Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - "Pandispanul meu "


1 răspunsuri la acest topic

#1 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 September 2009 - 01:44 PM

M-am gandit ca "rapid si bun" defineste perfect si pandispanul meu, deci :D

Reteta "7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina" o stiu sub denumirea de "pandispan" de la mama mea si am montificat-o asa (pentru tava mare, de cozonac):

- 12 oua;
- 6 linguri fructoza (IG=20);
- 18 linguri faina de soia degresata (IG=25);
- o lingurita de cacao (IG=20);
- coaja rasa de la o lamaie;
- cateva nuci (IG=15).

Intai se bat albusurile reci cu un strop de sare, pana se intaresc perfect; se adauga fructoza si se mai bat putin.
Se amesteca apoi si cu galbenusurile si faina de soia, dar inainte de a pune coaja de lamaie si nucile, trebuie puse separat cateva linguri din aceasta compozitie - ele vor fi amestecat cu o lingurita de cacao si turnate direct in tava peste restul compozitiei.
Se lasa aproximativ 25-30 de minute, la foc mic pentru ca faina de soia si fructoza se ard foarte usor.
Trebuie sa treaca testul scobitorii. rolleyes.gif

SDC10603.JPG

Chiar trebuie incercat pentru ca este pe cat de simplu si rapid, pe atat de reusit! ;) Eu mi-am permis sa imi servesc rudele care stiau varianta mamei mele si au fost foarte incantate!

L-am facut mereu doar cu faina de soia degresata. Cred ca ar merge si cu cea de naut (desi are o aroma aparte), dar cu "faina Monti"... :mellow: nu as baga mana in foc ca va creste la fel...

#2 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 03 September 2009 - 05:03 PM

Ce fain arata checuletul tau, nik !
Faina de soia se comporta f. bine la prajituri...mai imi scapa si mie prin prajituri, desi o folosesc cu teama...din cauza posibilitatilor de a produce dezechilibrele hormonale de care zicea onaf.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi