Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajitura cu afine


6 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 November 2010 - 06:24 PM

Deci sa trecem la prezentarea oficiala

7 oua
5 linguri fructoza
Un pachet de migdale macinate (stilla 100 gr)
4 linguri faina naut
Un pachetel de praf de copt
O cescuta de afine-sa iasa cam trei linguri de piure
Esente: eu am folosit de migdale si de vanilie
3 linguri de ulei- nu apare in fotografia de grup, m-am hotarat ulterior, pentru elasticitate

1.jpg

Deci frecam in robot afinele, despartim albusurile de galbenusuri, amestecam galbenusurile cu piureul de afine si uleiul

2.jpg
3.jpg

Batem spuma albusurile cu fructoza

4.jpg

Apoi amestecam cele doua compozitii usor cu mixerul la cea mai mica viteza

5.jpg

Apoi adaugam pudra de migdale, faina de naut, praful de copt si esentele si amestecam usor, de preferat cu o paleta.

6.jpg

Impartim in mod egal in trei parti compozitia obtinuta

7.jpg

Si coacem la foc rapid, cam 10-15 minute, fiecare dupa cuptorul din dotare trei foi intinse pe hartie de copt.

#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 November 2010 - 06:34 PM

8.jpg

Cand scoatem foia din cuptor o asezam cu fundul in sus si cu grija, desprindem fasii din hartie, cu stanga apasati usor si cu dreapta rupei fasii. In acest mod se desprinde foarte frumos hartia.

9.jpg
10.jpg

Acum crema

Deci un borcan de iaurt 350 gr (cu capsuni)-sau simplu
500 gr smantana Dorna pentru frisca
Un castron de afine
2 plicuri intaritor frisca
2 plicuri gelatina
2+2 linguri fructoza-aici fiecare dupa cat de dulce vrea, eu prefer mai putin dulce

11.jpg

Deci facem piure de afine, lasam o mana de afine pentru ornat

12.jpg

Punem piureul obtinut intr-un tifon si stoarcem bine, ne cam manjim dar cred ca e mai bine asa, aliminam semintele. La piureul folosit in blat nu am procedat asa si s-au mai simtit cateva seminte, pentru mofturosi poate fi un motiv de carcoteala

13.jpg

Punem gelatina la muiat in sucul de afine, ale mele au lasat destul ca erau de la congelator, amestecam iaurtul cu 2 linguri fructoza, batem smantana cu 2 linguri fructoza si doua plicuri de intaritor. Topim gelatina, amestecam cu iaurtul, cu piureul de afine si apoi cu frisca si dam la frigider pentru 15 minute, sau cat este nevoie sa se inchege putin.

15.jpg

#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 November 2010 - 06:37 PM

Ne apucam de montat, in tava in care am copt punem prima foaie

14.jpg

Apoi jumatate din crema

16.jpg

Apoi a doua foaie, cealalata jumatate de crema si ultima foaie

Glazura, acum imi dau seama ca nu am poze

2 plicuri tort-gelee rosu si 2 linguri de fructoza
Punem intr-un ibric continutul celor doua plicuri, 2 linguri de fructoza si 250 de ml de apa sau suc de afine daca mai avem. Eu deci pun mai putin lichid decat scriu ei pe plic. Apoi dam pe foc si lasam 2, 3 minute sa fiarba. Dam deoparte cateva minute sa se racoreasca un pic. Punem afinele pe care le-am pastrat si apoi cu grija punem si glazura si dam la frigider
Apoi gata de papat prajiturica

17.jpg



#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 November 2010 - 06:40 PM

Si acum sedinta foto
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg

23.jpg



Sper sa va placa. Seara, cand am gustat prima dta avea un gust usor ciudat, dar a doua zi era absolut divina, gustul de afine si blatul de migdale s-au combinat intr-un mod cu totul delicios.

#5 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 24 November 2010 - 09:19 PM

em_new_13.gif O fru-mu-se-te!

Edit: sta pe ganduri.gif Aolica, maica, acum am vazut: un iaurt Campina de capsuni! Nu e bine, are cu siguranta zahar, potentiatori de aroma si este nemonti. Ala merge inlocuit cu un iaurt simplu pentru montignacele amatoare de asa prajitura frumoasa.

Editat de emilika, 24 November 2010 - 09:25 PM.


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 November 2010 - 10:14 AM

Multumim pentru reteta floare.gif si . . . .mai asteptam bunatati em_new_03.gif

Din fericire, Emilika a observat prezenta 'intrusului' asa ca am corectat smile.gif

#7 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 25 November 2010 - 05:49 PM

Scuze fetelor, nici nu mi-a trecut prin cap sa ma uit daca are zahar in el. La urma urmei de sa aiba? em_new_05.gif Scuze de greseala, sigur nu mai iau din asta. O sa ma uit maine cand ma duc in Kaufland la ingrediente, asa pentru mine, sa-mi linistesc spiritul ratacit!
In rest ma bucur ca va place! In masura in care se mai anunta musafiri o sa mai ncerc si altceva, asa, doar pentru noi doi nu prea se merita sa ma complic.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi