Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Caserola cu ciuperci, legume si conopida


6 răspunsuri la acest topic

#1 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 15 October 2010 - 08:25 PM

Fetelor, daca tot am fost in avant muncitoresc in bucatarie ieri, am modificat o reteta care noua ne place foarte mult, cea pentru Shepherd's Pie.

(Reteta adaptata dupa Rachael Ray - 30 Minute Shepherd's Pie)

Ingrediente:

* 1 conopida medie spre mare, desfacuta in florete
* 2 linguri smantana sau crema de branza moale
* 1 ou
* 1/2 cana (cup) smantana lichida (pentru o varianta mai usoara se poate folosi supa de legume sau pui) - 125 mL
* sare, piper (dupa gust)
* 1 lingura ulei de masline
* 5-6 ciuperci maricele (am pus si putina carne tocata ramasa de ziua precedenta)
* 1 ceapa, taiata marunt
* 2 linguri unt
* 2 linguri faina de tarate (cred ca merge si cu tarate simple)
* 1 cana (cup) supa de legume sau de pui - 250 mL
* 2 linguri de sos Worcestershire (in reteta originala, dar eu am pus doar putin sos de soia - care sta la baza sosului W. - pentru ca nu am avut sos W. "curat")
* legume preferate, cate doriti (eu am pus fasole verde, broccoli).
* 1 lingurita de paprika dulce
* 2 linguri patrunjel taiat marunt (sau uscat)


Instructiuni:

Se fierb floretele de conopida pana la consistenta dorita. Se scurg, se pun intr-un castron si se sfarma pana se obtine un piure. Se combina separat smantana cu oul si cu smantana lichida (eu am combinat doar smananta cu oul si cu putina apa....mi s-a parut prea multa smantana smile.gif) . Se adauga amestecul de smantana in conopina.

Se incalzeste o tigaie mai mare pe foc mediu. Se pun ciupercile la rumenit cu sare si piper, apoi se adauga legumele si se fierb toate timp de 5 minute. (Se mai poate adauga apa, eu am folosit legume inghetate si nu a mai fost nevoie). Intr-o oala mai mica, se topeste untul si se adauga faina de tarate, apoi se pune sosul W. si supa de legume/pui. (sincer, eu am pus doar apa, ca nu am avut altceva). Se tine sosul pe foc pana se ingroasa si apoi se adauga peste ciuperci si legume, amestecand.

Se toarna amestecul de ciuperci si legume intr-un vas rezistent la cuptor, apoi se intinde piureul de conopida pe deasupra. Se presara paprika (eu am uitat smile.gif) si patrunjel (iar am uitat rad tare.gif). Se lasa la cuptor cam 30 de minute/pana se rumeneste deasupra.

Extraordinar de buna!

Sheperd__s_Pie_for_Montignac.jpg



#2 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 15 October 2010 - 08:36 PM

foarte interesant em_new_15.gif ! deasupra gratinat, dar nu e decat conopida nu ?

eu am mancat cam multe legume in ultima vreme asa ca duminica o sa fac o mare friptura de vita la cuptor rad tare.gif



#3 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 15 October 2010 - 08:43 PM

QUOTE(Fowy @ Oct 15 2010, 08:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte interesant em_new_15.gif ! deasupra gratinat, dar nu e decat conopida nu ?

eu am mancat cam multe legume in ultima vreme asa ca duminica o sa fac o mare friptura de vita la cuptor rad tare.gif


Da, conopida amestecata cu ou si smantana.

Ha ha, da, o friptura adevarata muss sein, ab und zu. smile.gif (traducere: trebuie din cand in cand).

Editat de PurpleD, 15 October 2010 - 08:44 PM.




#4 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 15 October 2010 - 08:50 PM

klar! tongue.gif

eu acum ma documentez intensiv pentru lista Mosului D.gif si mi-ar place sa ii iau mamei un aparat de gatit cu aburi. stiu ca si tu iti doreai. asa un tip pentru cand o sa iti cauti: intra pe site-ul Stiftung Warentest si gasesti acolo recomandari faine ! eu deja am ales ce marca o sa iau (probabil)



#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 16 October 2010 - 07:20 AM

Excelenta prezentare, PurpleD! Delicios arata!

#6 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 20 October 2010 - 09:47 AM

Deci asta must be done :D ca arata prea buna si mie imi place shepherds pay la nebunie. Da oare nu poate chiar fi facuta cu putina carnita dancing.gif ca, vorba aia "nu-i leguma precum carnita" D.gif







#7 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 21 October 2010 - 04:25 AM

QUOTE(monykutz @ Oct 20 2010, 09:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci asta must be done :D ca arata prea buna si mie imi place shepherds pay la nebunie. Da oare nu poate chiar fi facuta cu putina carnita dancing.gif ca, vorba aia "nu-i leguma precum carnita" D.gif


Totally poate sa fie facuta cu carnita! Chiar am pus in amestecul de ciuperci si niste carne tocata ramasa din ziua precedenta.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi