Sari la conținut

Poză

Reteta montignac - Black Beans Cake


38 răspunsuri la acest topic

#1 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 06:44 PM

Ingrediente:

Blat:

2 cani de fasole neagra fiarta si scursa foarte bine
5 oua
3 linguri de fructoza
4 linguri de pudra de roscove (sau cacao)
3 linguri de ulei de cocos
1 lingurita praf de copt
jumatate de lingurita de sare
un baton de vanilie (sau esenta de vanilie)

Crema:
200 gr branza Philadelphia
1 lingura de fructoza
jumatate de legatura de menta proaspata

Se pun in blender: fasolea, cele 5 galbenusuri, fructoza, sarea, pudra de roscove, uleiul de cocos si batonul de vanilie. Se amesteca toate foarte bine in blender. Separat se bat albusurile. Se incorporeaza incet albusurile si praful de copt in compozitia de mai sus. Se pune intr-o tava cu hartie de copt la cuptorul incins inainte. Se lasa 35 de minute la 170 de grade.

Crema
Se amesteca bine branza cu fructoza si se adauga menta care a fost pisata in prealabil in mojar.

Cand blatul este rece, se taie si se pune crema.
Deasupra se orneaza cu frisca simpla.

Miniaturi atașate

  • 1DSCN2793.jpg
  • 1DSCN2797.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 March 2010 - 07:23 PM

Sunt foarte curioasa ce gust are blatul din pasta de fasole. Pudra de roscove atenueaza gustul de fasole sau doar intensifica culoarea?

#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 07:30 PM

QUOTE(julix_2007 @ Mar 14 2010, 06:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sunt foarte curioasa ce gust are blatul din pasta de fasole. Pudra de roscove atenueaza gustul de fasole sau doar intensifica culoarea?

Are gust de blat normal, nu se simte absolut deloc fasolea. Pudra de roscove a fost in loc de cacao, dupa preferinte smile.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 March 2010 - 07:38 PM

Cu pudra de roscove sunt familiarizata, am da pun si in cozonac, dar cu blatul din fasole nu stiu daca o sa ma pot impaca, desi imi place gustul fasolicii. E interesanta combinatia. E Monti sau nu tortul asta?

#5 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 07:39 PM

QUOTE(julix_2007 @ Mar 14 2010, 06:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu pudra de roscove sunt familiarizata, am da pun si in cozonac, dar cu blatul din fasole nu stiu daca o sa ma pot impaca, desi imi place gustul fasolicii. E interesanta combinatia. E Monti sau nu tortul asta?

Da, e Monti. Sa stii ca nu se simte fasolea deloc, e ca un blat normal, dar fara faina biggrin.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 March 2010 - 08:25 PM

Mare figura esti ! floare.gif

Unde ai mai gasit nazbatia asta ? Fasole , crema de branza si menta , nu pot sa cred . . .nu-mi inchipui ce gust poate sa aiba rolleyes.gif
Mai da-ne ceva amanunte tentante . ..
Crema ma ispiteste enorm kermit.gif

#7 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 08:31 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 14 2010, 07:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mare figura esti ! floare.gif

Unde ai mai gasit nazbatia asta ? Fasole , crema de branza si menta , nu pot sa cred . . .nu-mi inchipui ce gust poate sa aiba rolleyes.gif
Mai da-ne ceva amanunte tentante . ..
Crema ma ispiteste enorm kermit.gif

1) nu are gust deloc de fasole, sunt foarte multe retete pe net cu fasole neagra, eu am facut ceva mai diferit de ce se gaseste
2) are un gust bestial
3) crema este super bunaaaa, mai aveam niste menta prin frigider si am zis ca e o ocazie ft bunaaa s o folosesc

p.s. Rodica please nu uita ce te am rugat

Editat de Montignac_rules, 14 March 2010 - 08:31 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#8 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 08:44 PM

Rodica multumesc mult floare.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#9 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2010 - 09:31 PM

Oare are si uleiul de cocos un rol in mascarea aromei de fasole? Se poate inlocui cu altceva cumva?
Unt sau ulei de palmier? Am vazut ulei de cocos pe un site insa mi s-a parut cam scump.

#10 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 March 2010 - 09:33 PM

QUOTE(SEAndreea @ Mar 14 2010, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare are si uleiul de cocos un rol in mascarea aromei de fasole? Se poate inlocui cu altceva cumva?
Unt sau ulei de palmier? Am vazut ulei de cocos pe un site insa mi s-a parut cam scump.


Poti inlocui cu ce ai.
Nu se simte gustul de fasole, deci uleiul de cocos nu are acest rol. Dar este bun biggrin.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#11 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2010 - 09:36 PM

Super biggrin.gif

Chiar m-ai facut curioasa, zau. Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap asa ceva.

Am uitat sa spun: arata super biggrin.gif . felicitari pentreu idee si realizare occasion18.gif
Si multumim mult pentru reteta.
Datorita acestor retete sunt convinsa ca voi reusi sa duc la bun sfarsit dieta si sa ma si mentin mai incolo. Ma gandesc in special la Paste, ca tot se apropie cu pasi repeze.

#12 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 14 March 2010 - 11:51 PM

Am citit de curind niste patanii de-ale lui Andrei Plesu in Japonia, si acolo spune el ca numai japonezii pot freca fasolea cu zahar si sa spuna ca-i desert , uite ca acum o fac si europenii cu succes biggrin.gif

#13 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2010 - 01:04 AM

QUOTE(Montignac_rules @ Mar 14 2010, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poti inlocui cu ce ai.
Nu se simte gustul de fasole, deci uleiul de cocos nu are acest rol. Dar este bun biggrin.gif

Monti_rules, m-ai dat gata. Mă pregăteam să fac mîncărică din fasolea mea neagră abia cumpărată, da' acum m-am răzgîndit. laugh.gif (Bănuiesc că şi din fasole Azuki se poate face bine-mersi, nu?)
Dar spune-mi, te rog, cu ce pot înlocui uleiul de cocos? Ca nu ştiu ce consistenţă are, îmi trebuie ceva lichid sau ceva care se întăreşte (ca uleiul de palmier, de pildă)?

QUOTE(teonamon @ Mar 14 2010, 11:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
uite ca acum o fac si europenii cu succes biggrin.gif

Prin vestul ţării, cel puţin, fasolea se foloseşte dintotdeauna şi la prăjituri. Fasole albă, de-a noastră... Numai eu cunosc dou[ persoane care fac asta, bănuiesc că n-or fi singurele. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#14 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 March 2010 - 08:46 AM

QUOTE(onaf @ Mar 15 2010, 12:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Monti_rules, m-ai dat gata. Mă pregăteam să fac mîncărică din fasolea mea neagră abia cumpărată, da' acum m-am răzgîndit. laugh.gif (Bănuiesc că şi din fasole Azuki se poate face bine-mersi, nu?)
Dar spune-mi, te rog, cu ce pot înlocui uleiul de cocos? Ca nu ştiu ce consistenţă are, îmi trebuie ceva lichid sau ceva care se întăreşte (ca uleiul de palmier, de pildă)?


Cred ca merge si cu Azuki smile.gif
Eu intial am zis ca pun ulei, apoi unt si mai tarziu mi am adus aminte ca am o sticla de ulei de cocos si am zis sa l folosesc. Deci poti folosi ce ai smile.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#15 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 March 2010 - 05:33 PM


Mersi frumos, Monti_rules.
Să ies din zilele astea super-ocupate şi e prima pe listă! smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#16 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 18 March 2010 - 05:45 PM

Vai de mne si de mine biggrin.gif niciodata nu m-as fi gandit la asa ceva tongue.gif superb arata!!! Felicitari pt inventivitate smile.gif

#17 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 18 March 2010 - 06:14 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Mar 18 2010, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai de mne si de mine biggrin.gif niciodata nu m-as fi gandit la asa ceva tongue.gif superb arata!!! Felicitari pt inventivitate smile.gif

Multumesc biggrin.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#18 dianamizzi

dianamizzi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi

Postat 31 March 2010 - 08:21 AM

Montigniac rules - uite o felie din tortul meu. atat de bun este, moale, fin, tortul perfect! si foarte rapid. cu ocazia asta mi s-au deschis noi orizonturi biggrin.gif am cautat pe net mai multe retete, ai dreptate ...sunt multe prajiturele cu blat de fasole, chiar si muffins cu naut
crema mea e cu smantana si ciocolata topita dar e cam dulce pentru gustul meu as aca data viitoare sigru fac ceva mai simplu
aaa ...si am folosit fasole alba, normala, de la conserva, scursa foarte bine

Imagini atașate

  • tort.jpg


#19 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 31 March 2010 - 08:52 AM

QUOTE(dianamizzi @ Mar 31 2010, 08:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Montigniac rules - uite o felie din tortul meu. atat de bun este, moale, fin, tortul perfect! si foarte rapid. cu ocazia asta mi s-au deschis noi orizonturi biggrin.gif am cautat pe net mai multe retete, ai dreptate ...sunt multe prajiturele cu blat de fasole, chiar si muffins cu naut
crema mea e cu smantana si ciocolata topita dar e cam dulce pentru gustul meu as aca data viitoare sigru fac ceva mai simplu
aaa ...si am folosit fasole alba, normala, de la conserva, scursa foarte bine



Ohhh arata super. kermit.gif Ti a iesit foarte bine.


L.E.: Dar e Monti? bobo de deasupra au zahar? ciocolata a fost de minim 70%? Asta e reteta conform dietei lui Montignac, deci fara zahar biggrin.gif

Editat de Montignac_rules, 31 March 2010 - 08:55 AM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#20 dianamizzi

dianamizzi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi

Postat 31 March 2010 - 01:29 PM

e cu fructoza ca aveam in casa smile.gif e cu ciocolata 70% ca am luat special smile.gif dar bombonelele sunt in plus smile.gif nu tin regimul montigniac dar imi plac ideile originale si tot ce este ma sanatos floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi