am combinat ca si in reteta 200ml smantana si 600ml apa..in ret toti pasii i-am respectat.
A lasat foarte multa apa,consistenta a iesit ,dar gustul groaznic tongue.gif

Foloseste smantana a s t a . Cu ea se face laptele (foarte bun)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi