Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu crema de branza si blat cu cacao


10 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 May 2010 - 01:08 PM

De mult timp tot vreu sa fac tortul adaptat de Sheng dupa pitt4 (cel de aici). Cum am prins putin timp am vrut sa ma apuc de el. Dar cum nu era programat nu aveam tot ce imi trebuia in casa si a iesit altceva smile.gif

PRAJITURA CU CREMA DE BRANZA SI BLAT CU CACAO
(pentru o tava de prajitura de 20/15/5 aproximativ. aduce cu formatul de hartie A4)

blat:
- 2 oua intregi si 2 galbenuse (2 albuse se duc la cream, deci 4 oua in toata reteta)
- 100 gr pudra de migdale
- 20 gr cacao
- un praf de copt
- 1 lingura kefir
- esenta de rom
- o lingura rasa fructoza
- 1 plic praf de copt

crema:
- 500 gr branza de vaci
- 2 albuse (cele ramase de la blat)
- 2 porocale (de la una se va folosi doar sucul, de la a doua fructul intreg)
- 1 lingura rasa fructoza (mie nu imi plac dulciurile dulci, asa ca s-ar putea sa nu va ajunga atat. depinde si de dulceata portocalelor)
- un pliculet gelatina alba dr.oetker (10 gr)

Preparare:
Pentru blat am batut bat cele 2 albuse cu fructoza si esenta de rom, apoi am adaugat cele 4 galbenuse si lingura de kefir, am mai mixat putin si la final ingredientele solide (pudra de migdale, cacaoa si praful de copt), am mai amestecat incetisor si apoi am pus la copt. Blatul nu cred ca poate fi taiat orizontal in doua, nu iese prea inalt. Ori coaceti 2 blaturi ori folositi o tava mai mare. Eu asa am copt, in tava mai mare (ca la tortul pufos). Am tinut la cuptor vre-o 15 minute. Nu coaceti prea mult.

Pentru crema am stors sucul unei portocale si am pus la inmuiat gelatina in el. A doua portocala am dat-o prin blender si am facut un piure. Piureul l-am mixat foarte bine cu branza de vaci (daca mixati foarte bine, cu mixerul, branza va deveni pufoasa). Am topit gelatina si am adaugat-o in acest amestec.
Am batut bat cele 2 albuse cu o lingura de fructoza si la sfarsit am amestecat cele 2 compozitii.
Precizare: ca sa fie monti pur piure-ul ar fi bine sa fie prelucrat terminc, adica transformat intr-un fel de gem de portocale.

Am "cladit" prajitura in tava. Daca vreti sa o scoateti frumos captusiti tava cu folie de plastic. Eu nu am rasturnat-o. Am taiat patratele direct din tava.
Se pune pe fundul tavii o parte de blat, deasupra crema, si apoi a doua parte de blat.
Se da la frigider minim 2 ore.

Impresii:
Este neasteptat de buna. In general nu ma omor dupa combinatia branza-ciocolata, dar aici iese altceva. E foarte racoros si va fi excelent vara. Ma gandesc sa il refac la vara cu piure-uri de diferite fructe (ca sa fie monti pur sunt recomandate fructe de padure). De aceea nici nu am precizat in titlu fructul folosit in crema.
Crema iese foarte usoara si aerata.

O bucatica pentru voi
praji.jpg
farfuria este o farfuriuta de la o cana de ceai, iar lingurita este corespunzatoare. asa se mananca dulciurile monti biggrin.gif



doar atat vreau sa completez, ce am scris si mai sus:

desi teoretic, dupa regulile lui monti, aceasta prajitura ar fi de faza I, eu nu o recomand celor care sunt chiar la inceputul dietei si prezinta rezistenta la slabit.
explic si de ce vad eu asa lucrurile:
citez din blogul doinei:

Intrebarea nr. 83 :
Sunt o consumatoare de branzeturi si in general de lactate intr-o cantitate destul de mare. E posibil ca acestea sa franeze fenomenul de slabire?
Raspuns :
Depasirea cantitatii de doua iaurturi pe zi ar putea sa duca intr-adevar la incetinirea procesului de slabire. Va recomandam de asemenea sa nu consumati mai mult de 100gr branza pe zi.


chiar daca branza de vaci este facuta in casa, din lapte fermentat (lapte acru, iaurt, kefir...) si scursa bine tot poate incetini procesul de slabire. aceasta este cauza pentru care eu (care sunt severa si sustin strictetea in prima parte a "regimului") nu o recomand.

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 May 2010 - 01:18 PM

Boni, bine ai reaparut (infine) cu retete minunate floare.gif


#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 May 2010 - 01:42 PM

QUOTE(Sheng @ May 10 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Boni, bine ai reaparut (infine) cu retete minunate floare.gif


Rodica, e o exceptie de la regula wink.gif mi-era pofta rau de tot de ceva cu branza de vaci si ca sa nu fac o abatere cu un foetaj cu branza dulce am trecut pe cealalta parte a strazii si am fugit acasa si ce am gasit in frigider aia am scos biggrin.gif si asta a iesit. in rest cioco neagra mananc sau daca imi trebuie mai dulce mai iau cate o lingurita de miere o data sau de doua ori pe luna.
Am spus toate astea ca sa nu ma asteptati cu praji noi de acum inainte biggrin.gif decat asa, de nevoie

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 May 2010 - 01:52 PM

QUOTE(boni @ May 10 2010, 02:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. . . . in rest cioco neagra mananc sau daca imi trebuie mai dulce mai iau cate o lingurita de miere o data sau de doua ori pe luna.

Da' nu pot sa cred ! laugh.gif
Oare tu esti acea Boni care nu putea sa stea fara prajituri nici macar o zi ? biggrin.gif



#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 May 2010 - 02:00 PM

QUOTE(Sheng @ May 10 2010, 02:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da' nu pot sa cred ! laugh.gif
Oare tu esti acea Boni care nu putea sa stea fara prajituri nici macar o zi ? biggrin.gif


Da, io sunt BangHead.gif
Vedeti ce face munca din om? Il strica biggrin.gif

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 18 May 2010 - 12:00 PM

am facut-o din nou, de data aceasta sub forma de tarta. am umblat putin la ingrediente

blat:
- 4 galbenuse
- 200 gr pudra de migdale
- 20 gr cacao
- 1 lingura kefir
- esenta de rom
- o lingura rasa fructoza
- 1 plic praf de copt

crema:
- 850 gr branza de vaci
- 4 albuse (cele ramase de la blat)
- 4 porocale (de la 2 se va folosi doar sucul, de la doua fructul intreg)
- 2 linguri rase fructoza (mie nu imi plac dulciurile dulci, asa ca s-ar putea sa nu va ajunga atat. depinde si de dulceata portocalelor)
- un pliculet gelatina alba dr.oetker (10 gr)

tarta.jpg

fac o precizare care trebuia sa o scriu la inceputul retetei: deoarece este cu brabza de vaci nu este recomandata celor care sunt in faza I si au rezistenta la slabit.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 May 2010 - 07:52 PM

Boni, tot ce mai vrei sa adaugi/precizezi, te rog scrie intr-un post separat (aici) si eu il lipesc la prima postare

#8 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 23 May 2010 - 07:06 PM

[quote name='boni' date='May 19 2010, 09:15 AM' post='877746']
multumesc rodica pentru ajutor smile.gif

doar atat vreau sa completez, ce am scris si mai sus:

desi teoretic, dupa regulile lui monti, aceasta prajitura ar fi de faza I, eu nu o recomand celor care sunt chiar la inceputul dietei si prezinta rezistenta la slabit.
explic si de ce vad eu asa lucrurile:
citez din blogul doinei:

Intrebarea nr. 83 :
Sunt o consumatoare de branzeturi si in general de lactate intr-o cantitate destul de mare. E posibil ca acestea sa franeze fenomenul de slabire?
Raspuns :
Depasirea cantitatii de doua iaurturi pe zi ar putea sa duca intr-adevar la incetinirea procesului de slabire. Va recomandam de asemenea sa nu consumati mai mult de 100gr branza pe zi.


chiar daca branza de vaci este facuta in casa, din lapte fermentat (lapte acru, iaurt, kefir...) si scursa bine tot poate incetini procesul de slabire. aceasta este cauza pentru care eu (care sunt severa si sustin strictetea in prima parte a "regimului") nu o recomand.
[/qu



bine boni dar daca mananci o felie in ziua aia si atat...nu toata prajitura cu 850 de grame de branza...restul imparti cu familia sau faci o praji mai mica din 200 gr branza, scazi toate cantitatile si o papi in 2 zile ...cu conditia sa nu mai papi alte branzeturi sau lactate in ziua aia...nu zic bine?

oricum eu o sa o incerc pt ca sunt nebuna dupa praji cu branza..si am si cu cine sa o impart biggrin.gif

#9 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 23 May 2010 - 07:10 PM

kefirul cu ce poate fi inlocuit?

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 May 2010 - 08:48 AM

daliadora, precizarea pe care am facut-o este pentru persoanele care nu reusesc sa scada in greutate, cu rezistenta la slabit. atunci cand acul cantarului nu o ia in jos elimini tot ce e "suspect".

kefirul l-am folosit ca sa subtiez aluatul pentru blat, asa ca il poti inlocui cu iaurt, apa, smantana....
astept impresii wink.gif

#11 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 24 May 2010 - 08:11 PM

QUOTE(boni @ May 24 2010, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
daliadora, precizarea pe care am facut-o este pentru persoanele care nu reusesc sa scada in greutate, cu rezistenta la slabit. atunci cand acul cantarului nu o ia in jos elimini tot ce e "suspect".

kefirul l-am folosit ca sa subtiez aluatul pentru blat, asa ca il poti inlocui cu iaurt, apa, smantana....
astept impresii wink.gif



am inteles boni....ambele raspunsuri....multa rabdare mai ai >:D< multumim frumos



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi