Sari la conținut

Poză

Reteta montignac - Falafel


32 răspunsuri la acest topic

#1 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 January 2010 - 09:24 PM

FALAFEL
dupa reteta elenei antony de AICI

Bre gagici, am făcut mămăliguţa şi-a ieşit excelentă. Vă foarte mulţumesc! Din păcate, poze n-am, că pe castronel (care oricum era mic, doar aşa, de probă) au năvălit popoarele flămînde şi mi ţi l-au halit în trei minute, cu niţică brînză de vaci şi smîntînă. Eu n-am apucat decît să gust...

În schimb, ca la radio Erevan, am poză cu nişte falafel - că dacă tot am intrat în năut... De remarcat că nu l-am prăjit în ulei, ci l-am copt la cuptor, am vrut să iasă mai dietetic. biggrin.gif

falafel.jpg

(p.s. e reţeta elenei_antony, cu precizarea că n-am pus făină, praf de copt, zahăr, iar turmericul mi s-a terminat şi n-am apucat să iau altul mad.gif .)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 January 2010 - 09:51 PM

QUOTE(onaf @ Jan 18 2010, 11:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(p.s. e reţeta elenei_antony, cu precizarea că n-am pus făină, praf de copt, zahăr, iar turmericul mi s-a terminat şi n-am apucat să iau altul :angry: .)

Arata prea bine ! Dar daca n-ai pus aia, aia si mai ales fara parfumul turmericului , ce gust aveau ?

#3 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 January 2010 - 10:22 PM

QUOTE(Sheng @ Jan 18 2010, 09:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata prea bine ! Dar daca n-ai pus aia, aia si mai ales fara parfumul turmericului , ce gust aveau ?

Demenţial. N-au avut ele turmeric, dar au avut toate celelalte bunătăţi - chimion, coriandru, pătrunjel (de pe balcon), susan, chilli, piper... a, da, am uitat, am pus şi puţin „amestec pentru falafel“, care mai are în plus scorţişoară, anason, fenicul şi turmeric, dar cantitatea a fost mică, o linguriţă şi ceva la ditamai tava, aşa că n-am mai socotit-o...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 March 2010 - 03:39 PM

Am facut si eu astazi si pot spune ca sunt un deliciu
Ca sa fie mai usor pentru cine mai face falafel scriu si ingredientele (copy/paste) exact cum le-a pus Elena

Ingrediente:
1 cana cu boabe de naut
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata

1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel tocat
5 linguri seminte susan (eu am pus 7 linguri)
1 lingurita sare
1/2 lingurita (zahar) fructoza
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri de faina (eu am pus 4 linguri faina de naut) de frica sa nu se "destrame" la prajit
1/8 lingurita turmeric
1 lingurita cumin
1/2 lingurita coriandru macinat
1/8 lingutita chilli
1/4 lingurita piper negru

1/2 cana ulei pentru prajit.

• se pune nautul in apa de cu seara (~15 ore )
• A doua zi se clateste bine si se scurge bine de apa (eu l-am uscat/sters cu servet de hartie).
* se da prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa
Nu se adauga apa !!
• Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si se lasa cca.30 minute la frigider (foarte important)
• Se formeaza apoi chiftelute, care se prajesc in ulei pe foc mediu:

Eu as zice sa gustati pentru cat vreti de parfumat sau sarat :) Eu am pus cantitate mai mare de mirodenii decat in reteta.

Si acum dovezile

Pe foc , ca sa vedeti ca nu se imprastie la prajit

Falafel___3.jpg

La scurs, pe servetel .

Falafel___5.jpg

Alte poze nu mai am ca au disparut instantaneu !


#5 Georgeta Violeta

Georgeta Violeta

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 31 March 2010 - 06:52 AM

Vin si eu cu reteta mea in care nu fierb nautul ci doar il inmoi 1 zi in apa rece apoi il dau prin masina de tocat cu ceapa, usturoi, verdeata (marar, patrunjel), ou si faina. Le prajesc in ulei. Astept sa vad daca ma "injura" cineva sau daca este multumita careva de reteta.
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#6 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2010 - 04:43 PM

De multa vreme tot caut naut si intr-un final am gasit, asa ca am purces la executarea falafelului.
Vreau sa zic ca aceste chiftelutze m-au cucerit definitiv! DE-MEN-TI-A-LE!!!

I'm in love... love10.gif

Am urmat reteta Rodicai, fara sa pun fructoza sau faina de naut. Le-am prajit in ulei de floarea-soarelui si le-am servit cu tzatziki.
Se repeta cat de curand!!!!!!


P1010598.JPG



#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 May 2010 - 07:47 PM

Asa este ! Sunt minune mare ! Da' ce poze frumosase faci biggrin.gif moare omu' de pofta mincacios.gif

#8 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 May 2010 - 12:14 PM

QUOTE(alinisia @ May 21 2010, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
buna bulinuta
te rog poti sa imi spui si mie despre falafel...l-ai facut acasa? reteta este cea din index?
eu am tot cumparat dar nu am mare incredere in ce zic vanzatorii....eu spun ca nu au decat naut si condimente...dar nu prea merge doar cu naut si ... ca nu se leaga. eu am incercta si sa nu arnuc tot am trantit in compozitie si ou.


Ti-am dat quote aici ca sa vezi dupa ce reteta am facut eu.
Nu pun faina si tot ies; am grija sa le adun bine in palma. Sunt nemaipomenite!

#9 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 May 2010 - 02:09 PM

Le-am facut azi si au fost la fel de bune...Delicoase!!!

Le-am servit cu sos de iaurt, marar si usturoi.

#10 moni77

moni77

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Costa Mesa, CA

Postat 21 May 2010 - 05:24 PM

Incerc si eu weekendul asta, sa vedem ce iese....o sa postez si poze daca imi reusesc. Abia astept. biggrin.gif
"If you smile
Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile..."






#11 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 22 May 2010 - 05:54 AM

Una din mancarurile mele preferate biggrin.gif . Eu le fac fara faina si fara fructoza si de obicei prajite in tigaie de teflon cu un strop de ulei de rapita.
Acum mi-am cumparat amestec de condimente pt falafel si abia astept sa le incerc.

De obicei asamblez falafelul intr-o lipie integrala cu hummus,salata verde, castraveti murati si rosii. Rezulta un pachet pt servici delicios smile.gif

#12 moni77

moni77

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Costa Mesa, CA

Postat 24 May 2010 - 12:36 AM

CITAT(puisorul @ May 22 2010, 05:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Una din mancarurile mele preferate biggrin.gif . Eu le fac fara faina si fara fructoza si de obicei prajite in tigaie de teflon cu un strop de ulei de rapita.
Acum mi-am cumparat amestec de condimente pt falafel si abia astept sa le incerc.

De obicei asamblez falafelul intr-o lipie integrala cu hummus,salata verde, castraveti murati si rosii. Rezulta un pachet pt servici delicios smile.gif



Gata am incercat si eu. Ce sa zic am facut-o in 2 transe dat fiind ca am facut o cantitate imensa. Ieri le-am facut la cuptor pt ca pareau foarte sfarmicioase si sincer am fost cam dezamagita. Aici sunt pozele:

IMG_3790.jpg

Azi in schimb dupa ce a stat amestecul in frigider peste noapte, am hotarat sa le prajesc. Ce sa mai zic...delicioase si nici nu s-au imprastiat cum ma asteptam. DELICIOS!!!

IMG_3792.jpg

Editat de moni77, 24 May 2010 - 12:37 AM.

"If you smile
Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile..."






#13 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 24 May 2010 - 09:20 AM

Un vanzator de la magazinul arabesc de la care cumpar de obicei naut si condimente, mi-a spus ca asta e unul din secretele falafelului,sa fie lasat sa se odihneasca o jumatate de ora cel putin.

#14 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 12 August 2010 - 01:24 PM

1/8 lingurita turmeric
1 lingurita cumin




unde gasiti condimentele astea?

#15 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 12 August 2010 - 01:28 PM

turmenicul se mai numeste si sofran smile.gif incearca asa ,poate gasesti.

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 August 2010 - 01:36 PM

QUOTE(maracara @ Aug 12 2010, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1/8 lingurita turmeric
1 lingurita cumin
unde gasiti condimentele astea?

Pe Calea Mosilor sunt 2 magazine arabesti (pe partea dreapta cand mergi catre Obor)

#17 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 August 2010 - 07:42 PM

QUOTE(flu @ Aug 12 2010, 01:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
turmenicul se mai numeste si sofran smile.gif incearca asa ,poate gasesti.


Turmericul e turmeric, şofranul e şofran. Turmericul, fiind mai ieftin, se foloseşte de multe ori în loc de şofran, care e îngrozitor de scump, dar nu e acelaşi lucru.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#18 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 12 August 2010 - 07:53 PM

Probabil e asa cum zici tu.
Mie tantiile de la magazin asa mi-au zis, probabil nu stiau nici ele cum trebuie.

Imi cer scuze de neintelegere.

#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 August 2010 - 10:12 PM

QUOTE(flu @ Aug 12 2010, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie tantiile de la magazin asa mi-au zis, probabil nu stiau nici ele cum trebuie.


Probabil că le-a derutat porecla (proastă, altminteri) dată turmericului, "şofran indian" (întrucît în India se foloseşte la greu turmeric). Altminteri însă, de la turmeric se foloseşte rizomul, care arată exact ca ghimbirul, pe cînd şofranul se obţine din pistilul unei flori, aşa că, îţi dai seama... îţi trebuie cîteva flori ca să obţii un singur gram de şofran, de-aia e atît de scump.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#20 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 13 March 2011 - 09:18 PM


Bune au iesit!
Foarte satioase iar acum in post sunt bine venite.

Imagini atașate

  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi