Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort Zebra


8 răspunsuri la acest topic

#1 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 26 October 2010 - 09:20 PM

Am incercat un tort de ziua sotului meu, combinand doua retete ale Rodicai., tortul pufos si cremos si terina cu afine. (multumesc, Rodica ) eu doar le-am amestecat si uite ce a iesit!

BLATUL:
4 oua
120 g fructoza
40 g cacao

Se bat albusurile spuma, se adauga fructoza si se bate in continuare pana cand se dizolva. Se adauga apoi galbenusurile si cacaua amestecand usor.
pentru un tort mare, cu diametrul de 24 cm am impartit in doua blaturi de tort pe care le-am copt la foc potrivit 15 minute (atentie, blatul nu se poate lua fierbinte de pe foaia de copt, eu l-am lasat sa se raceasca pe foaia de copt)
apoi am pregatit jeleul si crema de terina si o crema ganache .

JELEU DE AFINE SI MURE
300 g afine si mure
50g fructoza
1 plic de gelatina dr. Oetker
50ml apa

Fructele si fructoza se pun la foc pana se topeste fructoza.
Gelatina se dizolva in apa, se incalzeste putin intr-un vas cu apa fierbinte si se adauga la fructe.se lasa jeleul la racit

CREMA
250g branza quark
150g iaurt gras
40g fructoza
Un plic gelatina dr.Oetker

1 cutiuta (200 ml) smantana dulce pentru frisca

Se bate frisca
Se pregateste gelatina
Branza, iaurtul si fructoza se mixeaza bine , se adauga fisca amestecand usor, apoi gelatina

SOSUL DE CIOCOLATA
100g ciocolata neagra (eu am folosit Kandia 75%, sau Heidi cu 85% cacao)
100 ml smantana pentru frisca (lichida)

Se pun la foc mic ciocolata si smantana pentru frisca, amestecand mereu, pana se topeste ciocolata (fara sa fiarba frisca)

si le-am asezat in inel asa:peste primul blat am pus in mijloc doua linguri crema de iaurt, o lingura jeleu, iar doua linguri de crema, o lingura de ganache si tot asa pana s-au terminat. am pus blatul 2 si am lasat la frigide 4 ore
a fost chiar pe gustul meu, blatul dulce, jeleul acrisor si ciocolata amaruie...

EDIT : la blat in loc de fructoza am scris frisca! rolleyes.gif

Miniaturi atașate

  • DSCN0569r.JPG
  • DSCN0572r.JPG




#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 October 2010 - 09:57 AM

Foarte frumos ti-a iesit Mamicami floare.gif Ai facut fericite multe fete cu reteta asta D.gif
La multi ani sotului !
em_new_41.gif

#3 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 27 October 2010 - 01:39 PM

multumesc, Rodica!



#4 amellia

amellia

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2010 - 01:47 PM

Arata super , dar cred ca ai uitat sa specifici cita frisca intra la crema ..
Sau nu vad eu ? unsure.gif
CREMA
250g branza quark
150g iaurt gras
40g fructoza
Un plic gelatina dr.Oetker

Se bate frisca
Se pregateste gelatina
Branza, iaurtul si fructoza se mixeaza bine , se adauga fisca amestecand usor, apoi gelatina

Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a sosit încă. Nu avem la dispoziţie decât ziua de azi. Hai să începem.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 October 2010 - 02:28 PM

Ai dreptate D.gif
In mod sigur este 1 cutiuta smantana dulce pentru frisca

#6 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 28 October 2010 - 07:14 AM

Mamicami felicitari pt tort, arata exceptional, si La Multi Ani sotului!

#7 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 10 February 2011 - 10:29 PM

am o greseala in reteta: la blat in loc de fructoza am scris frisca!
scuze, abia acum am observat!
Sheng, poti sa ma ajuti sa corectez?



#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2011 - 08:19 AM

Rezolvat ! D.gif Se intampla (din viteza)......

#9 mamicami

mamicami

    Captain Cook

  • Membri
  • 345 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 11 February 2011 - 09:46 PM

multumesc. floare.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi