Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Guacamole


12 răspunsuri la acest topic

#1 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 June 2010 - 06:59 PM

Reteta este bazata pe cea data de Sheng la sezatoare si combinadata cu ce am mai gasit pe internet, deci nu-mi asum nici un merit tongue.gif .
Eu am folosit urmatoarele:

- 1 ceapa micuta
- 1 catel de usturoi mare
- 1 rosie maricica
- 1 avocado
- zeama de la 1/2 lime (cred ca merge si lamaie)
- un pic de ulei de masline
- chilli (condiment uscat)
- un sos iute

Mai intai am tocat ceapa mare si am pus-o impreuna cu usturoiul in robot sa le maruntesc. Am taiat apoi rosia cubulete si avocado la fel si le-am adaugat si pe ele. peste am pus zeama de lime, ulei de masline, chilli si sos iute. Va sfatuiesc sa puneti putin si sa gustati - mie mi-a iesit cam iute. Presupun ca merge foarte bine, daca nu mai bine, un ardei iute, dar eu nu am avut.
Dupa ce am pus toate ingredientele in robot l-am lasat sa mearga pana le-a maruntit bine (avocado pe care l-am folosit eu a fost cam tare asa ca nu s-a facut pasta).

Cam asa arata:


In poza am pus wassa, insa eu am facut 2 turte din faina de secara, care mi s-au parut cu mult mai bune. Pe scurt am amestecat 3 linguri de faina de secara cu 3 linguri de tarate de ovaz, am adaugat un praf de sare, putina drojdie uscata si am amestecat cu putin ulei si apa. Am lasat apoi un pic la dospit (since,r cred ca fiind faina integrala nu prea a fost mare diferenta, deci puteti sari [este drojdie si dospit). Am taiat in 2 aluatul rezultat si am facut 2 bile din care am format 2 turte (eu am folosit facaletul dar cred ca pot fi facute si in mana). Le-am pus in tigaia de teflon incinsa. Nu stiu sa va zic exact cat pe fiecare parte - pana s-a rumenit putin.

Edit : Ah, am uitat sa mentionez ca eu nu am decojit rosia. Ma cam grabeam si nu am stat s-o mai oparesc.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 June 2010 - 08:42 PM

Ce bine ca ai postat-o, Andreea floare.gif

O intrebare am : cum e cu usturoi ? Eu nu am pus niciodata . . .

Atasez si reteta mea despre care a fost vorba mai sus si care nu are usturoi D.gif

QUOTE(Sheng @ Jun 18 2010, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite si de la mine o reteta mexicana tot cu ceapa (guacamole) :
Se amesteca in mixer pulpa de avocado cu o rosie decojita,ceapa,zeama de lamaie,ulei de masline, sos Tabasco (sau ceva iute/picant), sare, piper.

Se pune la rece circa o ora.

Mai poti pune si condimente ca boia, oregano, chimen, cuisoare.

Daca ai mai multa rabdare , in loc sa mixezi toate cele de mai sus , poti sa le tai foarte marunt. De fapt despre ceapa este vorba ca avocado si rosia se toaca mai usor


Am gasit pe You Tube, cum se pregateste "pas cu pas"

http://www.youtube.c...feature=related

http://www.youtube.c...feature=related

Si inca o reteta cu usturoi :)



#3 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 June 2010 - 09:10 PM

Da, dupa cum spuneam eu am cautat si un pic pe google si am mai combinat cateva retete laugh.gif .
Sincer eu nu prea am simtit usturoiul - poate si din cauza ca era iute de la chilli si sos. pe de alta parte mie imi place mult usturoiul si nu m-as plange sa-i simt gustul biggrin.gif .


#4 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 20 June 2010 - 02:54 PM

Super reteta wink.gif fff buna tb sa fie, ar tb sa o incerc si eu wink.gif

#5 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 June 2010 - 05:57 PM

QUOTE(Sheng @ Jun 20 2010, 05:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am gasit pe You Tube, cum se pregateste "pas cu pas"

http://www.youtube.c...feature=related

http://www.youtube.c...feature=related

Si inca o reteta cu usturoi


Multumim de linkuri smile.gif
La noi n-o sa gasim niciodata avocado asa copt dry.gif . Din cauza unor poze cu avocado copt l-am tinut pe cel de care iti spuneam mult timp. Cred ca l-am pus si deasupra caloriferului - doar, doar s-o afce negru laugh.gif . Si cand colo, el s-a stricat. Probabil ca negru iese doar copt direct in pom.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 June 2010 - 06:25 PM

Andreea sa recapitulam : invelesti avocado intr-o coala de hartie si rasucesti bine capetele ca sa stea ca intr-o punga. Daca ai o punga de hartie, pui fructul in ea.
Lasi punga respectiva pe masa in camera, timp de 2 zile si apoi il desfasori din hartie si-l probezi, apasand cu degetele pe coaja. Daca simti ca s-a 'muiat atunci il tai si-l pregatesti.
Daca este inca tare, il mai lasi o zi si iar ii faci proba.

#7 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 17 September 2010 - 12:26 AM

so...daca tot nu am somn, am facut guacamole em_new_04.gif si e asa buuuuuuuun. racoritor ! thanx fot the tip PurpleD!

aici si reteta super simpla. m-am luat dupa prima pe care am gasit-o pe net, dar am facut cu ce aveam in casa si anume: 2 avocado aici si cum se taie , sucul de la o lamaie, un pic de sare, piper cayenne, o jum de ceapa cubulete fine, 2 catei de usturoi presati, un pic de patrunjel maruntit si pulpa de la 2 rosii cubulete

dupa ce se taie avocado in bucatele se amesteca cu sucul de lamaie, se face piure cu chestia de facut piure de cartofi si se amestesca toate celelalte ingrediente.
groupwave.gif
DSCN0711.JPG
nu am pus la index, pt ca am vazut ca mai e o reteta. e un pic diferita

P.S. nush daca la voi este sus in stanga ferestrei o reclama cu uneste punctele... ma scoate din minti se lasa mereu in jos cand trec cursorul pe ea em_new_25.gif biggrin.gif



#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 September 2010 - 07:10 AM

Ce vrednicuta ai fost ! Bravo !

QUOTE(Fowy @ Sep 17 2010, 01:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
thanx fot the tip PurpleD!

Care tip ? Vreau si eu ! Unde este ca am disperat cautand . .. blink.gif

#9 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 17 September 2010 - 10:29 AM

QUOTE(Sheng @ Sep 17 2010, 07:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce vrednicuta ai fost ! Bravo !
Care tip ? Vreau si eu ! Unde este ca am disperat cautand . .. blink.gif


ce criminala esti em_new_24.gif cheekkiss.gif
m-am referit numai la faptul ca mi-a povestit ca e una din mancarurile ei preferate si m-a facut curioasa sa incerc




#10 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 March 2011 - 05:27 PM

Andreea, eu mi-am pus in cap sa incerc cat mai multe salate si sa elimin mezelurile si pastramurile. Nu m-am dat in vant niciodata dupa ele dar acum chiar mi s-a pus pata.
S nici financiar nu e o problema. Eu am cumparat o bucata de sunculita afumata cat jumatate de palma sa pun intr-o oala cu sarmale si am dat 7 roni. Pai cu 7 roni imi luam un avocado si un ciorchine de rosii cherry. Si as mai avea exemple, carnea nu e asa de ieftina. Problema e la cei cu intreg bugetul redus. Ma enerveaza ca aproape tot ce se comercializeaza la capitolul alimente au fiecare cate o poveste obscura si sanatatea noastra lasa de dorit.
Asa ca eu o sa mai postez pe aici pozici cu salate, poate mai dau idei. De fapt cred ca inca nu santem pregatite sa gandim in acest fel. La noi la romani salatele sant inca pe post de garnitura la fripturi.


Astazi guacamole

cul_238.jpg

cul_239.jpg

si pasta de masline cu avocado, nu prea e salata, dar are aceleasi ingrediente.

cul_242.jpg

cul_245.jpg

#11 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 03 March 2011 - 05:45 PM

Eu vreau detalii in legatura cu pasta de masline si avocado, te rog frumos!
La aspect seamana cu salata de vinete...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 March 2011 - 09:21 PM

Pasta/pateul e masline are reteta aici

Sorina, vezi ca ceva mai sus sunt niste linkuri (youtube) in care explica cum se pregateste guacamole dar chiar la inceputul filmuletului arata cum trebuie sa fie avocado

Cris am mutat salata ta aici deoarece exista acest post deschis de Andreea si am vrut sa fie toate, impreuna

#13 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 March 2011 - 11:28 AM

Desi nu e chiar guacamole, m-am gandit sa pun si eu ultima mea descoperire: o combinatie intre guacamole si hummus D.gif . Am pus asa: 1 avocado copt, cam 2 maini de naut inmuiat si fiert, vre-o 2 maini de spanac proaspat, 2 catei de usturoi, 1/2 ceapa rosie micuta, zeama de la 1/2 lamaie, 2 lg ulei de masline si putina apa (eu am scurs f bine nautul si nu iesea pasta la consistenta care trebuie). A iesi un deliciu D.gif - nici prea prea, nici foarte-foarte D.gif . Mi s-a parut combinatia ideala dat fiind ca imi place nautul, insa nu mi-a iesit tahini cand am incercat si de cumparat nu ma indur sa iau chiar un borcan, iar guacamole pana acum n-a iesit perfect (cand a iesit amar, cand a iesit picant, cand a iesit iute de la ceapa).



Uploaded with ImageShack.us



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi