Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Bomboane Bounty


22 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 08 October 2010 - 11:43 PM

Bomboane Bounty
Faza II


Reteta este dupa cea postata de Sandi, careia ii multumesc em_new_15.gif http://www.culinar.r...ocos-la-cuptor/

Ingrediente:

2 oua
250g fulgi de cocos
3 linguri mari de fructoza
o ciocolata Anidor 70% cacao

Se mixeaza ouale cu fructoza si cu 200g fulgi de cocos. Se obtine un fel de pasta. Cu incredere modelam bilele din cocos.

Le asezam in tava, pe hartia de copt:
100810212116_resize.jpg

Le dam la cuptor, foc mic, pe treapta de sus. Sandi le-a tinut cateva minute. Cuptorul meu le-a copt cam in 35.
Sunt gata cand sunt putin rumene:
100810230716_resize.jpg

Le lasam la racit. Topim ciocolata cu o lingura de ulei, pe bain mairie.
Invelim bomboanele in ciocolata si imediat dupa aceea le tavalim in fulgii de cocos ramasi (50 de g).

Simplu si rapid:
100810233811_resize.jpg

100810234235_resize.jpg


Sunt nemaipomenit de gustoase. Pentru mine combinatia ciocolata+cocos= love, love, love. Deci m-au nimerit D.gif .
Merg mai multe linguri de fructoza, mie nu imi place sa mananc prea dulce. Daca mariti cantitatea de fructoza, sa mariti si cantitatea de cacao din ciocolata em_new_37.gif

Editat de emilika, 09 October 2010 - 12:00 AM.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 October 2010 - 08:16 PM

S-u-p-e-r-b !!!

Dar fulgii astia de cocos ce IG au ?


#3 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 09 October 2010 - 08:54 PM

QUOTE(Sheng @ Oct 9 2010, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
S-u-p-e-r-b !!!

Dar fulgii astia de cocos ce IG au ?


Pe saitul MM am vazut Coconut IG 45.

#4 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 10 October 2010 - 05:47 AM

Arata absolut senzational!

Nu cred ca le-ai facut tu! Unde ai ascuns cutia? rad tare.gif



#5 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 10 October 2010 - 09:52 AM

M-ai lovit unde ma doare... prin urmare, si-asa deci de Craciun pot sa pap asa ceva, Nuuuuuu?
Daca are cineva curaj sa ma contrazica, scot mana prin monitor imediat si-l reduc la tacere... sunt criminala azi.
Imi plac! Multam de idee!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 October 2010 - 10:37 AM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 10 2010, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
M-ai lovit unde ma doare... prin urmare, si-asa deci de Craciun pot sa pap asa ceva, Nuuuuuu?
Daca are cineva curaj sa ma contrazica, scot mana prin monitor imediat si-l reduc la tacere... sunt criminala azi.
Imi plac! Multam de idee!


io tongue.gif
mai bine le faci cu orice "nuci" cu IG<35, si stai cuminte la F1 pana dai jos tot cat vrei sa slabesti.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 October 2010 - 05:09 PM

QUOTE(emilika @ Oct 9 2010, 09:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pe saitul MM am vazut Coconut IG 45.

Stiu asta (nucă de cocos) dar răsătura aia pe care o folosim noi tot atât o avea ?

QUOTE(boni @ Oct 10 2010, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
io tongue.gif

Super ! cheekkiss.gif

#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 11 October 2010 - 03:01 PM

QUOTE(Sheng @ Oct 10 2010, 06:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stiu asta (nucă de cocos) dar răsătura aia pe care o folosim noi tot atât o avea ?


Eu cred ca rasatura aia are atat IG - 45. Bucatele (taiate cuburi) de nuca de cocos eu am mai mancat doar in salata, undeva. Nici nu stiam ca se poate manca asa ceva. Avea aspect si gust de poliester - oribil, tare, fara gust anume, doar mirosul era placut, atat. Deci cred ca numai rasatura are gust bun... Numai asta stiu despre nuca de cocos blink.gif
Laptele de nuca de cocos am vazut pe sait ca are IG 40, deci suntem safe cu rasatura.

#9 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 11 October 2010 - 05:21 PM

CITAT(boni @ Oct 10 2010, 10:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
io tongue.gif
mai bine le faci cu orice "nuci" cu IG<35, si stai cuminte la F1 pana dai jos tot cat vrei sa slabesti.



Hai, ma, Boni... ce-mi faci tu mie... si zici sa inlocuiesc cocosul cu migdale?

Si te mai aproba si Sheng... relelor!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 October 2010 - 08:14 AM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 11 2010, 06:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai, ma, Boni... ce-mi faci tu mie... si zici sa inlocuiesc cocosul cu migdale?

Si te mai aproba si Sheng... relelor!


noi suntem rele dar tu slabesti D.gif si e bine, nu?

mi-am dat singura idei de fursecuri de craciun si vi le dau si voua, mai ales cele la F1: in loc de bomboane bounty faceti "ferrero rocher", sau cum se scrie. maglavaisul din care se fac bilele sa fie facut din migdale/alune/nuci etc. + oua + ciocolata/cacao si la sf. tot asa, imbracate in cioco. deja salivez em_new_36.gif

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 October 2010 - 09:59 AM

QUOTE(boni @ Oct 12 2010, 09:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mi-am dat singura idei de fursecuri de craciun si vi le dau si voua, mai ales cele la F1: in loc de bomboane bounty faceti "ferrero rocher", sau cum se scrie. maglavaisul din care se fac bilele sa fie facut din migdale/alune/nuci etc. + oua + ciocolata/cacao si la sf. tot asa, imbracate in cioco. deja salivez em_new_36.gif

Boniiii, asta e momentul cel mai potrivit sa mai adaugi si tu o reteta de dulce lovik.gif
Asteptam si imagini cu exemplul mai sus mentionat.
Faci tu asta pentru montignace, nu ? em_new_13.gif

#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 12 October 2010 - 10:09 AM

QUOTE(Sheng @ Oct 12 2010, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Boniiii, asta e momentul cel mai potrivit sa mai adaugi si tu o reteta de dulce lovik.gif
Asteptam si imagini cu exemplul mai sus mentionat.
Faci tu asta pentru montignace, nu ? em_new_13.gif

promit ca o fac luna asta, cam in 2 saptamani rolleyes.gif

#13 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 12 October 2010 - 10:14 AM

QUOTE(boni @ Oct 12 2010, 09:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
noi suntem rele dar tu slabesti D.gif si e bine, nu?

mi-am dat singura idei de fursecuri de craciun si vi le dau si voua, mai ales cele la F1: in loc de bomboane bounty faceti "ferrero rocher", sau cum se scrie. maglavaisul din care se fac bilele sa fie facut din migdale/alune/nuci etc. + oua + ciocolata/cacao si la sf. tot asa, imbracate in cioco. deja salivez em_new_36.gif



Ies bilele si cu nuci, migdale , am incercat eu...am macinat insa migdalele si nucile la robot, sa nu fie pudra foarte uscata.Nush cum sa explic, sa fie amestecul putin uleios.

Emilika, felicitati pentru varianta dietetica!!Ti-au iesit foarte faine...

Am si eu niste idei de prajituri dietetice, care s-ar incadra la Monti zic eu, cand o sa am mai mult timp ma pun pe experimentat...

#14 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 October 2010 - 12:56 PM

QUOTE(SANDI @ Oct 12 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ies bilele si cu nuci, migdale , am incercat eu...am macinat insa migdalele si nucile la robot, sa nu fie pudra foarte uscata.Nush cum sa explic, sa fie amestecul putin uleios.

Emilika, felicitati pentru varianta dietetica!!Ti-au iesit foarte faine...

Am si eu niste idei de prajituri dietetice, care s-ar incadra la Monti zic eu, cand o sa am mai mult timp ma pun pe experimentat...


Sandi ma bucur tare mult ca iti place cum au iesit em_new_22.gif
Asteptam experimentele tale si ale lui Boni em_new_01.gif

#15 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 October 2010 - 06:00 PM

CITAT(boni @ Oct 12 2010, 08:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
noi suntem rele dar tu slabesti D.gif si e bine, nu?

mi-am dat singura idei de fursecuri de craciun si vi le dau si voua, mai ales cele la F1: in loc de bomboane bounty faceti "ferrero rocher", sau cum se scrie. maglavaisul din care se fac bilele sa fie facut din migdale/alune/nuci etc. + oua + ciocolata/cacao si la sf. tot asa, imbracate in cioco. deja salivez em_new_36.gif


Slabesc, asa e slabesc... si va multumesc inca o data!


Buna idee!
Da' ce te mai chinui cu ouale si cuptorul? Amesteci ciocolata cu un pic de smatana si migdale si gata. In mijloc le putem pune o aluna sau o caisa uscata, apoi le tavalim prin ciocolata sau faina de migdale si am rezolvat problema. Ce ziceti? Merge?
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#16 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 October 2010 - 06:10 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 12 2010, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Slabesc, asa e slabesc... si va multumesc inca o data!
Buna idee!
Da' ce te mai chinui cu ouale si cuptorul? Amesteci ciocolata cu un pic de smatana si migdale si gata. In mijloc le putem pune o aluna sau o caisa uscata, apoi le tavalim prin ciocolata sau faina de migdale si am rezolvat problema. Ce ziceti? Merge?


Nu cred ca mere... Ouale leaga compozitia, o tin inchegata, la cuptor o "intepenesc" si ramane bomboana in forma de bomboana...
Tu daca vrei totusi sa faci asa incearca si ne zici si noua :)

#17 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 October 2010 - 08:11 PM

CITAT(emilika @ Oct 12 2010, 06:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu cred ca mere... Ouale leaga compozitia, o tin inchegata, la cuptor o "intepenesc" si ramane bomboana in forma de bomboana...
Tu daca vrei totusi sa faci asa incearca si ne zici si noua :)



Deja am facut si s-a intarit foarte bine, doar ca nu am pus smantana. A iesit destul de tare, de asta m-am gandit ca putina smantana ar mai inmuia-o.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 October 2010 - 08:33 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 12 2010, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da' ce te mai chinui cu ouale si cuptorul? Amesteci ciocolata cu un pic de smatana si migdale si gata. In mijloc le putem pune o aluna sau o caisa uscata, apoi le tavalim prin ciocolata sau faina de migdale si am rezolvat problema. Ce ziceti? Merge?

Regret ca n-am intrat mai devreme
Sigur ca merge, uite aici iar ultima postare este o idee pentru "Jaquia"

#19 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 October 2010 - 08:35 PM

QUOTE(Sheng @ Oct 12 2010, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Regret ca n-am intrat mai devreme
Sigur ca merge, uite aici iar ultima postare este o idee pentru "Jaquia"


Omul cat traieste invata tongue.gif E bine de stiut ca se poate si asa groupwave.gif

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 October 2010 - 08:52 PM

Scuzati "off-ul" dar ce avatar super ti-ai pus mirror.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi