Sari la conținut

Poză

Reteta montignac - Tort de ciocolata


Fără răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 18 February 2008 - 03:01 PM

Tort de ciocolata

dupa ce am vazut tortul asta http://www.culinar.r...ta-fara-faina-/ si am tot inghitit in sec am fost sambata la cumparaturi

Am luat tot ce mi-a trebuit sa fac si eu asa ceva, mai ales ca sunt innebunita dupa negrese cremoase inauntru. si stiind ca 2heng a facut o tarta cu cioco montificata am cautat-o si am dat de tortul asta, pe care l-am facut cu o "mica" imbunatatire. i-am pus si crema, cea de care m-am indragostit si nu ma mai satur. nu am poze ca bunicul nu a avut aparatul la el azi sad.gif si nu stiu daca mai ramane pana maine.

am sa va scriu mai jos exact reteta facuta de mine

blatul:

250g ciocolata amaruie Heidi 85% cacao
70g unt
4 oua (in reteta erau 5 si ar fi trebuit sa pun 5, asa a fost cam sfaramicios)
o cana de 250ml de migdale macinate
100g fructoza
2 linguri de visinata (facuta de mine)

am respectat procesul tehnologic de la tortul in imagini doar ca am copt blatul in tava mare de parjitura.
cand s-a racit nu l-am taiat in 2 pe orizontala (ca nu puteam) si de-a lungul, asa ca la tortul pufos si cremos

crema:

300 ml frisca lichida
180 gr. (atat are o cutie) de branza rama creme bonjour
3-4 linguri de budinca de vanilie (ca aici http://www.culinar.r...-Creme-budinci/ )
un plic (7 gr) gelatina

pana am fiert budinca am pus gelatina la inmuiat, apoi am adaugat-o in budinca cat era inca fierbinte si am amestecat pana s-a dizolvat de tot (gelatina) si am lasat crema la racit.
intre timp am batut frisca si la sfarsit am adaugat crema de branza
la sfarsit am adaugat si budinca racita

la asamblare am procedat ca la tortul pufos si cremos (de aici http://www.culinar.r...ufos-si-cremos/ )
adica:
am un blatul cu gem de fructe de padure (l-am facut dintr-o punga de fructe de padure congelate fierte cu fructoza), am bus prema peste gem, am taiat taiat toata prajitura in doua pe lung (sau lat smile.gif ) si am suprapus cele 2 bucati. l-am lasat in frigider cam 2 ore. si gata.
Nu ma mai pot opri din mancat, noroc ca mai trebuie sa mergem si la servici wink.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi