Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Salam de biscuiti


13 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 24 May 2011 - 11:13 AM

Salam de biscuiti

Pentru biscuiti m-am inspirat din urmatoarele retete:

http://www.culinar.r...ignac-Biscuiti/
http://www.culinar.r...rsecuri-rapide/

Pentru restul compozitiei m-am inspirat de aici:

http://www.culinar.r...gnac-Bombonele/

Biscuitii:

2 oua
1/4 cana ulei
2 cani tarate ovaz
1 cana faina integrala de grau
1/2 plic praf copt
1 esenta rom Dr. Oetker
4 linguri fructoza
1 vf de lingurita sare

Am amestecat compozitia si am mai completat cu tarate ovaz, pana am obtinut o compozitie lipicioasa. Cu mainile umede am facut bilute pe care le-am presat in tava pe hartia de copt. Nu am facut biscuitii prea dulci si nici teribil de frumosi pentru ca oricum ii sfaramam ulterior, asa ca a durat totul extrem de putin. Biscuitii i-am lasat mai mult in cuptor, am vrut sa iasa mai tari.

Pentru crema am avut nevoie de:

150 gr. caise uscate
200 gr. faina de migdale
150 gr. tarate de ovaz
biscuitii de mai sus
1 esenta rom Dr. Oetker
1 cutie smantana pentru gatit Dorna
3 linguri scortisoara
3/4 ciocolata 75% cacao
1 cana cu apa
2 linguri cacao
1/2 cana fructoza

* Am tocat caisele nu foarte marunt (o caisa am impartit-o in 6 bucati)
* Am sfaramat biscuitii.
* Am incalzit intr-o cratita o cana de apa, am dizolvat ciocolata in ea, peste care am rasturnat caisele si biscutii, smantana pentru gatit, pudra de migdale, taratele de ovaz, fructoza, scotisoara, cacao, esenta de rom. Am amestecat repede fara sa ma opresc, imi era teama sa nu se inmoaie foarte tare biscuitii.
A rezultat o compozitie nu foarte legata, nici n-am vrut sa fie ca o pasta pentru ca stiam de la reteta de bombonele ca taratele de ovaz se "umfla" ulterior.
* Am intins o folie alimentara pe masa si am pus cu lingura compozitia, apoi am rulat-o in folie, am modelat-o, am legat-o la capete si am pus-o in frigider.

Mi-au iesit 2 bucati destul de mari, aproximativ 25 cm. Mult, data viitoare reduc cantitatile. Dar pentru 5 persoane a fost ok.
Dupa cateva ore de stat in frigider se intarise deja, eu am mancat insa a doua zi.
A iesit nu foarte dulce, acum depinde de gustul fiecaruia. Putin, dar foarte putin sfaramicios.

Mi s-a parut foarte bun langa cafea si ceai. N-am putut manca mai mult de o felie, putin mai groasa, a fost destul de consistent.
Caisele s-au simtit ca niste stafide, eu le pusesem ca sa inlocuiesc rahatul care se pune in reteta clasica de salam de biscuiti.

Biscutii i-am facut in urma cu o zi, asa mi-am organizat eu timpul. Nu stiu cum era daca ii faceam tot in ziua aia. Probabil trebuiau lasati sa se raceasca.

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 May 2011 - 01:32 PM

Asteptam pozicile cu nerabdare D.gif

Am o intrebare : tu ai pus totul in apa (pe foc) ?

QUOTE(adeje @ May 24 2011, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
* Am incalzit intr-o cratita o cana de apa, am dizolvat ciocolata in ea, peste care am rasturnat caisele si biscutii, smantana pentru gatit, pudra de migdale, taratele de ovaz, fructoza, scotisoara, cacao, esenta de rom. Am amestecat repede fara sa ma opresc, imi era teama sa nu se inmoaie foarte tare biscuitii.



#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 24 May 2011 - 01:38 PM

CITAT(Sheng @ May 24 2011, 11:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asteptam pozicile cu nerabdare D.gif

Am o intrebare : tu ai pus totul in apa (pe foc) ?


Nu, am tinut cratita pe foc pana s-a incalzit apa. Suficient de calda cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am luat-o de pe foc si cand s-a topit ciocolata am adaugat restul. Deci nu pe foc.
Mea culpa cu pozele.

#4 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 May 2011 - 02:13 PM

Vai, de cand ma gandeam la o varianta Monti la salamul de biscuiti, insa nu-mi faceam curaj. Ce ai facut tu aici e deja arta fata de salamul de biscuiti pe care il faceam eu, si mai e si Monti pe deasupra D.gif .

Felicitari si multumim pentru reteta! groupwave.gif

#5 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 24 May 2011 - 02:21 PM

QUOTE(adeje @ May 24 2011, 01:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu, am tinut cratita pe foc pana s-a incalzit apa. Suficient de calda cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am luat-o de pe foc si cand s-a topit ciocolata am adaugat restul. Deci nu pe foc.
Mea culpa cu pozele.

Eu astept poze, cum ti am zis deja la sezatoare. em_new_08.gif em_new_08.gif em_new_08.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 May 2011 - 02:32 PM

QUOTE(adeje @ May 24 2011, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu, am tinut cratita pe foc pana s-a incalzit apa. Suficient de calda cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am luat-o de pe foc si cand s-a topit ciocolata am adaugat restul. Deci nu pe foc.
Mea culpa cu pozele.

Ah, scuze ! Am intrebat eu prost !
De fapt am vrut sa intreb daca ai pus direct in apa (calda) ciocolata & restul sau a fost vorba despre bain-marie

Reteta ta are numarul 190 em_new_15.gif Adica in acest moment avem 190 retete de dulciuri monti

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 24 May 2011 - 02:39 PM

QUOTE(Sheng @ May 24 2011, 12:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De fapt am vrut sa intreb daca ai pus direct in apa (calda) ciocolata & restul sau a fost vorba despre bain-marie

Nici eu nu m-am exprimat foarte bine.
Am pus apa intr-o cana (ca sa am masura), am varsat apoi apa intr-o cratita pe care am pus-o la foc. Pana am rupt ciocolata, apa s-a incalzit (nu a fiert) si am aruncat ciocolata acolo. Am oprit focul, am luat-o de pe foc, ciocolata era deja topita si am pus restul ingredientelor. Deci nu pe foc, nu la bain-marie ci alaturi de aragaz.
La fel de bine puteam sa incalzesc apa direct in cana la microunde si sa o rastorn intr-un castron unde era ciocolata gata rupta, dar nu m-am gandit atunci.

M_rules nu ma alerga D.gif ca ajung si pozele, de fapt eu nici n-am prea avut curaj sa postez reteta fara poze, imi era...nu stiu cum.


QUOTE(Sheng @ May 24 2011, 03:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta ta are numarul 190 em_new_15.gif Adica in acest moment avem 190 retete de dulciuri monti

Sheng, mai slabim noi, cele care avem de slabit, cu atatea retete de dulciuri... bash.gif

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 May 2011 - 02:50 PM

QUOTE(adeje @ May 24 2011, 03:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng, mai slabim noi, cele care avem de slabit, cu atatea retete de dulciuri... bash.gif

Nu cred icon_rotf.gif

#9 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 28 May 2011 - 02:05 PM

Intrebare, intrebatoare: dar daca eu, in loc sa ma mai chinui cu facutul biscuitilor si apoi sfarmarea lor, fac salamul de biscuiti direct din tarate de ovaz? Ca doar dupa ce sfarami biscuitii au cam aceeasi consistenta, nu? Da, mai pot ramane si bucatele mai mari, de acord, da' nu moare nimeni daca salamul meu e mai fin? Eu una nu ma supar. Ce ziceti, oare ar merge? Ca pe mine ma bate gandul sa-mi incerc norocul.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 May 2011 - 08:53 AM

E de incercat ....
Pe ''vremuri'' eu faceam 'trenulet' adica puneam biscuite si crema, iar biscuite si crema si tot asa. Pe urma taiam in diagonala si se vedea frumos.

#11 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 May 2011 - 07:08 AM

Sorina, biscuitii in sine sunt extraordinar de buni. De sfaramat nu se sfarama complet in salam.
Am ramas datoare cu pozele.

Biscuitii:

Miniaturi atașate

  • Fotografie0103.jpg
  • Fotografie0106.jpg

Editat de adeje, 30 May 2011 - 07:14 AM.


#12 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 May 2011 - 07:10 AM

Biscutii copti si sfaramati, alaturi de caisele taiate:

Miniaturi atașate

  • Fotografie0122.jpg
  • Fotografie0123.jpg

Editat de adeje, 30 May 2011 - 07:11 AM.


#13 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 May 2011 - 07:13 AM

Crema si rezultatul (am fotografiat langa o linie ca sa va dati seama cum arata):

Miniaturi atașate

  • Fotografie0124.jpg
  • Fotografie0128.jpg

Editat de adeje, 30 May 2011 - 07:32 AM.


#14 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 30 May 2011 - 07:14 AM

Sectiunea:

Miniaturi atașate

  • Fotografie0139.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi