Sari la conținut

Poză

Retete montignace-Crema de zahar (fructoza) ars


10 răspunsuri la acest topic

#1 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 12 March 2010 - 06:36 PM

Am facut dupa reteta de pe blogul CristineiKaici floare.gif floare.gif

Am folosit asa
2 oua
2 galbenusuri
75-100 g fructoza
100 ml smantana dulce 35 %
- in locul laptelui condesat
250 ml smantana 35%- in locul laptelui(ar merge de minune cu lapte de migdale, i'ar da o aroma deosebita)
200 g crema de branza philadelphia

50 grame fructoza am caramelizat fara sa amesteca pe foc, am turnat repede in tava si m-am chinuit sa intind in toata tava (nu prea mi-a iesit!!:)))

Am mixat bine crema de branza philadelphia, am amestecat cu 100 ml smantana, am mixat, am pus pe foc si am adaugat fructoza si restul de smantana, am amestecat din cand in cand, am luat de pe foc inainte de a incepe sa fiarba

100_4478.jpg

100_4479.jpg

In alt bol am batut ouale

100_4480.jpg

Amestecul de branza l-am turnat fierbinte pese oua amestecand cu viteza maxima:Dar sa accelerati cat puteti de tare :lol:
Am pus in forma ( diam de 18)

In tava de la cuptor am pus apa fierbine si am asezat forma cu prajitura!
Am lasat in cuptor 50 min!
Lasam sa se raceasca in tava!

100_4488.jpg

100_4496.jpg




Este foarte buna, are un gust usor de branza (am luat o gurita mica, mica) nu este dulce, este buna!
yum yum

Nu se compara cu cea a cristinei dar avand in vedere ca e prima mea crema de zahar ars e ok, se putea mai bine! dar o voi reface sigur cu lapte de migdale

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 March 2010 - 07:34 PM

floare.gif Felicitari si tie si CristineiK floare.gif
Arata superb, superb !
Chiar asa de frumos s-a legat ? In poza arata minunat biggrin.gif
M-ai ambitionat s-o fac si eu . . .promit !
kermit.gif

Acum 2 intrebari :
1. Ai folosit in total 350 ml. smantana dulce Dorna 35% , adica cea din care se bate frisca si nu ai subtiat-o cu apa ? Asa inteleg dar vreau o confirmare
2. In locul intregii cantitati (350 ml) vrei sa folosesti laptele de migdale ? Poate numai cei 250ml ar trebui sa fie lapte de migdale sau smantana dulce diluata, nu ?

#3 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 12 March 2010 - 09:15 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 12 2010, 07:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
floare.gif Felicitari si tie si CristineiK floare.gif
Arata superb, superb !
Chiar asa de frumos s-a legat ? In poza arata minunat biggrin.gif
M-ai ambitionat s-o fac si eu . . .promit !
kermit.gif

Acum 2 intrebari :
1. Ai folosit in total 350 ml. smantana dulce Dorna 35% , adica cea din care se bate frisca si nu ai subtiat-o cu apa ? Asa inteleg dar vreau o confirmare
2. In locul intregii cantitati (350 ml) vrei sa folosesti laptele de migdale ? Poate numai cei 250ml ar trebui sa fie lapte de migdale sau smantana dulce diluata, nu ?



da, intradevar s-a legat foarte frumos doar ca nu imi place deasupra cum a iesit, nu a ieist caramelul ala asa de neatins dar dta viitoare va fii mai bine:D
Trebuie sa o faci e chiar gustoasa, astept rodica dovezi biggrin.gif
Din pacate foto nu is chiar clare din cauza luminii dar fac maine dimineata o foto mai clara:D sper sa mai prind o bucatica laugh.gif

1.dap asa e
2.doar 250 ml o sa fie laptele de migdale ca sa inlocuiesc cantitatea de lapte normal si 100 ml smantana 35 % sa inlocuiesc laptele condesat

cred ca o sa fie o nebunie cu lapte de migdale rolleyes.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 March 2010 - 09:25 PM

QUOTE(antzuka @ Mar 12 2010, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2.doar 250 ml o sa fie laptele de migdale ca sa inlocuiesc cantitatea de lapte normal si 100 ml smantana 35 % sa inlocuiesc laptele condesat

cred ca o sa fie o nebunie cu lapte de migdale rolleyes.gif

Asa ma gandisem si eu, mersi biggrin.gif


#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 13 March 2010 - 02:36 PM

Antzu, dar ce revenire biggrin.gif bravos wink.gif dar nu mai tii raw? huh.gif
Arata de iti vine sa mori langa el si nu alta mincacios.gif

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 March 2010 - 05:59 PM

N-am putut rezista ispitei biggrin.gif

Diferente fata de reteta :
* forma (craticioara mea) are D=14 cm.
*am adaugat (pentru culoare) 1/2 lingurita de scortisoara in fructoza "arsa" care ramasese alba si n-am vrut sa o mai tin pe foc pana ar fi capatat culoarea dorita.
S-a colorat imediat foarte frumos si i-a dat si un iz de scortisoara foarte bun
* am tinut amestecul pe foc, mixandu-l, numai pana s-a incalzit putin
* laptele monti = 100 ml. smantana dulce Dorna si restul pana la 250 ml. , apa
* am pus numai 50 gr fructoza in compozitie si mi s-a parut prea dulce. Antzuka draga mea tu chiar ai pus 100 gr fructoza rolleyes.gif ?

083500.jpg

Si varianta cu frisca tongue.gif 154453.jpg

Foarte, foarte buna ! Chiar deosebita mincacios.gif
floare.gif Mersi mult Antzuka si CristinaK floare.gif

#7 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 15 March 2010 - 02:54 PM

Arata minunat...o sa incerc si reteta asta....si pu poze smile.gif
Multumim de reteta floare.gif

#8 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 March 2010 - 11:17 AM

oo ce grozav arata biggrin.gif , imi place la nebunie arata super floare.gif floare.gif

am pus din ochi fructoza ohmy.gif cam 75, dar modific acum in reteta )
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 March 2010 - 11:18 AM

andreea, ba da mai tii raw dar eu nu am mancat, doar o gurita mica mica sa vad ce gust are biggrin.gif

Nu mai merge modificat dry.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 March 2010 - 11:25 AM

QUOTE(antzuka @ Mar 16 2010, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
oo ce grozav arata biggrin.gif , imi place la nebunie arata super floare.gif floare.gif

am puu din ochi fructoza ohmy.gif cam 75, dar modific acum in reteta )

A mea este mai inaltuta ca am folosit vas mai micut. Asta e un dulce care-mi place si mie mincacios.gif
Nu mai modifica, las-o asa ca pe aici sunt multe fete iubitoare de dulce tongue.gif

#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 March 2010 - 10:34 PM

rodica, si ai ornat-o si frumos:X...oricum e faina tare reteta dar se duce repede...cel putin la cate persoane sunt la mine in casa laugh.gif laugh.gif

maracara, asteptam foto biggrin.gif

Editat de antzuka, 16 March 2010 - 10:38 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi