Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort Mars


18 răspunsuri la acest topic

#1 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 07:00 PM

am incercat reteta originala in iarna, de ziua fratelui meu , si de atunci imi face cu ochiul. e minunat, usor de facut! biggrin.gif
multumesc Dora pentru reteta! icon_love.gif floare.gif

http://www.culinar.r...1863/TORT-MARS/

am modificat blatul, cu blat de migdale dupa reteta lui Puskin - (tort Winter) icon_love.gif
blat:
3 oua,
3 linguri fructoza
75g faina de migdale
se bat albusurile spuma, se adaquga fructoza, apoi galbenusurile, amestecand usor si la urma faina de migdale. Se intind doua blaturi cu diametrul de 26 cm care se coc la foc moderat (160- 170 grade)

Miniaturi atașate

  • P2270109.JPG




#2 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 07:02 PM

.

Miniaturi atașate

  • P2270110.JPG




#3 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 07:29 PM

intre timp am pregatit mousse-ul de fistic:
mousse de fistic
200 g fistic
300 g smantana lichida
2 galbenusuri
3 linguri fructoza
1 plic de gelatina dr. oetker
am pus gelatina in 50ml apa rece...
am macinat fisticul....am amestecat galbenusurile ce fructoza si aopi cu frisca si le-am pus la foc mic amestecand mereu. cand s-au incalzit am adaugat fisticul si am lasat la foc pana a inceput sa se ingroase

Miniaturi atașate

  • P2270114.JPG

Editat de mamicami, 04 March 2010 - 07:29 PM.




#4 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 09:06 PM

Am adaugat gelatina si am last sa se raceasca
si intre timp am pregatit siropul de ciocolata:

sos de ciocolata:
50g ciocolata neagra
6 linguri smantana
se rupe ciocolata bucatele si se pune la foc impreuna cu frisca. se lasa la racit. (eu as recomanda sa adaugati ceva arome, ciocolata neagra nu e suficient de aromata pentru sos de cioco)


si sosul caramel:
20g unt
2 linguri fructoza
2 linguri smantana lichida
am pus fructoza la incalzit la foc mic, apoi am adaugat untul si frisca, am amestecat pana s-au omogenizat si am lasat siropul la racit

am pregatit al doilea mousse, cel care in reteta originala era facut cu ciocolata Mars
eu am inlocuit ciocolata mars cu ciocolata neagra 75% cacao pe care am taiat-o bucatele destul de mari


mousse de ciocolata
500g crema de branza
100g fructoza
150g ciocolata neagra
300ml smantana lichida
1 plic gelatina dr. oetker

am amestecat gelatina in 50ml apa, am mixat crema de branza, am taiat ciocolata bucatele
am batut frisca si am amestecat totul. am adaugat gelatina

Miniaturi atașate

  • P2270116r.JPG
  • P2270117r.JPG
  • P2270119r.JPG




#5 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 09:23 PM

si am inceput sa cladesc:
musseul de fistic
apoi o parte din cel de ciocolata...
sosurile...
cealalta jumatate de mousse cioco...

Miniaturi atașate

  • P2270118r.JPG
  • P2270120r.JPG
  • P2270121r.JPG
  • P2270122r.JPG




#6 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 09:24 PM

la urma al doilea blat
l-am lasat la frigider de seara pana dimineata, apoi l-am ornat

Miniaturi atașate

  • P2270123r.JPG
  • P2280124r.JPG

Editat de mamicami, 04 March 2010 - 09:28 PM.




#7 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 04 March 2010 - 09:27 PM

si rezultatul:

Miniaturi atașate

  • P2280126r.JPG
  • P3010131r.JPG




#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 04 March 2010 - 10:17 PM

Felicitari! Arata superb! smile.gif
N-am mancat niciodata tort cu crema de fistic (adevarat, nu prafuri din comert). Pun pariu ca e grozav de bun.
Intrebare: fisticul folosit e crud? Eu n-am vazut prin comert decat fistic deja prajit...

#9 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 March 2010 - 11:30 PM

Emilika, nu stiu unde locuiesti, dar sa stii ca se gaseste fistic crud in magazinele mari, gen Carrefour, Metro.

Mamicami, arata foarte bine tortul tau. Bravo!

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 March 2010 - 09:05 AM

Felicitari mamicami si multumim pentru reteta
floare.gif

#11 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 05 March 2010 - 11:52 AM

multumesc, Sheng, Bulinutza, Emilika! floare.gif
fistic crud este in Kaufland, Real... eu l-am cumparat de data asta gata prajit.



#12 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 05 March 2010 - 11:55 AM

Depun marturie....a fost tare gustos! biggrin.gif



#13 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2010 - 01:10 PM

Refuz să mă uit la tortul ăsta, e inuman! Veto! Mă opun!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#14 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 05 March 2010 - 01:16 PM

wow, felicitari e super
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#15 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 05 March 2010 - 02:26 PM

de ce Onaf? ohmy.gif
uite are fruze, verdeata... e sanatos! tongue.gif

mersi, mersi! icon_love.gif

fetelor, mai am in fata o reteta, blat de cacao insiropat cu cafea, sos de ciocolata si crema din branza calcica (facuta din lapte fierbinte in care se adauga calciu pisat ) pana la crema prajitura se poate adapta dar nu stiu daca branza e ok.

ce ziceti?

ei, si am uitat sa ma laud... tortul era premiu... si pentru ca s-a mai dus jos un kg!

Editat de mamicami, 05 March 2010 - 02:29 PM.




#16 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 05 March 2010 - 03:55 PM

CITAT(mamicami @ Mar 5 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de ce Onaf? ohmy.gif
uite are fruze, verdeata... e sanatos! tongue.gif

mersi, mersi! icon_love.gif

fetelor, mai am in fata o reteta, blat de cacao insiropat cu cafea, sos de ciocolata si crema din branza calcica (facuta din lapte fierbinte in care se adauga calciu pisat ) pana la crema prajitura se poate adapta dar nu stiu daca branza e ok.

ce ziceti?

ei, si am uitat sa ma laud... tortul era premiu... si pentru ca s-a mai dus jos un kg!


Suna tare bine , poate ai timp sa o postezi pina la 8 martie , sa ne premiem si noi tongue.gif, brinza asta o faceam cind era fiica mea mica-mica si nu gaseam brinza proaspata , ideea este ca brinza obtinuta nu este din lapte fermentat , calciul acela are rolul de a coagula laptele ; asa , natur are un gust putin varos, datorita calciului, dar combinat cu alte ingrediente , sigur isi va schimba gustul , si apoi, nu vad de ce trebuie folosit musai acest fel de brinza ; dpdv Monti, eu cred ca este ok ( brinza) , daca este bine sacurs zerul.

Editat de teonamon, 05 March 2010 - 03:56 PM.


#17 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2010 - 04:27 PM


Eu una nu cred că are cum să fie ok brînza asta, fiind ea făcută numai şi numai din lapte, fără nici un pic de fermentare. Dar, vorba lui Teo, nu-i nevoie să te cramponezi, cred că merge bine-mersi cu cremă făcută din alte brînzici, vezi la reţetele de torturi de pe-aici.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#18 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 06 March 2010 - 11:49 AM

branza calcica are un gust dulce, asemanator cu urda sau cu ricotta, doar ca nu are gust de oaie. Ma gandeam eu ca nu-i ok!
incerc sa vad ce alta branza s-ar potrivi in loc. daca iese ceva postez.
multumesc de sfaturi!



#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2010 - 05:34 PM

Mascarpone.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi