Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Terina de zmeura


3 răspunsuri la acest topic

#1 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 11 July 2010 - 06:41 PM

Eu m-am luat de fapt dupa reteta postata de Sheng, asa ca voi face un copy-paste cu modificarile de rigoare :)

Jeleul de zmeura

300 gr zmeura
50 gr fructoza
1 pliculet gelatina dr. Oetker
1 lamaie = zeama

• zmeura, fructoza si zeama de lamaie se pun pe foc mic pana se topeste fructoza
• se lasa la racit
• se dizolva gelatina in putina apa (intr-un vas mic) Apoi se pune acest vas intr-o craticioara cu apa clocotita (dar NU pe foc), amestecand cu o lingurita, pana cand gelatina este gata
• se rastoarna gelatina peste zmeura, se amesteca (cu lingura) bine, bine si se pune la frigider, intr-un vas. Din cand in cand se mai amesteca cu lingura deoarece gelatina are tendinta sa « cada » la fund. Dupa aproximativ 1 ½ ora de stat la frigider, se rastoarna in forma si se mai lasa la rece sa se intareasca bine, timp in care se pregateste

Crema

250 gr. mascarpone
150 gr. iaurt gras
40 gr. fructoza
1 fiola esenta de vanilie dr. Oetker
1 pliculet gelatina dr. Oetker

1 cutiuta smantana dulce pentru frisca = batuta => frisca

Modificare fata de reteta originala
Aici am schimbat ceva : nu am mai pus pe foc amestecul de branza+iaurt+fructoza ci l-am lasat asa cum era

• se bate frisca
• se pregateste gelatina (ca mai sus)
• branza, iaurtul, fructoza si esenta de vanilie se mixeaza foarte bine si se toarna in acest amestec, in fir subtire gelatina preparata, mixand
• se adauga si frisca, mixand usor
• se rastoarna compozitia rezultata peste jeleul, scos din frigider
• se niveleaza frumos.
• se pune la frigider, acoperita cu folie subtire
• A doua zi, dupa ce se incalzeste, scurt, fundul formei cu terina in apa calda, se rastoarna foarte usor pe un platou

Sosul

Am fiert zmeura+fructoza+zeama de lamaie, si am pus sosul rezultat peste fiecare felie de terina. ( Am facut rapid, ca deja imi era o poftaaa si nu mai aveam rabdare)


Pentru 2 portii :
3 linguri zmeura
1 varf de lingurita fructoza
Cateva picaturi zeama de lamaie

Pozele :)





#2 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 11 July 2010 - 07:29 PM

Ce scumpete de reteta mincacios.gif

Vai mor....balesc...suspin...

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 July 2010 - 08:50 PM

Ce frumos ti-a iesit pe "rotund" . em_new_13.gif

Pun si eu poze cu creatia mea

DSC01812.JPG

DSC01819.JPG

Sosul l-am facut cu zmeura cruda (fara foc), adica am mixat zmeura cu foarte putina fructoza si cateva picaturi de zeama de lamaie si am turnat peste terina.
Mi-a fost mila sa "distrug" zmeura pe foc

#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 November 2011 - 02:00 PM

Am facut si eu azi terina de zmeura in forma de floricica si in tava dreptunghiulara. La tava n-am calculat bine de baita fierbinte si ne-au dat lacrimile. Sper ca ce o vor primi nu se vor impiedica de acest mic amanunt tongue.gif

culinar__2011_054.jpg

culinar__2011_057.jpg

culinar__2011_059.jpg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi