Sari la conținut

Poză

Dieta Montignac - Eclere cu frisca (rotunde)


14 răspunsuri la acest topic

#1 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 06 January 2011 - 05:37 PM

Anul trecut am facut eclere prima data si nu mi-a venit sa cred cat de usor se fac! De aceea nu am ezitat sa incerc varianta Montignac. Au avut un succes nemaipomenit la petrecerea de Anul Nou!

Ingrediente:

113 g unt (1/2 cana)
1 cana apa (250 mL)
1/4 lingurita de sare
110 g faina de migdale (migdale macinate marunt) + faina de naut cat e necesar (vezi la instructiuni)
4 oua
o lingurita esenta de vanilie
o cana (aproximativ) de smantana pentru frisca.

Instructiuni:

1. Pre-incalziti cuptorul la 220 C (425 F)

2. Intr-o cratita de marime medie aduceti apa cu untul la fierbere. Amestecati in apa la fierbere faina de migdale si sarea pana cand se formeaza o "bila" care se desprinde de peretii vasului. (Cu faina de grau ajunge 1 cana, dar faina de migdale nu se ingrosa, asa ca am continuat sa adaug faina de naut pana am obtinut rezultatul dorit. Cred ca adaugat cam 1/2 cana de faina de naut, incetul cu incetul si amestecand continuu).

3. Turnati alautul intr-un castron. Amestecati ouale in aluat, unul cate unul, amestecand bine cu o lingura de lemn sau cu un mixer. Puneti aluat cu lingura pe o tava tapetata cu hartie de copt.

4. Coaceti 20-25 de minute, sau pana cand s-au rumenit.

5. Pana se racesc, se bate frisca si se adauga esenta de vanilie.

6. Cand s-au racit, eclerele se taie pe jumatate si se scoate "umplutura", care se inlocuieste cu frisca.

7. Se pudreaza cu xilitol/fructoza pudra.

Cream_puffs.jpg

Bineinteles ca se poate pune si ciocolata pe deasupra, sau se pot face si cu crema de vanilie.
Sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-au placut noua!








#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 06 January 2011 - 05:52 PM

vai de mine si de mine!!! ce frumoase ti-au iesit groupwave.gif
asta este un aluat (pe langa cel de cremshnit) la care nu m-am incumetat la montificat. nici cele originale nu mi-ai iesit totdeauna.

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 January 2011 - 06:51 PM

M-ai distrus ! em_new_05.gif

#4 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 06 January 2011 - 08:48 PM

ce bine arata rolleyes.gif ...

#5 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 January 2011 - 09:03 PM

Wow, Purple - ne-ai terminat definitiv D.gif .
Pai acuma cand se gandeste omul (a se citi eu, ca altii nu stiu tongue.gif ) sa renunte la dulciuri ca, deh, au fost destul de Craciun si de Revelion, vii cu asa minunatii?

Glumesc, iti dai seama. Felicitari! groupwave.gif

Intrebare de om necunoscator: fructoza/xylitol nu se pune decat pe deasupra? Nici in frisca nici in aluat nu vad blink.gif .

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 06 January 2011 - 09:08 PM

em_new_29.gif Adica vrei sa spui ca ACEST ALUAT NU ARE FAINA ALBA???? Ouauuu!!! Arata foarte apetisant. Da am zis ca nu mai fac nimic dulce, ca si asa am luat 2 kile la cate prostii am mancat.
Felicitari sincere pentru ideie si executie.
Cu siguranta ca o sa le incerc, da mai fac o pauza!

#7 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 06 January 2011 - 09:11 PM

Andreea imi permit sa-ti raspund eu, aluatul nu contine zahar in reteta originala, deci nici aici. Si frisca depinde ce smantana a folosit, trebuie un pic ajutata, deci merge un pic de indulcitor, fiecare de care vrea si evident in cantitatea dorita.
Pup!

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 January 2011 - 09:13 PM

QUOTE(SEAndreea @ Jan 6 2011, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Intrebare de om necunoscator: fructoza/xylitol nu se pune decat pe deasupra? Nici in frisca nici in aluat nu vad blink.gif .

Nu, aluatul nu se indulceste. Este reteta de 'Choux a la creme' (sunt si la "retete in imagini" o multime dar nu te sfatuiesc sa le privesti . . . D.gif )
Frisca poti s-o indulcesti daca asa-ti place

EDIT : scuze Cris, ne-am intersectat rolleyes.gif

#9 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 06 January 2011 - 09:18 PM

Vai, ce fain arata!
Vai, ce fain arata!
Vai, ce fain arata!

#10 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 06 January 2011 - 10:22 PM

CITAT(Sheng @ Jan 6 2011, 09:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
EDIT : scuze Cris, ne-am intersectat rolleyes.gif

em_new_13.gif

#11 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 06 January 2011 - 10:36 PM

Fetelor, sa stiti ca is asa de bune...de aceea nu le mai fac! rad tare.gif
Parca eram hipnotizata, trebuia sa il rog pe sot sa nu ma lase sa ma apropiu de ele, dupa ce am mancat una...

Multumesc, Sheng si Cris, asa e, se pune indulcitor numai in frisca, dupa gust. Mie mi-ar placea sa gasesc o crema/budinca de vanilie Monti, dar inca nu m-am uitat cu atentie la retetele de aici. Si cu ciocolata pe deasupra....dar gata, numai de Pasti...sau de ziua lui Mircea...sau duminica asta care vine...Glumesc! rad tare.gif

Adevarul crud este acela ca degeaba sunt dulcurile Monti, ca nu ma pot limita la o bucatica (in afara de ciocolata cu 70% cacao). Pentru mine e mult mai bine sa nu fie in casa.

Inca ceva: am incercat sa fac mai multe marimi. Cele mai mici au iesit mai bine, adica aveau "fundul bine dezvoltat" rad tare.gif si se puteau goli pe dinauntru. La cele mai mari nu se forma "coaja", nu stiu de ce...poate era tava prea fierbinte...are cineva experienta cu eclerele?

Editat de PurpleD, 06 January 2011 - 10:38 PM.




#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 January 2011 - 10:51 PM

QUOTE(PurpleD @ Jan 6 2011, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc, Sheng si Cris, asa e, se pune indulcitor numai in frisca, dupa gust. Mie mi-ar placea sa gasesc o crema/budinca de vanilie Monti, dar inca nu m-am uitat cu atentie la retetele de aici.

Inca nu te-ai uitat ??? Na,na, na, bătăiță . . . rad tare.gif
Uite drept AICI reteta de baza postata de Boni.

#13 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 07 January 2011 - 12:53 AM

QUOTE(Sheng @ Jan 6 2011, 10:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inca nu te-ai uitat ??? Na,na, na, bătăiță . . . rad tare.gif
Uite drept AICI reteta de baza postata de Boni.



A, nu, m-am uitat pe retete, chiar de mii de ori...eh, nu chiar smile.gif...dar nu imi aminteam daca este una de budinca de vanilie si nu m-am mai uitat inca o data peste ele special pentru a gasi o reteta de crema/budinca de vanilie! Asta am vrut sa zic! Am scapat de bataita??



#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 10 January 2011 - 07:25 PM

Pe asta cu siguranta am sa o fac... de-abia astept sa le fac, bine, nu neaparat sa le fac cat sa le mannc.
Arata de milioane! Felicitari!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 11 January 2011 - 09:31 AM


Wow, sunt fenomenale!
M-ai lovit exact unde ma durea, am trecut pe la cineva si avea eclere cu vanilie si ciocolata si am salivat indelllllluuuung, dar nu m-am atins.
Acum cred ca mai las sa treaca ceva timp si trec la eclere.
Multumesc pentru reteta.

Pup, A







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi