Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Chiftele din dovlecei


26 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 20 July 2010 - 01:41 PM

Reteta e simpla ca Buna ziua, preluata de la Khalima http://www.culinar.r...e-din-dovlecei/ em_new_15.gif

Chiftelute din dovlecei
Faza I

Eu am adaptat-o:
un dovlecel mare, proaspat (cam de 800 g)
un ou
tarate de grau cat cuprinde (eu am pus doi pumni mari - mi-e greu sa estimez un gramaj)
sare si piper.

Am ras dovlecelul crud si l-am amestecat frumos cu restul ingredientelor, le-am facut cu lingura forme de chiftele si le-am prajit in ulei de floarea soarelui.
Au iesit aproximativ 9 chiftelute. Mi-au placut maxim.
S-a cam simtit taratea (as fi putut pune doar faina integrala - dar chiftelutele ar fi fost de FAZA II, avand ou si fiind prajite in ulei de floarea soarelui), dar de dragul IG-ului de 15, am tacut, am mancat si mi-a placut em_new_66.gif

Si pentru ca micul meu dejun de astazi a fost prea mic (vreo cateva prune), am mancat la pranz un mare dejun compus din: patru chiftelute, doua oua ochiuri, o rosioara si jumatate de ardei gras.
A fost o masa consistenta si satioasa, si, cel mai important, de FAZA I.

Pentru data viitoare (adica maine tongue.gif )o sa stiu sa rad dovlecelul mai fin si o sa condimentez cu mai mult piper. Pana acum am cunoscut chiftelele de dovlecei facute cu branza de vaci si trebuie sa spun ca astea imi plac mai mult (sau mi-or fi iesit mie astea mai bine).

Gata cu vorba, iata-le:

072010131153.jpg

072010131119.jpg

072010131136.jpg

si sectiune:

072010131304.jpg

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2010 - 02:32 PM

Super, super, super

kermit.gif kermit.gif kermit.gif

#3 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 20 July 2010 - 02:58 PM

Emilika, arata foarte bine chiftelutele tale smile.gif .
O varianta si mai dietetica e sa pui aceasta compozitie de dovlecel intr-o tava cu hartie de copt si apoi la cuptor. Cand se raceste se taie in patrate si se poate lua si la servici em_new_38.gif . Eu mai pun in compozitia asta patrunjel si o lingura de ulei de samburi de struguri.

#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 20 July 2010 - 03:00 PM

QUOTE(puisorul @ Jul 20 2010, 03:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Emilika, arata foarte bine chiftelutele tale smile.gif .
O varianta si mai dietetica e sa pui aceasta compozitie de dovlecel intr-o tava cu hartie de copt si apoi la cuptor. Cand se raceste se taie in patrate si se poate lua si la servici em_new_38.gif . Eu mai pun in compozitia asta patrunjel si o lingura de ulei de samburi de struguri.


em_new_03.gif
Vai ce idei bune, cu foaia de copt la cuptor si cu verdeata in compozitie! em_new_01.gif

Editat de emilika, 20 July 2010 - 03:01 PM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2010 - 03:32 PM

Stati un pic ! Pai atunci nu mai sunt chiftelute si nu mai avem placerea de a manca niste chiftelute din dovlecei

Ca sa fie mai dietetice, daca asta va doriti, se pot praji/coace in cuptor puse intr-o tava (pe hartie de copt). Multe fete fac asa chiar cu chiftelutele din carne.

Eu pun (in plus) in chiftelutele acestea si putin usturoi pisat si marar (mult) tocat marunt
In locul taratelor se poate folosi faina de naut, lintea rasnita, tarate de ovaz sau juma-juma tarate+faina integrala (de grau sau de secara)

#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 20 July 2010 - 05:03 PM

QUOTE(Sheng @ Jul 20 2010, 04:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stati un pic ! Pai atunci nu mai sunt chiftelute si nu mai avem placerea de a manca niste chiftelute din dovlecei

Ca sa fie mai dietetice, daca asta va doriti, se pot praji/coace in cuptor puse intr-o tava (pe hartie de copt). Multe fete fac asa chiar cu chiftelutele din carne.

Eu pun (in plus) in chiftelutele acestea si putin usturoi pisat si marar (mult) tocat marunt
In locul taratelor se poate folosi faina de naut, lintea rasnita, tarate de ovaz sau juma-juma tarate+faina integrala (de grau sau de secara)


A, pai tot sub forma de chiftelute m-am gandit si eu sa pun pe foaia de copt wink.gif . Cand fac si varianta cu patrunjel si usturoi (ca mararul mie nu-mi place em_new_03.gif ) vin cu impresiile rolleyes.gif

#7 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 20 July 2010 - 06:22 PM

super frumos arata wink.gif

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 July 2010 - 08:19 PM

Si eu fac chiftelutele de dovlecei in stilul asta, cu faina de grau macinis integral (din aceea care are si taratea in ea si tot). Imi plac tare mult la gust.

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 July 2010 - 09:18 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 20 2010, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu fac chiftelutele de dovlecei in stilul asta, cu faina de grau macinis integral (din aceea care are si taratea in ea si tot). Imi plac tare mult la gust.

In acest caz, dpdv monti este Faza II dar stiu ca tu nu esti stricta cu dieta
Bine-ai revenit pe la noi em_new_13.gif


#10 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 July 2010 - 09:41 PM

CITAT(Sheng @ Jul 20 2010, 10:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In acest caz, dpdv monti este Faza II dar stiu ca tu nu esti stricta cu dieta
Bine-ai revenit pe la noi em_new_13.gif



Dieta mea e stricta din pdv-ul meu de vedere, nu e stricta dpdv Monti. Ma ghidez dupa foarte multe principii Monti, care ma ajuta in primul rand la nivel mental. Ador faina integrala, gustul adevaratei paini negre/integrale/de secara.
Eu va citesc in fiecare zi, dar nu prea postez, daca nu am nimic de povestit. Asa aflu retete si combinatii noi pe care le experimentez, dar cum fac portii mici, doar pentru mine, nu mai apuc sa postez impresii si dovezi.
Multumesc pentru primirea calduroasa. em_new_15.gif em_new_22.gif













#11 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 03:34 PM

Am facut din nou chiftelele, cu dovlecelul ras mai fin, condimentate mai puternic si imbunatatite cu usturoi si patrunjel. Astazi chiar m-au castigat definitiv em_new_41.gif . Foarte gustoase si consistente. Au dat gata chiar si un carnivor mofturos tongue.gif In post numai de astea o sa facem.

072110155956.jpg

072110160115.jpg

Mi-am propus initial sa le fac in cuptor, pe foaia de copt, dar e asa cald in casa, ca numai cuptorul incins imi mai lipsea sad.gif Sugestia Puisorului ramane in continuare valabila si intr-o zi mai putin fierbinte o voi pune cu siguranta in aplicare blob1.gif


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 July 2010 - 06:20 PM

Si eu am facut astazi dar cu muuuuult marar ( tongue.gif ) si cu usturoi. Eu am pus linte rasnita si ceva tarate de grau
Pozele le-am facut acum (ultimele 4 bucati) deci lumina e de vina ca-s asa de inchise la culoare


182757.jpg


#13 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 06:31 PM

Vai Rodica ce bine ca le-ai facut blob1.gif Lintea cred ca le face mai satioase si mai gustoase smile.gif Arata foarte bine, mie chiftelele in general imi plac mai negrute si mai prajite smile.gif (acum mi-a trecut prin cap ca am mai mult de un an de zile de cand nu am mai mancat chiftele cu carne).
Lintea ai tinut-o in apa inainte sa o rasnesti? (sper ca nu e o intrebare stupida, vreau sa fiu sigura biggrin.gif )

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 July 2010 - 06:50 PM

QUOTE(emilika @ Jul 21 2010, 07:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lintea ai tinut-o in apa inainte sa o rasnesti? (sper ca nu e o intrebare stupida, vreau sa fiu sigura biggrin.gif )

Nu Emilika, nu se tine in apa !
Lintea nu-mi lipseste din casa si de cate ori am nevoie, rasnesc doar cantitatea necesara intr-o rasnita de cafea batrana, batrana de tot laugh.gif
Se face pulbere instantaneu

Dovlecelul ras si sarat, l-am stors bine in maini si abea apoi l-am amestecat cu restul ingredientelor

#15 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 06:55 PM

QUOTE(Sheng @ Jul 21 2010, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu Emilika, nu se tine in apa !
Lintea nu-mi lipseste din casa si de cate ori am nevoie, rasnesc doar cantitatea necesara intr-o rasnita de cafea batrana, batrana de tot laugh.gif
Se face pulbere instantaneu

Dovlecelul ras si sarat, l-am stors bine in maini si abea apoi l-am amestecat cu restul ingredientelor


smile.gif Am inteles rolleyes.gif

#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 July 2010 - 09:17 PM

Acum le-am terminat si eu de prajit si de astamparat pofta am mancat deja jumatate din ele laugh.gif nu doar eu ci toti ai casei.

Fata de reteta originala am mai pus si cateva ciuperci (le-am facut pasta in blender) care zaceau prin frigider si am mai adaugat un ou. Dovlecelul l-am ras pe razatoarea mica, l-am stors bine si apoi l-am amestecat cu restul ingredientelor. Am pus marar si usturoi. Intr-o mica parte din compozitie am pus tarhon uscat. Sunt minunate si asa wink.gif
Ale mele sunt de faza II, le-am facut ca si julix cu "tarate" de la Galmopan laugh.gif
Poze nu am cum sa va pun, ca e noapte, dar arata ca cele ale emilikai.

Emilikoooo, sarumana floare.gif



#17 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 22 July 2010 - 09:31 PM

Draga Boni ce mult ma bucur ca ti-au placut si tie blob1.gif Sa-ti fie de bine em_new_59.gif
Ce fain ca reteta se imbunatateste cu fiecare post - ciuperci? tarhon? - stiu cum le fac data viitoare biggrin.gif

#18 Emma77

Emma77

    Bucataras

  • Membri
  • 89 posturi

Postat 23 July 2010 - 02:04 AM

Vai cine m-a pus sa citesc topicul asta? Cred ca nu am rezistat cand am vazut dovlecei...imi plac la nebunie si de cand cu monti ii pun in aproape toate mancarurile.
Chiftelutele astea sunt un deliciu. Le stiu din copilarie si le-am facut si eu de mai multeori...... de-a lungul anilor (am precizat asta ca sa nu sara Sheng cu: vezi cum esti! poze de ce nu ai pus violent1.gif em_new_17.gif em_new_25.gif ). Ei, nu face ea chiar asa, dar ma joc si eu cu emoticoanele astea haioase em_new_46.gif
Cu siguranta o sa le fac iar dupa ce termin Oshawa si o sa incerc si combinatii noi...chiar sunt curioasa cum ies cu tarhon em_new_38.gif .

Editat de Emma77, 23 July 2010 - 02:05 AM.


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 July 2010 - 08:06 AM

Vezi cum esti ?
icon_rotf.gif

QUOTE(Emma77 @ Jul 23 2010, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiftelutele astea sunt un deliciu. Le stiu din copilarie si le-am facut si eu de mai multe ori......

Pai toate le stim din copilarie em_new_16.gif dar sunt si destule persoane carora nu le plac dovleceii, ai observat ?

#20 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 23 July 2010 - 08:42 AM

QUOTE(Emma77 @ Jul 23 2010, 03:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu siguranta o sa le fac iar dupa ce termin Oshawa si o sa incerc si combinatii noi...chiar sunt curioasa cum ies cu tarhon em_new_38.gif .


Te asteptam sa revii cu impresiile Emma em_new_32.gif (poate si cu poze wink.gif )



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi