Sari la conținut

Poză

Oua de prepelita la borcan


62 răspunsuri la acest topic

#1 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 08 July 2010 - 08:45 AM

Am o noua reteta de la prietena mamei mele, care l-a randul ei are un alt prieten... si tot asa, ceva tip izmene pe calator...
Reteta care mi-a dat-o se cheama oua de prepelita la borcan.

E simplu de facut.

* Se fierb ouale 8-9min, apoi se racesc si se cojesc.
* Apoi se pun pt 20 de ore sub otet alb.
* Se scot si se pun in borcane (20-22 de oua, eu am pus cam 25) si peste se adauga 1 1/2 lingura de pesto de patrunjel (patrunjel cu usturoi) si se toarna peste ulei de masline.
* Se inchide borcanul si se asteapta... acum am trimis intrebarea catre proprietarul retetei ca sa stiu cam cat timp se lasa ca sa se intrepatrunda aromele.

Am inteles ca ouale pot fi consumate si dupa 6 luni.

A, si uleiul de masline se poate recupera in varii salate dupa aceea... asa ca nimic nu se pierde (daca va doare inima sa consumati uleiul in acest mod). Mie spre ex, mi-a intrat aproape jumatate de litru de ulei pt doua borcane (capacitatea borcanelor e de 1/2 litru).

Astept informatii suplimentare... daca va intereseaza vi le impartasesc si voua.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 July 2010 - 04:58 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Jul 8 2010, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Astept informatii suplimentare... daca va intereseaza vi le impartasesc si voua.

Multumim pentru reteta em_new_41.gif
Da, sigur ca ne intereseaza
Te asteptam cu informatii cat mai exacte si . . .ceva poze unsure.gif

#3 Floridecamp

Floridecamp

    Captain Cook

  • Membri
  • 341 posturi

Postat 08 July 2010 - 05:25 PM

Daca are cineva rabdare sa curete ouale alea si pentru mine, fac si eu. rolleyes.gif

#4 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 10 July 2010 - 10:34 AM

Vazusem eu ca-mi disparuse mesajul... am dat vina pe forumul care nu fiìunctiona bine...
A, si ceva secrete pt curatarea cu usurinta a oualelor in general:
- sare in apa de pus la fiert
- dupa fierbere se baga ouale sub jet de apa rece
Astfel ouale se decojesc fara probleme. Eu am avut in jur de 50 de oua, dar nenea cu reteta a avut de curatat 150... asta da rabdare... Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#5 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 29 July 2010 - 10:18 AM

Am revenit cu ceva informatii...
- prietena mamei mele s-a delectat zilele acestea cu oua de prepelita dintr-un borcan care avea 2 ani si azis ca erau exceptionale... deci, odata facute dureaza muuuult timp
- am mai aflat ca borcanul poate fi desfacut cam dupa o luna... eu nu am asteptat atat si oricum au fost bune. Imi inchipui cum ar fi fost daca as mai fi avut un pic de rabdare... Nu-i bai, mai am ceva borcane...

Acum poze...
Va prezint borcanul plin:

CIMG8983.JPG

Si salata pe care am papat-o aseara (rosii, branza, oute cu uleiul in care au stat si sare):

CIMG8975.JPG

Pofta buna! Sorina


Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 July 2010 - 11:44 AM

Vai, arata delicios! Ce mi-as dori sa ma pot urni si eu sa prepar asa delicatesa rolleyes.gif

#7 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 29 July 2010 - 01:22 PM

Si cine nu te lasa? Da-i bataie...

A, de cand am scris reteta prima data am mai facut un rand de 200 si ceva de oua... chiar a mers repede cu curatarea cojilor. Ma enervam doar ca nu dovedeam sa le curat cat furau mancaii de langa mine.

Am mai facut azi o salata in care am pus oua de prepelita impreuna cu uleiul in care au stat... asa, am pus: salata verde, rosii, ceapa rosie, branza Fetta, emental, sare si gata... o bunatate. Au mancat toti (si eu pe langa ei) pana au pocnit. Am sa revin si cu aceasta poza. Acum ma duc sa-mi pun fetele la nani.
Va pup! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 July 2010 - 04:59 PM

Arata distrugator !
Multumim pentru reteta Sorina em_new_59.gif em_new_59.gif
Si salata yumi,yumi. .. .
kermit.gif


#9 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 29 July 2010 - 05:18 PM

Cu placere! Si acum ultima creatie, adica pranzul meu si al familiei pe aceasta zi:

CIMG8986.JPG

CIMG8987.JPG
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 July 2010 - 09:16 PM

Sorina, mi-am cumparat 40 ousoare, le-am fiert si deja le-am pus in otet pana maine
Sper sa fie bun otetul alb de 9 grade. tu nu ai specificat taria otetului.
Cojitul lor nu m-a stresat. . . a mers destul de repede . . . smile.gif

Pregateste-te ca urmeaza intrebari. . .
- Daca este prea tare otetul de 9 grade sa-mi spui, te rog, sa mai adaug apa peste el. Oare de ce trebuie tinute in otet ?
- In legatura cu pesto. Ai scris ca este doar patrunjel si usturoi. Dar sare nu se pune ?
Nici macar in uleiul din borcan ? Macar un piculet ?
- Borcanul cu ousoarele in ulei, deci in faza finala, trebuie tinut la rece sau e bine in camara ?

#11 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 31 July 2010 - 10:16 AM

Bre, ce se intampla cu culinarul? In fiecare zi am probleme...

Acum sa trecem la oua...
- pana sa ma intrebi tu nu mi-am facut probleme de taria otetului... am pus ce aveam in casa. Acum, in casa nu mai am otetul care l-am folosit prima data, dar inca mai am din acela care l-am folosit a 2a oara. Pe sticla scrie ca aciditatea e 6%.
- bagarea la otet e ca o marinare
- sa stii ca si eu mi-am pus aceasta intrebare... nu, nu am pus sare absolut de loc. Tu fa ce vrei, nu are de ce strice. Eu am pus in apa la fiert si apoi in salatele in care le-am folosit.
- borcanele se tin in camara, doar dupa ce-l deschizi il bagi la frigider.
Bafta! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 July 2010 - 07:54 PM

Multumesc Sorina. smile.gif
Am pus si 2 varfuri de crenguta de rozmarin

Iata si borcanul meu cu 40 ousoare . . .
Nu-l deschid inainte de o luna laugh.gif


122258.jpg

#13 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 01 August 2010 - 11:34 AM

Sheng, urmaresc din umbra evolutia oualor (pardon, a lucrurilor). Daca e de bine, cred ca ma bag si eu laugh.gif

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 August 2010 - 12:15 PM

QUOTE(emilika @ Aug 1 2010, 12:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, urmaresc din umbra evolutia oualor (pardon, a lucrurilor). Daca e de bine, cred ca ma bag si eu laugh.gif

Eu deabea astept sa vad (si sa simt) rezultatul dupa ce voi taia (pe jumatate) un ousor . . .peste o luna
Curatatul de coaja a fost foarte simplu iar pregatirea in sine . . . "floare la ureche"

#15 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 02 August 2010 - 05:01 PM

Brava, Sheng! Sper sa ai mai multa rabdare decat mine... oricum, cu cat astepti mai mult cu atat mai bine...
De fapt ii dai timp otetului din oua sa iasa si sa se combine cu uleiul.
Eu de fiecare data cand am pus in salate uleiul in care au stat outele sa stiti ca am simtit fara probleme otetul.
Curaj Emilika! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 September 2010 - 08:52 PM

Sorina unde esti ca a trecut mai mult de o luna si vreau sa deschid borcanul
Maine-l deschid, gata, ca mooooor de curioasa . . . Emilika esti pe aproape ?
em_new_08.gif

#17 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2010 - 09:37 PM

CITAT(Sheng @ Sep 4 2010, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorina unde esti ca a trecut mai mult de o luna si vreau sa deschid borcanul
Maine-l deschid, gata, ca mooooor de curioasa . . . Emilika esti pe aproape ?
em_new_08.gif


Sheng...emilika cred ca vede din umbra dar eu sunt ffff curioasa sa aud impresii. Poate ma bag si eu.

#18 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 04 September 2010 - 09:49 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 4 2010, 09:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorina unde esti ca a trecut mai mult de o luna si vreau sa deschid borcanul
Maine-l deschid, gata, ca mooooor de curioasa . . . Emilika esti pe aproape ?
em_new_08.gif


Sunt, sunt biggrin.gif Daca e rost de oua de prepelita ma dau si mai aproape de atat laugh.gif
Cand am vazut topicul in seara asta, in prima secunda mi-am amintit de tine si chiar ma intrebam daca s-a facut o deja o luna sa ne spui de oo laugh.gif

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 September 2010 - 10:19 PM

Oooooooo, ce galerie am laugh.gif
Maine il desfac ca nu mai pot ! Am vrut s-o astept pe Sorina dar vad ca are un concediu interminabil sad.gif
Cred ca o sa fac si eu salata : castraveti, rosii, ardei gras, ceva salata verde, branza si , normal, oo

#20 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2010 - 10:22 PM

Musai Sheng sa ne arati bunatatea de salatica...sa nu o papi pe toata fara sa faci poze ce noi cu alea ne saturam (nu ca altii).






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi