Sari la conținut

Poză

Reteta montignac - Prajitura inghetata


12 răspunsuri la acest topic

#1 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 11 April 2010 - 04:54 PM

Sper ca nu gresesc ca postez aici, dar am facut ieri impreuna cu cumnata mea o prajitura Monti, tare buna si aspectuoasa.
Nu stiu unde sa o postez, pentru ca nu e ceva nou, are blat de la tort pufos si cremos reteta este aici (pus intr-o tava dreptunghiulara), crema din budinca de vanilie (reteta Boni este aici ) amestecata dupa racire cu frisca batuta si deasupra albus batut spuma pe aburi cu fructoza.

Arata cam asa:

DSCN8636.JPG

DSCN8637.JPG



#2 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 11 April 2010 - 06:33 PM

Deci, blatul pufos fix dupa reteta de aici l-am facut din

6 oua,
180g fructoza si
60g cacao
,

Crema dupa reteta lui Boni, de aici

4 galbenusuri,
2 linguri fructoza

400ml frisca lichida + inca 300 ml frisca batuta

Totul dupa reteta lui Boni, doar ca nu s-a intarit asa de bine si atunci am mai adaugat un plic de gelatina inmuiata in 50ml apa, dupa ce s-a racit putin budinca.
Dupa ce s-a racit de tot am adaugat 300ml frisca batuta si am pus-o peste blat.

Din cele 4 albusuri ramase de la budinca am facut spuma cu cca 60g fructoza, batute bine.
Dupa ce s-a facut bat am mai batut-o pe baie de apa inca vreo 5-10min si apoi am pus-o peste crema, iar deasupra am presarat cacao.

E o prajitura foarte pufoasa.

In ceea ce priveste numele, cumnata mea, adica mamicami, a zis ca e un fel de adaptare monti a unei prajituri care se numeste prajitura inghetata



#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 April 2010 - 07:04 PM

Minunata prajitura floare.gif

Deci albusul batut bine cu fructoza se pune pe baie de abur si el devine "mai consistent" ? Asa se vede in poza. Sau este cam ca o bezea ? Eu nu am facut chestia asta pana acum dar musai o sa incerc.

#4 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 11 April 2010 - 07:21 PM

nu se modifica prea mult batut pe aburi, cred ca doar rezista mai bine; nu e ca bezeaua ca nu e deloc cleios, e tot spumos si pufos. pe noi ne-a incantat tare mult prajiturica si se potriveste tare bine crema si spuma cu blatul tau, musti din ea si ti se tot afunda dintii pana jos.
in alta ordine de idei, Rodica iti multumesc frumos pentru topic si aranjare si tot! Sper sa-ti placa si prajitura!



#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 April 2010 - 07:58 PM

Cu placere smile.gif

Am uitat, ar mai fi de adaugat dimensiunea tavii sad.gif

#6 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 12 April 2010 - 08:00 AM

CITAT(Sheng @ Apr 11 2010, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere smile.gif

Am uitat, ar mai fi de adaugat dimensiunea tavii sad.gif


N-am masurat-o, ca era forma din aceea dreptunghiulara pe care o faci cat de mare vrei, dar am pus forma in tava de aragaz si am lasat-o lunga cat e tava, dar ca si latime cam 3/4 din tava de ragaz. Acum sunt la servici, dar dupa ce merg acasa o sa incerc sa o masor.



#7 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 12 April 2010 - 04:57 PM

apetisant! garantat am sa o fac si eu.
eu zic sa o puni si la Reteta ta Preferata ca sa aiba mai multa vizibilitate. Aici in topicul de diete se poate pierde mai usor, ca sa spun asa smile.gif

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 April 2010 - 05:47 PM

QUOTE(stefanescu monica 43558 @ Apr 12 2010, 05:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
apetisant! garantat am sa o fac si eu.
eu zic sa o puni si la Reteta ta Preferata ca sa aiba mai multa vizibilitate. Aici in topicul de diete se poate pierde mai usor, ca sa spun asa smile.gif

Este o prajitura exact pentru aceasta dieta deci aici este locul ei smile.gif

#9 Elita

Elita

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest

Postat 13 April 2010 - 10:31 AM

Buna fetelor,
As vrea sa fac si eu aceasta prajitura, numai ca nu am inteles exact daca frisca se incalzeste si se adauga in galbenusuri ( asa apare la Boni ) sau daca se adauga deja batuta peste budinca obtinuta din oua.

Multumesc,

#10 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 13 April 2010 - 11:22 AM

CITAT(Elita @ Apr 13 2010, 11:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna fetelor,
As vrea sa fac si eu aceasta prajitura, numai ca nu am inteles exact daca frisca se incalzeste si se adauga in galbenusuri ( asa apare la Boni ) sau daca se adauga deja batuta peste budinca obtinuta din oua.

Multumesc,


Frisca, 400ml, se incalzeste si se adauga peste galbenusuri, ca in reteta lui Boni, dar la budinca astfel obtinuta, dupa ce s-a racit am adaugat alta frisca batuta, 300ml (cred ca se poate si cu unt), ca sa iasa crema.



#11 Elita

Elita

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest

Postat 13 April 2010 - 11:48 AM

QUOTE(2ut @ Apr 13 2010, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Frisca, 400ml, se incalzeste si se adauga peste galbenusuri, ca in reteta lui Boni, dar la budinca astfel obtinuta, dupa ce s-a racit am adaugat alta frisca batuta, 300ml (cred ca se poate si cu unt), ca sa iasa crema.



Acum m-am uitat mai bine, deci in total se foloseste 700 ml frisca, m-am grabit , am citit la inceput la cantitati doar ce este bolduit......
Multumesc,

#12 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 13 April 2010 - 03:51 PM

CITAT(Elita @ Apr 13 2010, 12:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum m-am uitat mai bine, deci in total se foloseste 700 ml frisca, m-am grabit , am citit la inceput la cantitati doar ce este bolduit......
Multumesc,


Nu ai pentru ce, sper sa-ti placa in caz ca o faci.



#13 Star

Star

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din Bucuresti in Saint-Mande, France

Postat 30 May 2011 - 03:31 PM

As avea o intrebare.... Nefiind o persoana care urmeaza o dieta, cu ce pot inlocui fructoza din ingrediente??? Banuiesc ca este vorba de zahar, dar ma intereseaza cantitativ vorbind. Prajitura arata foarte bine, si nu am gasit-o pe forum la celelalte retete de prajituri...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi