Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Clafoutis cu mere/visine


60 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 March 2011 - 06:02 PM

Clafoutis cu mere

M-am inspirat de la aceste 3 retete :
KikenHana floare.gif http://www.culinar.r...utis-cu-visine/
Adriana floare.gif http://www.culinar.r...rde-aux-poires/
Laura floare.gif http://www.culinar.r...foutis-cu-pere/

Am facut si in forma de tarta ( ca ele) dar a fost prea subtire, dupa parerea mea. In forma de chec este minunata. Felia este felie

Forma 286 x 120 cm

Ingrediente :

Mai putin de 1 kg mere
3 oua
4 lg xilitol / fructoza
50 ml. ulei (sau unt topit)
100 ml lapte monti (smantana dulce + apa)
~100 gr. faina de migdale
50 gr. tarate de ovaz (optional)
½ pachetel praf de copt
1 fiola vanilie

* Merele curatate de coaja se taie ‘solzisori’ sau feliute fine (ca in poza) cu scula de curatat morcovi. Patentul apartine unei prietene.
* Forma de chec se imbraca cu hartie de copt, unsa (cu ulei). Cand am facut-o in forma de tarta s-a lipit prin diferite locuri cu toate ca unsesem forma
* Se presara (nu se indeasa) aceste bucatele de mere in forma de chec, direct pe hartie pana cand forma se umple aproape pana sus (ca in poza). Intre straturile de mere se pune pudra de scortisoara din belsug


• ouale intregi se mixeaza cu xilitolul/fructoza pana-si dubleaza volumul
• se adauga uleiul, cate putin, mixand in continuare,
• se adauga (faina de migdale + praf de copt + taratele de ovaz = amestecate separat)
• se toarna in fir subtire laptele monti
Eu am folosit de la inceput pana la sfarsit, mixerul. Fiecare face cum este obisnuita.

* Se rastoarna compozitia peste merele din forma si pe urma cu o furculita, se rascoleste putin printre mere ca sa patrunda compozitia intre toate merele.
Data viitoare am sa incerc altceva : rastorn merele, asa taiate, in compozitie si am sa le amestec usor, acolo si abia pe urma am sa le pun in forma
Oricum, a iesit perfect si asa cum am facut acum.

* Se tine la cuptor ( ~210 grade) cca. 30 minute. Se face proba cu scobitoarea, neaparat
* Cand se raceste, se rastoarna pe platou

merele taiate
DSC02281___micsorat.jpg



DSC02282___micsorat.jpg scoasa din cuptor


DSC02283___micsorat.jpg



sectiunea
DSC02285.JPG



Se face foarte usor si este delicioasa ! lovik.gif

#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 07 March 2011 - 06:45 PM

Haidi breeee! Asa mi-era o pofta de mere intr-o placinta si uite tu cu ce vii! Si se mai face si foarte repede. Ia un pont de la Kismoni, adaugat si un pic de pudra de ghimbir. Nu stiu cand dar sigur incerc, eu o sa incerc o portie dintr-un ou ca sa nu ma destrabalez prea tare. tongue.gif

#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 07 March 2011 - 06:59 PM

em_new_37.gif em_new_36.gif Arata foarte bine..
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 March 2011 - 08:07 PM

Pentru iubitorii de mere e perfecta.
Eu nu prea sunt amatoare de dulciuri (stiti si voi) dar asta e o prajiturica placuta la gust

#5 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 07 March 2011 - 11:26 PM

Mie imi place mai mult branza, dar nu zic nu si la o placinta de mere... Arata bine!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 November 2011 - 10:39 PM

QUOTE(SEAndreea @ Nov 7 2011, 12:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu nici eu exact ce spaeram - poate sa mai aiba altceva in blat. Oricum - o sa fac ori blat mai subtire, ori prajitura asta: http://www.culinar.r...foutis-cu-mere/ pe care am descoperit-o abia acum em_new_03.gif )

Andreea am gasit o poza mai veche. Am facut-o (F2) cu faina integrala de grau.
Nu ti-as recomanda in primul rand pentru ca e mai buna cu faina de migdale si in al doilea rand ...uite si tu ce culoare are iar merele abia se vad em_new_05.gif

DSC02664_cu_faina_integrala.jpg

#7 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2011 - 10:44 PM

Multumesc, Sheng - in mod clar raman la faina de migdale. Nu numai ca e mai frumoasa, dar e si de F1 si desi nu tin strict Monti, cand iese mai gustos si mai frumos de F1, de ce sa incercam altceva? D.gif

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 November 2011 - 07:56 AM

Nu stiu daca ai facut-o dar ti-as recomanda (din experienta) sa rastorni bucatelele de merele in compozitia-crema si sa amesteci usurel cu furculita . Abia apoi rastorni totul in forma de chec.


#9 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2011 - 01:49 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 9 2011, 07:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu daca ai facut-o dar ti-as recomanda (din experienta) sa rastorni bucatelele de merele in compozitia-crema si sa amesteci usurel cu furculita . Abia apoi rastorni totul in forma de chec.

Nu am apucat sa o fac - astazi e in plan D.gif (dupa ce fac aprovizionarea cu xylitol si tarate de ovaz, ca nu mai am decat amestec de tarate).
Multumesc de sugestie - asa voi face.
Ma gandesc ca nu are de ce sa iasa rau daca folosesc 1/2 cantitate nuci in loc de migdale? Am primit ceva nuci de pe la bunici si sunt foarte bune, asa ca ma tenteaza sa ii dau o aroma putin diferita D.gif .

#10 dana70

dana70

    Bucataras

  • Membri
  • 168 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 09 November 2011 - 02:34 PM

QUOTE(SEAndreea @ Nov 9 2011, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma gandesc ca nu are de ce sa iasa rau daca folosesc 1/2 cantitate nuci in loc de migdale? Am primit ceva nuci de pe la bunici si sunt foarte bune, asa ca ma tenteaza sa ii dau o aroma putin diferita D.gif .


Daca iti iese buna cu nuci spune-mi si mie ,ca stau mai bine la capitolul nuci decat la migdale.



#11 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 09 November 2011 - 02:59 PM

QUOTE(SEAndreea @ Nov 9 2011, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma gandesc ca nu are de ce sa iasa rau daca folosesc 1/2 cantitate nuci in loc de migdale? Am primit ceva nuci de pe la bunici si sunt foarte bune, asa ca ma tenteaza sa ii dau o aroma putin diferita D.gif .

din experienta mea iti spun ca este diferenta de consistenta. nucile sunt mai grase si mai grele iar consistenta iese mai "consistenta" tongue.gif , mai batuta, nu stiu cum sa explic.
la clafoutis nu cred ca ar fi o problema, oricum nu iese pufos.

EDIT: ca am uitat sa precizez, ca sa fie clar. eu nu am facut clafoutis, ci alte "aluaturi", gen fursecuri sau blaturi de tort, in care am inlocuit partial faina de migdale cu nuci macinate

Editat de boni, 09 November 2011 - 03:02 PM.


#12 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 09 November 2011 - 03:04 PM

Acum e la cuptor em_new_37.gif

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 November 2011 - 04:29 PM

Salutare puisorule bye.gif Asteptam rezultatul.
Ce mare a crescut puisoara ta cheekkiss.gif

#14 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 09 November 2011 - 06:26 PM

Da, a crescut, e domnisoara deja, isi alege singura hainele :)

Si pozele care din pacate nu sunt pe masura gustului:

DSC_0002.JPG

DSC_0004.JPG

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 November 2011 - 09:40 PM

Ce frumos s-au asezat merele floare.gif

#16 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2011 - 09:24 AM

Am facut prajitura, dar, sa ma iertati, poze n-am. Nu pentru ca ar fi disparut asa repede (desi nu mai sunt decat 2 bucati), ci pentru ca mie nu mi-a iesit asa frumos. Am iesit mai inchis la culoare datorita nucilor probabil, am avut ceva mai multe mere si nu s-au asezat asa frumos, asa ca a iesit mai sfaramicioasa. Dar la gust - demential D.gif . Neaparat se repeta cu ceva mici modificari (adica respectat reteta tongue.gif ).

Multumesc mult pentru reteta groupwave.gif

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 November 2011 - 07:00 PM

QUOTE(SEAndreea @ Nov 10 2011, 09:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut prajitura, dar, sa ma iertati, poze n-am. Nu pentru ca ar fi disparut asa repede (desi nu mai sunt decat 2 bucati), ci pentru ca mie nu mi-a iesit asa frumos. Am iesit mai inchis la culoare datorita nucilor probabil, am avut ceva mai multe mere si nu s-au asezat asa frumos, asa ca a iesit mai sfaramicioasa. Dar la gust - demential D.gif . Neaparat se repeta cu ceva mici modificari (adica respectat reteta tongue.gif ).

Multumesc mult pentru reteta groupwave.gif

Imi pare foarte rau. Lasa ca data viitoare o sa-ti iasa frumos, ai sa vezi em_new_23.gif

Poate a iesit inchisa la culoare si din cauza scortisoarei.
Am patit-o si eu cand am pus in disperare scortisoara em_new_03.gif

Cu merele sa faci asa : le tai feliute si le asezi in forma in care vrei sa faci prajitura. Astfel iti dai seama de cate mere ai nevoie. Nu trebuie sa le indesi.

#18 alexa3

alexa3

    micro Bucatar

  • Membri
  • 49 posturi

Postat 10 November 2011 - 10:26 PM

cu toate ca nu suport sa fac prajiturele,o sa fac si eu in weekend reteta asta...trebuie doar sa merg sa cumpar toate ingredientele.
si am o intrebare:e ok daca mananc 2 felii la micul dejun?

#19 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 November 2011 - 09:17 AM

QUOTE(Sheng @ Nov 10 2011, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi pare foarte rau. Lasa ca data viitoare o sa-ti iasa frumos, ai sa vezi em_new_23.gif

Poate a iesit inchisa la culoare si din cauza scortisoarei.
Am patit-o si eu cand am pus in disperare scortisoara em_new_03.gif

Cu merele sa faci asa : le tai feliute si le asezi in forma in care vrei sa faci prajitura. Astfel iti dai seama de cate mere ai nevoie. Nu trebuie sa le indesi.

Eh, nu-i vorba de parut rau, pentru ca de placut a placut tuturor :) . Aseara tata avea pe masa prajitura asta si fursecuri si tort (unele cumparate, altele facute, dar clasice) de la ziua unei vecine. Ce credeti ca a mancat prima data? Clafoutis. Va dati seama ce bine mi-a picat D.gif . Iar mai tarziu am vorbit cu prietenul meu (ii dadusem si lui acasa, ca nu apucase sa se raceasca) si mi-a povestit ca savura prajitura.
Asta e cam clasic la mine - o parte din ce gatesc eu nu arata bine, dar are gust bun si e apreciat, iar prajitura asta e dementiala D.gif (ah, si da, am pus si eu destula scortiosoara, ca o ador tongue.gif )

Editat de SEAndreea, 11 November 2011 - 09:17 AM.


#20 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 11 November 2011 - 12:38 PM

Arata superrr!O sa o fac si eu deseara cred, dar cu nuci..o sa le macin la robotel.Fac si pozute!
KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi