Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Bomboane "Rocher"


19 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 October 2010 - 04:59 PM

dupa cum am promis acum 2 saptamani am adaptat reteta de Bomboane Bounty a emilikai la F1, le-am transformat intr-un fel de Ferrero Rocher.

praji6_2.jpg

Bomboane "Rocher" - F1

ingrediente:
compozitie
3 oua
200 gr pudra de migdale
100 gr "nuci" maruntite mai grosolan (eu am folosit un amestec de alune de padure, fistic si migdale)
2 liguri cacao
2 linguri fructoza
esenta de rom
jumate tableta cioco >70% cacao
decor
100 gr "nuci" maruntite mai grosolan (eu am folosit un amestec de alune de padure, fistic si migdale)
1 tableta cioco >70% cacao
50 gr. unt

Editat de boni, 24 October 2010 - 05:06 PM.


#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 October 2010 - 05:03 PM

ingredientele
praji1.jpg

am amestecat toate ingredientele pentru compozitie. rezulta o pasta vascoasa pe care eu am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt. pentru cei cu mai multa rabdare se pot face si bilute, ca in reteta din care m-am inspirat. eu am intins in tava si am taiat patratele inainte de copt, sa ca fie mai usor de portionat. am copt cam 15 minute. depinde cat de uscat se doreste produsul final. al meu mai avea nitel umezeala, mie imi place asa.

praji2.jpg

am taiat patratele si am lasat la racit
praji3.jpg

Editat de boni, 24 October 2010 - 05:07 PM.


#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 October 2010 - 05:09 PM

pentru decor am topic ciocolata cu untul

praji4.jpg

si am "coafat" patratelele cu ciocolata topita si "sfaramituri" de amestec de "nuci"

praji5.jpg

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 October 2010 - 05:13 PM

incerc si o sectiune, cu toate ca nu este prea clara. nu reusesc sa pozez de aproape si sa se vada clar.

praji7.jpg

va doresc "rasfat" placut :)


comentariile mele:
initial am crezut ca va semana cu "altfel de ciocolata" a rodicai, dar e cu totul altceva. mai degraba aduce cu o negresa foarte "zgrumturoasa". mie imi place foarte mult. titlul nu prea se potriveste, nu are acea consistenta crocanta ca si bomboanele originale. dar sunt foarte bune tongue.gif

#5 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 24 October 2010 - 11:02 PM

Vai Boni, am innebunit, nu alta....Mai ales ca bomboanele Rocher sunt preferatele mele, dar mi-am luat ramas bun de la ele...Ce ma bucur ca am ce face de Sarbatori, sa nu parem o casa care nu sarbatoreste rad tare.gif



#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 24 October 2010 - 11:56 PM

Ce fain arataaa! em_new_20.gif Sigur mi-ar placea si mie gustul cu asa ingrediente groupwave.gif
Felicitari!

#7 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 October 2010 - 08:58 AM

Boni, arata superb! Le pun pe lista pentru sarbatori.
Unde ai gasit faina de migdale, la Kaufland? Ultima oara cand am fost nu aveau.

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 25 October 2010 - 10:37 AM

ma bucur ca va plac. da, sunt perfecte de sarbatori, si se fac destul de repede. cel mai mult mi-a luat coafatul cu ciocolata.


puskin, cu migdalele am avut noroc. de mai bine de o luna nu am mai gasit pudra, deja ma pregateam sufleteste sa le "pudrez" blink.gif eu acasa. cred ca au stiut ca e ziua mea si mi-au facut o bucurie tongue.gif

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 October 2010 - 04:06 PM

Boni cred ca toate ciocolatoasele de pe aici sunt disperate D.gif D.gif
Arata minunat !

#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 October 2010 - 05:35 PM

Si mie-mi place rezultatul, asa ca am sa prestez cat de curand.
Intrebare: la cate grade pun cuptorul? (sau ai scris si nu am vazut eu? ma duc sa ma mai uit )
Multam pt idee!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2010 - 08:39 PM

sorina nu am scris gradele ca nu le stiu. eu am foc mic, mijlociu si mare rolleyes.gif am pus la foc mijlociu, dar nu este pretentios deloc. eventual vezi ce zice emilika la bomboanele ei.
sa le faci ca pentru tine le-am gandit. si acum nu-mi pare rau deloc tongue.gif

#12 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 28 October 2010 - 07:17 AM

Of, superb arata...tin minte groupwave.gif

#13 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 28 October 2010 - 06:43 PM

Ce bine arata !!!!!!!!!!!
De luni ma bag si eu pe Monti ,cand o sa am ''dezlegare'' la ceva dulce,va fi prima reteta care se va executa
Notat !


groupwave.gif

#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 29 October 2010 - 05:53 PM

CITAT(boni @ Oct 26 2010, 08:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sorina nu am scris gradele ca nu le stiu. eu am foc mic, mijlociu si mare rolleyes.gif am pus la foc mijlociu, dar nu este pretentios deloc. eventual vezi ce zice emilika la bomboanele ei.
sa le faci ca pentru tine le-am gandit. si acum nu-mi pare rau deloc tongue.gif


Iti multumesc mult pt gandul bun si dulce! Se vor face cu siguranta.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 10 December 2010 - 10:41 PM


Am incercat si eu si iata rezultatul:

am procedat asa:

2 patratele cioco 85%
2 linguri roscova pudra
smantana dulce pt. gatit 15%( nu mai aveam frisca)
pudra migdale 2 linguri
migdale 10 buc putin prajite
fulgi de migdale

am topit cioc si am luat o lingurita din ea si am pus in smantana incalzita stiti voi cum D.gif
apoi am adaugat tot in ea si pudra migdale + 4 migdale prajite pe care le-am taiat la cutit bucatele.
amestecat bine + roscova ( pasta trebuie sa fie tarisoara dar daca este prea groasa compozitia se mai adauga smantana). Se ia cu lingurita pasta si se infige o migdala in mijloc, se trece prin cioc topita de sus,
dupa care se presara fulgii migdale si la rece cu ele.
Ies 6 bucati- foarte bune( a degustat fiica , eu le incerc duminica )


Miniaturi atașate

  • DSC02459_4.JPG
  • DSC02444_6.JPG
  • DSC02447_5.JPG


#16 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 10 December 2010 - 10:49 PM

Draga Anna, ma faci sa nu mai contenesc cu laudele em_new_12.gif
Arata minunat ce ai pregatit, felicitari! Ce n-as da si eu acum pentru asa o bucatica dulce de la tine din farfurie rolleyes.gif

#17 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 10 December 2010 - 11:04 PM

CITAT(emilika @ Dec 10 2010, 10:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Draga Anna, ma faci sa nu mai contenesc cu laudele em_new_12.gif
Arata minunat ce ai pregatit, felicitari! Ce n-as da si eu acum pentru asa o bucatica dulce de la tine din farfurie rolleyes.gif


Emilia em_new_59.gif
Nu trebuie sa ma lauzi - incearca-le. Eu de la tine am invatat si de la Cris, daca ceva imi face cu ochiul,
incerc, ce-o iesi o iesi.
Sunt foarte bune chiar aduc la gust cu Rocher, inauntru este cremoasa si cu migdala -super.

Pup, A








#18 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 December 2010 - 09:54 AM

annaxz arata minunat groupwave.gif
sunt mult mai apropiate de adevaratele bomboane. am sa le incerc si eu dupa post.

Editat de boni, 11 December 2010 - 09:57 AM.


#19 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 12 December 2010 - 08:39 PM

CITAT(boni @ Dec 11 2010, 09:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
annaxz arata minunat groupwave.gif
sunt mult mai apropiate de adevaratele bomboane. am sa le incerc si eu dupa post.


Boni em_new_59.gif
Astazi pot sa-mi spun parerea dupa ce le-am gustat, nu dupa spusele si aprecierile fetei
mele. Sunt bune, cremoase in interior si cu gust amarui la suprafata. Bine, recunosc ca la estetica trebuie sa mai lucrez, ale tale au aspect super, dar in final conteaza gustul, incearca.

Pup, A




#20 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 16 January 2011 - 12:26 PM

wow, ce bine arata! dupa ce slabesc vreo 6-7 kg, le incerc si eu :)

Editat de Miutza77, 16 January 2011 - 12:35 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi