Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tarta cu migdale, sos de caramel si branza


7 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 09:17 AM

Tarta cu migdale, sos de caramel si branza
Faza II


Incep cu o em_new_15.gif pentru Dorina69

Am montificat reteta in felul urmator:

Blat:
300g faina integrala,
1 ou,
100g unt,
2 linguri rase smantana,
1 lingura de fructoza,
1/2 plic praf de copt

Migdale caramel:
1 lingura mare de fructoza,
140g migdale tocate,
6 linguri smantana

Crema de branza:
500g branza de vazi 5% grasime,
1 lingura mare de fructoza,
3 oua mari,
100g unt moale,
coaja rasa de la o lamaie
o esenta de vanilie.

Blatul:
Am amestecat toate ingredientele. In reteta originala erau 200 g de faina si initial asa am pus si eu. Dupa o ora la frigider aluatul era tot prea moale. Si pentru ca deja era noaptea cand asamblam eu tarta, l-am scos din frigider si l-am reframantat cu inca 100 g de faina.

Migdalele caramel:
Am caramelizat 1 lingura mare de fructoza si am adaugat cele 6 linguri de smantana. Bineinteles ca a fost un fiasco pentru ca nu am adaugat smantana treptat, asa ca toata fructoza s-a strans intr-o bila care refuza cu indarjire sa se dizolve in smantana. Am aruncat "minunatul" sos si am luat-o de la capat: am topit fructoza si am pus treptat smantana, cate o lingura, pana cand s-a facut sosul. L-am amestecat de zor pana s-a ingrosat.
Aici ar mai fi de precizat ca fructoza arsa nu ajunge la culoarea clasica de caramel, ramane la o nuanta de bej. N-am insistat cu preferintele mele cromatice de teama sa nu ard fructoza.
Deci sosul e bej si a ramas la aceasta culoare si dupa ce am adaugat migdalele tocate. Am incorporat toate migdalele in sos si am dat toata compozitia deoparte.

Crema de branza
Am separat ouale. Am amestecat galbenusurile, fructoza, lamaia rasa, untul moale, branza. Albusurile le-am batut bine cu esenta de vanilie. Am unit cu grija compozitia de branza cu albusurile batute. Crema de branza (care mirosea fabulos a lamaie si vanilie) astfel compusa, am dat-o la frigider.

Forma de tarta:
Am decupat un rotund de hartie de copt pentru fundul tavii si am uns cu putin ulei peretii tavii.

Am intins aluatul pe o coala mare de hartie de copt si cu indemanare (de fapt stangacie si emotii) am reusit sa pun in tava aluatul intins:

072110000543.jpg

Peste aluat am pus sosul de migdale caramel:

072110000802.jpg

Si in final am intins crema de branza (care mie mi-a iesit ceva mai solida decat in reteta originala):

072110001446.jpg

Am dat tarta in cuptorul incins, am lasat-o acolo 50 de minute la foc mic, si cand am scos-o arata astfel:

072110011702.jpg 072110011722.jpg

Toate acestea s-au intamplat aseara, mai exact in creierii noptii. Pana cand m-am trezit dimineata devreme, tarta a stat la racit, si azi, cum am facut ochi am dat fuga sa vad ce mai face si daca s-a lasat tare crema de branza:

072110083019.jpg

#2 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 09:25 AM

Si pentru ca Fata_cu_fluturi mi-a propus sa impart tarta cu ea, iata, o invit sa isi aleaga ce felie i se pare mai tentanta em_new_20.gif :

072110084059.jpg 072110090617.jpg

E o tarta nu foarte dulce dar fina, parfumata si consistenta. Nu-mi vine sa cred ca mi-a iesit laugh.gif , mai ales ca e prima din viata mea. O s-o repet la o sarbatoare ceva, mi se pare destul de festiva.

Inca o data, o em_new_15.gif pentru Dorina69.

Editat de emilika, 21 July 2010 - 09:31 AM.


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 July 2010 - 10:01 AM

Felicitari pentru prima tarta

em_new_41.gif

#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 10:04 AM

QUOTE(Sheng @ Jul 21 2010, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari pentru prima tarta

em_new_41.gif


Multumeeesc blob1.gif

#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 21 July 2010 - 01:03 PM

Faina de tot arata mincacios.gif

Felicitari pt prima tarta, eu am facut doar o sg data in viata mea laugh.gif cea de ciocolata, parca era a lui Sheng huh.gif

Oricum e ff frumoasa, aratoasa, si imi aleg a doua felie, prima ti-o las tie wink.gif si mersi ca ai vrut sa imparti cu mine em_new_15.gif

#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 July 2010 - 01:28 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Jul 21 2010, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Faina de tot arata mincacios.gif

Felicitari pt prima tarta, eu am facut doar o sg data in viata mea laugh.gif cea de ciocolata, parca era a lui Sheng huh.gif

Oricum e ff frumoasa, aratoasa, si imi aleg a doua felie, prima ti-o las tie wink.gif si mersi ca ai vrut sa imparti cu mine em_new_15.gif


em_new_03.gif Multumesc em_new_59.gif

#7 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 25 July 2010 - 01:34 PM

Emilika, multumesc pt reteta asta em_new_22.gif . Caramelul l-am facut din zahar brun( abatere dar nu aveam fructoza) iar in blat si crema am pus sirop de agave. Am servit-o cu sos de zmeura si afine,o bunatate em_new_37.gif

Poze nu am pt ca mi-a stricat pitica aparatul dar a aratat excat ca si a ta.

#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 25 July 2010 - 02:07 PM

QUOTE(puisorul @ Jul 25 2010, 02:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Emilika, multumesc pt reteta asta em_new_22.gif . Caramelul l-am facut din zahar brun( abatere dar nu aveam fructoza) iar in blat si crema am pus sirop de agave. Am servit-o cu sos de zmeura si afine,o bunatate em_new_37.gif

Poze nu am pt ca mi-a stricat pitica aparatul dar a aratat excat ca si a ta.


Cu mare placere em_new_13.gif , tare ma bucur ca ai incercat-o, are un gust si o aroma unice.
Imi pare rau sa aud despre abaterea cu zaharul brun ( em_new_28.gif ), sunt convinsa ca e o exceptie biggrin.gif.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi