Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Clatite Dorayaki


7 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 May 2008 - 09:29 AM

le pun aici ca tot clatite sunt smile.gif dupa indelungi pofte am facut in sfarsit Dorayaki-urile Laurei_A.
le-am facut asa:
2 oua
4 linguri apa
1 plic praf de copt
100 gr pudra migdale
50 gr fructoza

in rest am respectat procedeul de fabricatie
mi-au iesit 5 clatitute putin mai mici ca palma. dar au fost deajuns 5 pentru ca mi se par foaaaarte satioase. am mancat la ele 2 zile si 2 nopti biggrin.gif glumesc. am mancat de 3 ori din ele, le-am facut sambata seara si am mancat sambata seara, duminica dimineata si desert duminica la pranz

desupra am pus branza de vaci amestecata cu smanata si cu gem de capsuni
Imagine_31_.jpg
Imagine_35_.jpg

#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 26 May 2008 - 07:19 PM

ti-au iesit super boni...o idee super pentru micul dejun

am incercat si eu clatitele ...am facut doar din apa cu un ou faina integrala de secara si de grau si tarate am pus si putin biracobanat:(...nu stiu ce a fost de vina...ori ca le-am facut doar cu apa ori bicarbonatul desi nu int ca la cele normale foloseam mereu si ieseau super...asa ca nu am avut de ales si le-am facut mititele...am facut o mica floare:)..le-am servit cu mere cu scortisoare...bune:)

Miniaturi atașate

  • DSC02827.JPG
  • DSC02826.JPG

Editat de antzuka, 26 May 2008 - 07:23 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 11 May 2009 - 07:36 AM

Am facut clatite Dorayaki, a la Laura_A si au iesit delicioase, f.f.f. apropiate de originale, cele cu faina alba. Am pus faina integrala si de soia, fructoza si nici un pic de ulei, ca nu cerea reteta si s-au prajit perfect fara grasime. Doar ca cereau faina alba 200g si eu am pus cam 120g de faina monti, combinata, dar si mai multa apa, adaugata. Cred ca ieseau bine si cu mai putin de 100g de faina.

IMG_9586.jpg

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 May 2009 - 08:29 AM

Guguluff, ti-au iesit de nota 10. Superbe ! N-am cuvinte ! :papa) :papa)
Chiar nu se simte gustul fainii de soia ?
Vrei , te rog, sa adaugi / editezi si cantitatile cat mai exacte ?
Adica, fata de reteta folosita de Boni ai mai facut ceva modificari (pudra de migdale inteleg ca ai inlocuit-o cu faina de soia + integrala) ?
2 oua
4 linguri apa
1 plic praf de copt
100 gr pudra migdale
50 gr fructoza


#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 11 May 2009 - 09:59 AM

doamne ce e aici smile.gif guguluf ma primesti pe la tine wink.gif sa ma hranesti tongue.gif cu clatitele astea divine si cu inghetata- parfait??? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif E bestial si imi faci pofte multe laugh.gif

#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 11 May 2009 - 03:40 PM

ce tare ti-au iesit!super
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 11 May 2009 - 07:23 PM

Clatite Dorayaki- reteta de la Laura_A
200gr faina, 4 oua, 1 lingurita praf copt, 2 linguri miere, 100 gr zahar, 4 linguri apa

Dorayaki montificate ;)

100g faina integrala si faina de soia(parti egale, sau daca aveti faina mai grosiera, cu multe tarate, puneti mai putina de soia si mai multa integrala),
4 oua,
1lg praf copt,
50g fructoza(sau dupa gust),
4 linguri apa(sau mai multa, pana se ajunge la consistenta unui aluat de chec), condimente(scortisoara, esenta vanilie, esenta migdale)

guguluf.jpg

Eu am batut 4 albusuri spuma, impreuna cu apa(4 linguri), apoi am adaugat fructoza(100g aprox). Am adaugat pe rand galbenusurile si am amestecat usurel cu telul. Am pus 120 gr faina (dar mergea si mai putina) amestecata cu praful de copt. La sfarsit am pus multe condimente, am observat ca gustul soiei se estompeaza foarte mult daca pun scortisoara si esenta de migdale(probabil si cu esenta de rom, ar merge). Apoi am lasat la frigider cam 30min, dar cand am vrut sa le fac am observat ca s-a intarit aluatul si nu mai era ca de chec(curgator). Am adaugat cam inca vreo 4-6 linguri de apa si am amestecat energic :lol: ; apoi le-am prajit in Tefal cate 2, fara ulei. Cand fac basici pe margini se intorc cu paleta si se mai lasa si pe partea cealalta.
Sheng, si eu am avut un soc atunci cand am gustat din aluatul cu faina de soia :pale: Dar am pus scortisoara, ceva cuisoare praf, vanilie si s-a dus din gust(asta la o prajiturica cu fulgi de migdale). Apoi am facut clatite normale, clasice si tot asa, am pus mai multa faina integrala si mai putina de soia(doar 1 lingura de ulei de masline doar, in aluat) si mai multe condimente parfumate. Apoi am facut turta dulce tot asa, fara tarate(de fapt eu nu mai pun tarate decat la aluatul de paine neagra, altfel amestec cu cea de soia) si tot delicioasa a iesit. Si sotul e la monti si mananca pe saturate, fetita mea, la fel, s-a batut cu noi pe prajiturile monti rolleyes.gif Se simte un "aftertaste" dar foarte putin, te obisnuiesti si nu deranjeaza. Nu mai zic ca din tiramisu au mancat si parintii mei si nu s-au plans ca ar fi desert monti, doar ca-l vroiau mai dulce... normal.

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 May 2009 - 09:16 PM

QUOTE(Guguluff @ May 11 2009, 08:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, si eu am avut un soc atunci cand am gustat din aluatul cu faina de soia :pale: Dar am pus scortisoara, ceva cuisoare praf, vanilie si s-a dus din gust(asta la o prajiturica cu fulgi de migdale). Apoi am facut clatite normale, clasice si tot asa, am pus mai multa faina integrala si mai putina de soia(doar 1 lingura de ulei de masline doar, in aluat) si mai multe condimente parfumate. Apoi am facut turta dulce tot asa, fara tarate(de fapt eu nu mai pun tarate decat la aluatul de paine neagra, altfel amestec cu cea de soia) si tot delicioasa a iesit. Si sotul e la monti si mananca pe saturate, fetita mea, la fel, s-a batut cu noi pe prajiturile monti rolleyes.gif Se simte un "aftertaste" dar foarte putin, te obisnuiesti si nu deranjeaza. Nu mai zic ca din tiramisu au mancat si parintii mei si nu s-au plans ca ar fi desert monti, doar ca-l vroiau mai dulce... normal.


Adevarul e ca noi toate pregateam prin 2006 (pe la inceputurile noastre montignace) numai prajituri cu faina de soia. E monti si poti s-o amesteci cu orice grasime, fara grija.
Din cauza gustului mai putin obisnuit si neplacut, am renuntat in favoarea fainii integr.+tarate. Dealtfel nici nu prea este sanatos sa folosim soia



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi