Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pizza cu blat de fasole


7 răspunsuri la acest topic

#1 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 24 October 2010 - 01:20 AM

Pentru ca nimic nu spune "dieta" mai mult decat pizza, m-am gandit sa fac o varianta cu blat din fasole pinto. Sunt convinsa ca merge si cu alt fel de fasole.

Ingrediente:

~ 2 cani de fasole fiarta (din o cana fasole uscata);
~ 3 oua (separate in albus si galbenus);
~ 1/2 lingurita praf de copt;
~ sare, piper, condimente preferate;
~ 2 linguri sos de rosii;
~ 2 ciuperci;
~ 1/2 ardei gras rosu;
~ 5 felii de jambon;
~ mozzarella pentru presarat deasupra;

Instructiuni:

Se pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat (optional). Se pune apoi in oala cu presiune si se fierbe 35 de minute. (Atentie: se asteapta 15 minute sa se raceasca oala si apoi se deschide). Se strecoara fasolea si apoi se pune in blender si se adauga galbenusurile de ou. Se amesteca pana se formeaza o pasta cat mai fina (blenderul meu e antic si mie inca mi se vad cateva boabe de fasole in blat). Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in masa de fasole impreuna cu praful de copt. Se adauga in acelasi timp sarea, piperul si alte condimente. (Blat inspirat din reteta Black Bean Cake, postata de M_rules.)

Se preincalzeste cuptorul la 180 C (350 F).
Se toarna compozitia intr-o tava (a mea a fost rotunda, de diametru 23 cm). Pe deasupra se intinde niste sos de rosii si apoi se pun ciupercile taiate feliute, ardeii, jambonul si la sfarsit se presara mozzarella.

Se tine la cuptor 35 de minute. (Blatul meu a fost usor umed, deci putea fi tinuta mai mult. In cazul aceasta se acopera deasupra cu folie sa nu se rumeneasca prea tare.)

Pizza_cu_blat_de_fasole.JPG



#2 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 26 October 2010 - 02:43 PM

Am facut groupwave.gif foarte buna....

Problema este ca mi-a iesit blatul prea moale.....oare l-am lasat prea putin la cuptor?fasolea era din conserva...am lasat-o la stors...in rest am respectat reteta em_new_05.gif


Nu conteaza asa mult pentru ca are un gust mortal...o sa mai fac sigur....


Daca aveti o explicatie astept parerile voastre floare.gif

#3 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 26 October 2010 - 02:43 PM

Poze nu am ....din lipsa de aparat....dar sper pana data viitoare sa gasesc...

Editat de maracara, 26 October 2010 - 02:45 PM.


#4 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 27 October 2010 - 04:01 PM

QUOTE(maracara @ Oct 26 2010, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut groupwave.gif foarte buna....

Problema este ca mi-a iesit blatul prea moale.....
Daca aveti o explicatie astept parerile voastre floare.gif



Si mie mi-a iesit blatul cam umed. Eu data viitoare am sa-l pun un pic in cuptor inainte de a adauga ingredientele deasupra.



#5 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 19 June 2011 - 11:42 AM

Pizza asta e grozava!! em_new_66.gif
Eu am lasat blatul la cuptor vreo 20 minute si abia apoi am adaugat topping-urile, astfel s-a uscat si a fost numai bun. Am si cate poze:

Miniaturi atașate

  • pizza_blat_fasole_001.jpg
  • pizza_blat_fasole_003.jpg


#6 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 19 June 2011 - 11:43 AM

CITAT(promonti @ Jun 19 2011, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pizza asta e grozava!! em_new_66.gif
Eu am lasat blatul la cuptor vreo 20 minute si abia apoi am adaugat topping-urile, astfel s-a uscat si a fost numai bun. Am si cate poze:

Miniaturi atașate

  • pizza_blat_fasole_004.jpg


#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 June 2011 - 09:16 PM

Arata foarte bine D.gif

#8 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 20 June 2011 - 09:07 AM

CITAT(Sheng @ Jun 19 2011, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine D.gif


Multumesc rolleyes.gif , partea buna ii ca are un gust super bun, sper sa slabesc mancand asa ceva em_new_12.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi