Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Chec tigru


18 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 28 September 2010 - 05:45 PM

CHEC TIGRU MONTIGNAC

Este inspirat din reteta Pocai, careia ii multumesc em_new_15.gif http://www.culinar.r...718/chec-tigru/

Ingrediente:

100 gr unt (atat aveam disponibil)
150 ml iaurt gras napolact - oaie si bivolita
4 lg fructoza (merg si mai multe, mie nu-mi place f dulce)
o esenta de vanilie
un praf de sare
4 oua
250 gr faina monti (50%+50%)
1/2 plic praf de copt
4 lg ulei
2 linguri cacao

Am combinat frumos ingredientele si dupa metoda pe care o explica Poca am confectionat tigrul: am impartit aluatul in doua vase, intr-unul din ele am adaugat cacaoa. In tava unsa cu ulei si presurata cu faina, am turnat pe mijloc o lingura de aluat alb, o lingura de aluat negru, una de alb, una de negru si tot asa pana la final.
Dupa 30 de minute la cuptor, foc potrivit, e gata.

Proaspat vargat:
092810153423.jpg

#2 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 28 September 2010 - 05:48 PM

Proaspat scos din cuptor:
092810163341.jpg

Poza de grup:
092810181035.jpg



#3 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 28 September 2010 - 05:55 PM

Detaliu:
092810181338.jpg

Dom'le, de bun e bun. Mi l-as fi dorit mai spectaculos, mai dungat, mai cu model. Asta o iesit, asta pozez, asta mananc. Oricum il mai incerc, pana-l nimeresc. Arata festiv si e destul de simplu si de rapid de facut, deci merge tot incercat.
Am facut in aceeasi tura la cuptor si varianta nemonti, pentru public. Cantitatile au fost in mare cam aceleasi. Cel nemonti a crescut cu o treime mai mult, pana sa-l tai am zis ca e mai reusit. Cand l-am taiat am constatat cu surprindere ca tot cel monti e mai tigru D.gif

#4 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 28 September 2010 - 09:19 PM

Bre, dar ce-ai cu bietul tigru... mie-mi place! E foarte frumos!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#5 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 29 September 2010 - 08:11 AM

Pe mine m-ai dat gata....si tocmai ce-am renuntat la dulciuri. Arata foarte bine, cum e la gust?



#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 September 2010 - 08:17 AM

QUOTE(2ut @ Sep 29 2010, 09:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pe mine m-ai dat gata...., cum e la gust?

Nici sa nu-ti treaca prin minte ! bataie.gif Ce-ti pasa ce gust are ?
Probabil asta e singurul dulce de aici pe care nu l-ai incercat . . . . inca rade.gif Asteapta sa se stranga mai multe . . .

#7 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 29 September 2010 - 08:50 AM

CITAT(Sheng @ Sep 29 2010, 09:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nici sa nu-ti treaca prin minte ! bataie.gif Ce-ti pasa ce gust are ?
Probabil asta e singurul dulce de aici pe care nu l-ai incercat . . . . inca rade.gif Asteapta sa se stranga mai multe . . .


Pai, n-am de gand sa-l fac (deocamdata), vreau numai sa ma chinui singura bash.gif
Mama, ce-mi sufli in ceafa, asa sigur n-o sa fac nici un dulce graffiti.gif

Editat de 2ut, 29 September 2010 - 09:03 AM.




#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 September 2010 - 07:28 PM

Sorina, 2ut,, multumesc em_new_22.gif

#9 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 06 December 2010 - 07:24 PM

groupwave.gif acu se coace ...sa speram ca iese bun ... tongue.gif





#10 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 06 December 2010 - 07:32 PM

Ce fain! Asteptam si pozele D.gif

#11 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 06 December 2010 - 08:24 PM

groupwave.gif a iesit super bestial ...o sa pun poze maine. Eu in loc de vanilie am pus "apa de flori de portocal", o esenta arabeasca. Si am pus leban 3/4 lichid si 1/4 crema din 150 g. Iar uleiul de masline - extravergin rolleyes.gif .
E o minunatie.
Sper sa-i palca si sotului, ca nici n-ai zice ca e de regim D.gif





#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2011 - 08:28 PM

Si eu si eu cu checul meu cel tigrat ;mai degraba cel bronzat hihihihi

Miniaturi atașate

  • SDC10169.JPG


#13 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2011 - 08:29 PM

QUOTE(cristinutza29 @ Feb 12 2011, 08:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu si eu cu checul meu cel tigrat ;mai degraba cel bronzat hihihihi

Miniaturi atașate

  • SDC10172.JPG


#14 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 February 2011 - 08:33 PM

Bravo, Cristinutza! ce ma bucur ca l-ai incercat si tu groupwave.gif

#15 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2011 - 09:36 PM

QUOTE(emilika @ Feb 12 2011, 08:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, Cristinutza! ce ma bucur ca l-ai incercat si tu groupwave.gif


sarutmana pt reteta ,dar nu aveam cum sa nu il incerc prea arata apetisant si avand in vedere ca doar in weekend pap dulce conform nu puteam rata ocazia tongue.gif

Editat de cristinutza29, 12 February 2011 - 09:37 PM.


#16 ana_iana

ana_iana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi

Postat 14 April 2011 - 07:59 PM

Buna fetelor!

Asa cum am promis, atasez poze cu checul tigru facut cu faina de hrisca si nuca, pentru F2. Daca ar fi fost cu tarate l-as fi devorat mai cu incredere, asa ca m-am limitat la cateva bucatele.


Va pup cu drag.
Iana.

Miniaturi atașate

  • Martie_2011_268.JPG

Imagini atașate

  • Chec_Tigru.jpg


#17 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 April 2011 - 07:22 PM

Arata tare bine tigratii vostri...
Si ca mi-am adus aminte... l-am facut si eu, atunci, imediat dupa ce ai postat reteta. Superbun, dar cam uratel mi-a iesit, asa ca mi-a fost rusine sa-l mai trag in poza. Mulumesc pt idee!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#18 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 22 April 2013 - 09:43 AM

M-am luat si eu de checul asta in weekend, pentru ca am avut musafiri. Cea mai buna metoda sa gust si eu putin desert e sa il fac eu insami, decat sa aduca altii - sigur nu vor nimeri ceva Montignac D.gif

Nu a crescut foarte tare, dar a avut un gust dens si bun. Am pus ceva mai multa fructoza decat Emilika. Cred ca taratele mele sunt cam mari, de asta a iesit mai gros aluatul. De obicei le mai dau prin rasnita un pic sa se marunteasca, dar de data asta am uitat. Cand il voi mai face, incerc si cu taratea mai marunta, sa vad daca va creste mai inalt.

Eu am pus si fulgi de migdale deasupra si a fost chiar bun - ziceai ca e chec cu nuca:



Si sectiunea (am incercat eu cu staturi, dar din cauza ca aluatul a fost cam gros, nu s-a combinat asa cum as fi vrut):



Se potriveste bine cu ceai sau cafea conforma... cred ca il mai incerc si la alti musafiri D.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#19 anaooana

anaooana

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi

Postat 22 December 2013 - 12:26 AM

Trebuie neaparat sa fac si eu acest chec. Arata demential si cred ca este si foarte gustos!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi