Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Lapte vegetal (din migdale; seminte de canepa) si preparate din pulpa ramasa


85 răspunsuri la acest topic

#21 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 August 2010 - 02:52 PM

2. Chec din piureul de migdale
(ramas de la laptele de migdale)

Forma de chec de 28 x 12 cm

500 gr piureu de migdale(ramas de la 2 portii de lapte)

In care se adauga :
3 lg. fructoza (merge mai multa precis deoarece noua nu ne place prea dulce)
3 galbenusuri
3 lg. smantana
(acra)
3 lg. ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
1 fiola vanilie
5 caise
taiate patratele mici - cu cat mai multe cu atat mai bun D.gif

Si apoi alternativ :

70 gr (4 lg.) faina de migdale
3 albusuri batute separat


Rezulta ceva destul de fluid care se rastoarna in forma de chec unsa si farinata
La cuptor 40-45 minute. Se incearca cu paiul

Sunt sigura ca mergea de minune in forma de muffins dar . . .ieri nu ma gandeam nici macar ca o sa iasa ceva comestibil :lol:

Migdale_2__micsorat.jpg Migdale_4___micsorat___2.jpg Migdale_5___micsorat___2.jpg


#22 Elvira123

Elvira123

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 24 August 2010 - 07:36 PM


Thanks,Sheng! Cred ca am sa-l fac saptamana asta. icon_rolleyes.gif

#23 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 August 2010 - 07:41 PM

Cu placere ! Asteptam vesti !
smile.gif

#24 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 August 2010 - 11:34 AM

Tocmai ce le-am scos din cuptor

3. MUFFINS

De data asta, cantitati de la o singura portie de lapte si le-am amestecat pe toate gramada

200 gr piureu de migdale
(am cantarit ca eram curioasa)
2 lg. fructoza (merge mai multa )
2 oua intregi
2 lg. smantana
(acra)
2 lg. ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
1 fiola vanilie
3 caise
taiate patratele mici
cam 3 linguri pudra de roscove

In forma de muffins. La cuptor 15 minute.
Au iesit 10 bucati

migdale_cu_roscove.jpg

A fost deja gustata 1 buc asa fierbinte si mi s-a spus ca sunt minunate em_new_12.gif

#25 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2010 - 07:41 PM

4. Sufleu din piureul de migdale
(ramas de la laptele de migdale)

Uite ca am facut si eu sufleul asta din branzeturi

~ 300 gr. "branzica" de migdale (ramasa dupa ce am facut laptele de migdale)
300 gr. cascaval de capra (ras pe razatoarea mare)
6 oua
sare
piper, ierburi de provence, putin rozmarin


* Amestecat toate ingredientele
* Pus in forma
* la cuptor preincalzit (nr.6 adica ~ 180 gr)
* probat cu paiul (dupa 50 minute a fost gata)

Acum este fierbinte rau dar l-am rasturnat pe farfurie
Maine-l tai




DSC01877___mic.jpg DSC01880___mic.jpg DSC01881___mic.jpg DSC01886___mic.jpg


#26 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 18 September 2010 - 07:55 PM

Foarte curat (din pct de vedere Monti) sufleul asta. Tre' sa fie si usurel daca baza este branzica de migdale rolleyes.gif
Tava in care l-ai copt arata grozav! Ce diametru are? Pare mare... M-am indragostit, de ea em_new_13.gif De unde o cumparasi?

#27 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2010 - 08:11 PM

Emiliko, zau de-mi mai aduc aminte de unde am luat forma. O am mai de mult. Probabil de pe la Cora, selgros ceva de genul asta
Nu e mare, probabil in poza pare mare
Uite ca am masurat-o :
- funduletul are d=9 cm
- partea de sus are d=20 cm
- inaltimea 9 cm
Scrie pe fundulet : tefal- made in france- 100% patisserie

#28 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 18 September 2010 - 09:13 PM

minunat desert!! em_new_15.gif

#29 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 18 September 2010 - 09:18 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 18 2010, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Emiliko, zau de-mi mai aduc aminte de unde am luat forma. O am mai de mult. Probabil de pe la Cora, selgros ceva de genul asta
Nu e mare, probabil in poza pare mare
Uite ca am masurat-o :
- funduletul are d=9 cm
- partea de sus are d=20 cm
- inaltimea 9 cm
Scrie pe fundulet : tefal- made in france- 100% patisserie


em_new_22.gif Am crezut ca e mai mare blink.gif Da' tot frumoasa e. Si se vede ca e de calitate. S-o stapanesti sanatoasa in continuare si sa ne mai arati bunatati coapte in ea em_new_20.gif

#30 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 19 September 2010 - 07:38 AM

Superb Rodica ti-a iesit, si unde mai pui ca ii mai da un farmec aparte si forma cea magica em_new_21.gif Imi place mult, ai taiat o sectiune sa vedem (mancam em_new_32.gif ) si noi em_new_37.gif

Ps. De cand v-am citit pe toate mai demult ca va faceti lapte si branzica de migdale, m-ati ofticat banned.gif Ca eu nu am blender...

#31 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 September 2010 - 09:12 AM

QUOTE(flu @ Sep 18 2010, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
minunat desert!! em_new_15.gif

Multumesc Flu floare.gif Numai ca nu prea e desert avand cascaval.

Azi de dimineata a fost o minunatie alaturi de kefir (productie proprie)

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Sep 19 2010, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Superb Rodica ti-a iesit, si unde mai pui ca ii mai da un farmec aparte si forma cea magica em_new_21.gif

Mersi Andreea floare.gif

#32 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2010 - 09:26 AM

QUOTE(Sheng @ Sep 18 2010, 08:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Sufleu din piureul de migdale

(ramas de la laptele de migdale)

Uite ca am facut si eu sufleul asta din branzeturi

Arata foarte bine :) .
Cam ce gust are? Eu am folosit migdalele doar la preparate dulci pentru ca mi se par dulcege de fel.

#33 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 September 2010 - 09:44 AM

Are un gust foarte bun si este mai mult aperitiv . Dupa cum i-am scris si lui Flu, a mers de minune cu kefir, de dimineata
Se cam simt zgrumtureii de migdale pe care nu le-am mixat eu prea bine dar e bun



#34 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 October 2010 - 07:46 PM

Acelasi sufleu din piureul de migdale (ramas) numai ca in locul cascavalului am pus branza de burduf si ierburi de Provence
Am copt in 2 forme micute (d=15 cm) cu margine detasabila

Gustul mi-nu-nat !

DSC01906___micsorat.jpg

DSC01909_numai_o_bucata___micsorat.jpg


#35 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 04 October 2010 - 08:36 AM

Frumos a iesit si apetisant si asa de mare a crescut...imi faci pofta!

#36 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 October 2010 - 09:15 AM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Oct 4 2010, 09:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumos a iesit si apetisant si asa de mare a crescut...imi faci pofta!

A crescut ca a avut 5 oua ! Stiu ca nu ai blender, imi pare rau ca ramai doar cu pofta . . . mama.gif

#37 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 February 2011 - 05:21 PM

QUOTE(Sheng @ Aug 24 2010, 02:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2. Chec din piureul de migdale
(ramas de la laptele de migdale)

Forma de chec de 28 x 12 cm

500 gr piureu de migdale(ramas de la 2 portii de lapte)

In care se adauga :
3 lg. fructoza (merge mai multa precis deoarece noua nu ne place prea dulce)
3 galbenusuri
3 lg. smantana
(acra)
3 lg. ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
1 fiola vanilie
5 caise
taiate patratele mici

Si apoi alternativ :

70 gr (4 lg.) faina de migdale
3 albusuri batute separat


Rezulta ceva destul de fluid care se rastoarna in forma de chec unsa si farinata
La cuptor 40-45 minute. Se incearca cu paiul


Hai sa va mai aduc aminte de laptele de migdale si de resturile de migdale, ramase dupa stors,din care am facut din nou, checul minunat

De data asta migdalele au fost cu cojita asa ca a iesit mai "pictat" D.gif
Am pus 10 caise taiate marunt in loc de 5 cat este in prima reteta

DSC02258___micsorat_febr.2011.jpg

#38 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2011 - 05:25 PM

Vai, Sheng - arata demential! Cu siguranta il voi face si eu de Pasti (pana atunci zic pas la dulciuri). Anul trecut am facut dupa reteta ta de pandispan, insa asta are avantajul ca pe langa un chec superb, mai iese si lapte bun si sanatos D.gif .

#39 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 February 2011 - 05:32 PM

Dap ! D.gif Nu se arunca nimic iar laptele de migdale fiind mixat impreuna cu un pumn de caise uscate, are dulceata si parfumul lor

#40 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 25 February 2011 - 12:12 PM

Am uitat sa te intreb - cum iese laptele de migdale din migdale in coaja? Eu nu am mai vazut de mutl fara coaja si oricum le prefer pe astea cand mananc, parca au alta aroma (cele in coaja ma refer).



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi