Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajitura cu visine


14 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 December 2006 - 01:29 PM

prajitura cu visine

Aceleasi cantitati ca la "Checul cu smochine" de aici
Tava 20 x 25

Reteta este cea pe care o foloseam pana nu de mult cand faceam si eu prajituri ca tot omu' cu faina alba 000 si cu zahar. O faceam mai ales vara , in tava, cu visine deasupra si in rest chec cu nuca, rahat sau stafide.
Cantitati
120 gr.unt
4 oua
8 linguri faina de soia (potrivit de pline)
6 linguri fructoza

Prepararea:
1. se topeste untul (lichid) si se lasa deoparte
2. galbenusurile se freaca (mixer) cu fructoza
3. se toarna untul lichid (in mai multe reprize, toata cantitatea) mixand la viteza mica, in continuare.
4. se adauga alternativ : faina si albusurile batute separat. Se incheie lucrarea cu albusurile.
5. se rastoarna totul in forma unsa si data cu faina (eu am pus in forma cu hartie de copt)

Pentru ca eu stiu ce gust avea pe vremea cand o faceam cu faina alba, va spun ca e o prajitura reusita si cu faina de soia. Cred ca untul nu-i da voie mirosului de soia sa se imprastie .
Deoarece untul topit mai era destul de fierbinte l-am turnat in 10 reprize ( torn , mestec pana se incorporeaza iar torn iar amestec , etc)
Dar sa n-o mai lungesc si iata rezultatul stradaniei mele de 45 minute de azi dimineata.

Scoasa din cuptor

232353.jpg

Dupa ce s-a racit am taiat-o si am pus-o pe platou

post__1___32302_1165058773_thumb.jpg

Si sectiunea

post__2__32302_1165058868_thumb.jpg

Dupa cum zice si Raluca o sa incerc si cu faina de migdale dar nu stiu cand D.gif

QUOTE(RalucaM @ Dec 1 2006, 09:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica eu la praji am inlocuit faina de soia cu faina de migdale (aici o iau la punga si nu e prea scumpa). Ultima data am facut negresa cu jumate soia, jumate migdale si tot ma pisca gatul de la soia aia cu gust metalic :puke: . Ma enerveaza faza asta cu fainile! La mancaruri folosesc naut, dar la praji ... :( cu frica pun faina de soia.


#2 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 June 2010 - 12:37 PM

Pentru ca nu am mai mancat prajitura cu visine de vreun an de zile, cred, am facut-o astazi - FAZA II em_new_04.gif
Ingrediente:
faina integrala cu ceva tarate - o cana de 250 ml,
iaurt- 100 ml,
oua - 3
fructoza - 3 lg,
ulei - 3 lg,
un praf de copt,
coaja rasa de la o lamaie,
visine - 100g.

Pentru ca nu m-am hotarat care poza merge mai bine, le pun pe amandoua:

062910125732.jpg

062910125810.jpg

Ce bine-mi pare ca mi-am adus aminte de prajitura asta! In weekend dublez cantitatile si mai fac una em_new_32.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 June 2010 - 05:03 PM

Ce pufoasa ti-a iesit !

Urmez si eu imediat cu "concurenta". Credeai ca numai tu ai facut praji cu visine ?
em_new_11.gif

#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 June 2010 - 05:16 PM

QUOTE(Sheng @ Jun 29 2010, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce pufoasa ti-a iesit !

Urmez si eu imediat cu "concurenta". Credeai ca numai tu ai facut praji cu visine ?
em_new_11.gif


Abia astept! La cate chestii am invatat din retetele tale... em_new_13.gif

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 June 2010 - 07:32 PM

Infine am aparut :)

Am facut-o cu faina de migdale
Tava 20 x 25 Asta e tava mea de vara :)


Reteta este de la tortul cu branza si frisca de aici , cu care ma impac foarte bine, adica :

3-4 lg rase de fructoza
80-100 gr. unt (la temperatura camerei)
4 oua
180-200 gr faina de migdale
1 lgt praf de copt
esenta vanilie

1/2 Kg visine fara samburi

Preparare:
* Se incalzeste cuptorul
* Se pune pe fundul formei hirtie de copt
* se bat albusurile
* galbenusurile + fructoza se mixeaza pana nu se mai simte fructoza
* se adauga untul moale si esenta
* se adauga albusurile batute spuma separat, alternand cu (faina de migdale + praf de copt)
* se rastoarna in forma
* se pun visinile
* se baga la cuptor ~20-25 de min. la nr.6 .









#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 June 2010 - 07:52 PM

Foarte tentante em_new_37.gif
Intrebare: tu cum faci fructoza pudra?

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 June 2010 - 08:01 PM

QUOTE(emilika @ Jun 29 2010, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte tentante em_new_37.gif
Intrebare: tu cum faci fructoza pudra?

O rasnesc in batrana si rezistenta mea rasnita de cafea laugh.gif

#8 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 19 April 2011 - 10:53 AM

CITAT(Sheng @ Apr 18 2011, 12:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maco, nu stiu daca-ti va folosi la ceva dar uite aici am facut-o cu visine si cu faina de migdale. Sunt si cantitatile asa ca te poti orienta


Cred ca am sa il incerc din nou pentru masa de duminica de Paste :). Din fericire pot testa 2 reteta, una pentru masa cu socrii si una pentru masa cu parintii rad tare.gif. Am sa o fac pe asta si reteta de Pasca care imi surade.

Nu stiu ce sa pun in loc de visine insa.... Am niste afine congelate, oare ar merge? Nu stiu cum se combina gustul de migdale cu afine blink.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#9 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 19 April 2011 - 11:06 AM

QUOTE(Maco @ Apr 19 2011, 11:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu ce sa pun in loc de visine insa.... Am niste afine congelate, oare ar merge? Nu stiu cum se combina gustul de migdale cu afine blink.gif




foarte bine chiar...eu ador afinele si de multe ori am facut combinatia asta afine -faina de migdale...si se si coloreaza movuliu de la ele...nu-ti imagina ca faina de migdale are un gust intepator ca si atunci cand pui esenta de migdale...e mai estompat si pufos si buuuuuuuuun...chiar in weekend am facut cativa muffinsi cu afine numai bune de luat la pachet dimineata la servici cand nu ai timp sa iei micul dejun...
spor si sper sa iasa de nota 10


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 April 2011 - 05:50 PM

Ca sa nu fim off topic am mutat discutia aici asa ca uite, avem si tarta cu afine aici (post 5 & 10 & 22)

#11 pimpi

pimpi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi

Postat 27 April 2011 - 08:40 AM

QUOTE(Sheng @ Jun 29 2010, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Infine am aparut :)

Am facut-o cu faina de migdale
Tava 20 x 25 Asta e tava mea de vara :)


Reteta este de la tortul cu branza si frisca cu care ma impac foarte bine, de aici, adica :

3-4 lg rase de fructoza
80-100 gr. unt (la temperatura camerei)
4 oua
180-200 gr faina de migdale
1 lgt praf de copt
esenta vanilie

1/2 Kg visine fara samburi

Preparare:
* Se incalzeste cuptorul
* Se pune pe fundul formei hirtie de copt
* se bat albusurile
* galbenusurile + fructoza se mixeaza pana nu se mai simte fructoza
* se adauga untul moale si esenta
* se adauga albusurile batute spuma separat, alternand cu (faina de migdale + praf de copt)
* se rastoarna in forma
* se pun visinile
* se baga la cuptor ~20-25 de min. la nr.6 .


Cum faci sa nu se duca fructele la fund.Mi-a placut cum arata prajitura cu visine.

Editat de Sheng, 27 April 2011 - 07:40 PM.
scos pozele din text


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 April 2011 - 07:43 PM

QUOTE(elenabarbu @ Apr 27 2011, 09:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum faci sa nu se duca fructele la fund.Mi-a placut cum arata prajitura cu visine.

Nu am facut nimic deosebit ! Le-am pus incet deasupra D.gif
Poti sa mai incerci asa : bagi tava in cuptor pentru foarte putin timp, apoi o scoti, asezi visinile si o reintroduci in cuptor pana este gata prajitura

#13 anaooana

anaooana

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi

Postat 01 June 2014 - 01:15 PM

Am incercat si eu si a iesit foarte buna:

imgurl

image upload no limit

image host

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 June 2014 - 08:44 PM

Oooo ce frumos ti-a iesit em_new_15.gif Sa va fie de bine !

#15 anaooana

anaooana

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi

Postat 01 June 2014 - 08:46 PM

Eu multumesc pentru idee!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi