Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Piept de pui in pungute cu linte


3 răspunsuri la acest topic

#1 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 12 September 2010 - 10:03 PM

girlie girls!
asta seara am vazut pe Tim Mälzer (eroul mamei, dupa Jamie Oliver) la tv gatind ceva fain si m-am gandit sa va impartasesc. de-abia astept sa fac em_new_10.gif
so here goes


piept de pui/ bacon (cravate)/ felii de lamaie/ ramurici de rozmarin/ sare (de mare)/ ulei de masline
pungulite pt congelator (important ! numai astea nu contin plastifianti care se dizolva la caldura in grasime)


Se pune cate o cravata, o feliuta de lamaie si crenguta de rozmarin pe fiecare piept. se pun cate doua in pungulite + ulei de masline+ sare. se scoate aerul din pungi si se inchid bine.
Pungutele se pun intr.-o tava in care s-a incins apa la 60-70 grade (sa nu fiarba) si se lasa sa se faca. Tim avea tava cumva pe aragaz, dar poate avea el o plita jmechera. cred ca merge si in cuptor la temp medie. se mai intorc de pe o parte pe alta. asa puiul va fierbe in propriile sucuri si nici nu se vor pierde in apa. dupa ce sunt gata, se scurg sucul si uleiul intr-o tigaie. aici se vor frige cateva minute puiul si restul ingredientelor.
(habar nu am de ce a lasat si oasele alea...)

Garnitura:
• 200 g Tomate/ 1 ceapa rosie/ 1 catel de usturoi/ 1 bucata de ghimbir/ 2 tulpini de telina/ 1 lg de unt
• 250 g linte inchisa la culoare (Puy)
• 400 ml supa de legume
• sare/ piper/ 2–3 foi de dafin
• 100 ml smantana batuta
• 2 lg arpagic

1. Rosiile se taie marunt marunt. ceapa cubulete. usturoiul se feliaza. ghimbirul se decojeste cu lingura si se da pe razatoarea fina. telina se taie fin.

2. Untul se topeste in tigaie, se pun legumele. Lintea se spala sub apa rece si se adauga in oala. se lasa vreo 3-4 min la calit. apoi se pun supa, mirodeniile si foile de dafin. se lasa 30 min la foc mediu. la final se adauga rosiile si se scurge lichidul ramas. plus smantana si arpagicul taiat si el fin.

groupwave.gif smecher.gif
pui_in_punga.jpg

Editat de Fowy, 12 September 2010 - 10:05 PM.




#2 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 September 2010 - 10:20 PM

Fowy, reteta e faina si e monti ;)

#3 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 12 September 2010 - 10:21 PM

QUOTE(emilika @ Sep 12 2010, 10:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fowy, reteta e faina si e monti ;)


stiu, altfel nu ma incumetam sa apar aici cu ea em_new_24.gif



#4 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 13 September 2010 - 02:58 AM

QUOTE(Fowy @ Sep 12 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
stiu, altfel nu ma incumetam sa apar aici cu ea em_new_24.gif


Am toate ingredientele...in afara de pungute pentru congelator rad tare.gif







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi