Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Cornulete


24 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 May 2011 - 01:24 PM

Acest topic cuprinde :

Cornulete faza II - post #1
Cornulete fragede de post - post # 20 (facute de tzuki floare.gif )
Cornulete faza I - post # 21 (facute de Valery floare.gif )


Cornulete (faza 2)

Absolut acelasi aluat ca aici

125 unt moale
125 mascarpone
250 faina integrala de grâu
2 lgt xilitol

Amestecat (cu mâna) la gramada, framantat putin si pus la rece ~30 minute.
Am impartit aluatul in 3 si am intins (cu sucitorul) câte o foaie pe care am taiat-o in 12 (sectoare de cerc rad tare.gif ca sa ne amintim de mate)
Am rulat fiecare 'sector' dinspre exterior catre centru
Mi-au iesit 36 cornulete pe care nu le-am umplut cu nimic de ...lene ... em_new_03.gif
La cuptor cam 15 minute (~ 180 grade)
Se pudreaza din belsug

Cornulete_micsorat.jpg

NOTA :
mai este o reteta minunata de cornulete de post postata de Misha la "retete in imagini"
Am facut-o (inlocuid zaharul cu 1 lg. fructoza) si ies super-fragede

#2 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 11 May 2011 - 02:27 PM

QUOTE(Sheng @ May 11 2011, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cornulete (faza 2)

Absolut acelasi aluat

125 unt moale
125 mascarpone
250 faina integrala de grâu
2 lgt xilitol

Amestecat (cu mâna) la gramada si pus la rece ~30 minute.
Am impartit aluatul in 3 si am intins (cu sucitorul) câte o foaie pe care am taiat-o in 12 (sectoare de cerc rad tare.gif ca sa ne amintim de mate)
Am rulat fiecare 'sector' dinspre exterior catre centru
Mi-au iesit 36 cornulete pe care nu le-am umplut cu nimic de ...lene ... em_new_03.gif
La cuptor cam 15 minute (~ 180 grade)
Se pudreaza din belsug


Ohhhh arata atat de bineee em_new_32.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 May 2011 - 06:09 PM

QUOTE(M_rules @ May 11 2011, 03:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ohhhh arata atat de bineee em_new_32.gif

Ce pacat ca nu-l mai avem pe "kermit" Era cel mai potrivit rad tare.gif

#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 11 May 2011 - 09:09 PM

Cum de mi-a scapat asa o reteta minunata? Musai trebuie sa incerc si eu ca prea arata frumos si voi o laudati cu mult spor!
Rodico, acu as manca prin monitor un cornulet!

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 May 2011 - 08:20 AM

QUOTE(cris31 @ May 11 2011, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum de mi-a scapat asa o reteta minunata? Musai trebuie sa incerc si eu ca prea arata frumos si voi o laudati cu mult spor!
Rodico, acu as manca prin monitor un cornulet!

Mai are omu' si scapari D.gif
Sa stii ca-s mai bune a doua zi la o cafeluta em_new_07.gif

#6 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 12 June 2011 - 12:44 AM

QUOTE(Sheng @ May 11 2011, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cornulete (faza 2)

Absolut acelasi aluat ca aici

125 unt moale
125 mascarpone
250 faina integrala de grâu
2 lgt xilitol

Amestecat (cu mâna) la gramada, framantat putin si pus la rece ~30 minute.
Am impartit aluatul in 3 si am intins (cu sucitorul) câte o foaie pe care am taiat-o in 12 (sectoare de cerc rad tare.gif ca sa ne amintim de mate)
Am rulat fiecare 'sector' dinspre exterior catre centru
Mi-au iesit 36 cornulete pe care nu le-am umplut cu nimic de ...lene ... em_new_03.gif
La cuptor cam 15 minute (~ 180 grade)
Se pudreaza din belsug


inghit in sec :(( arata grozav de bine cornulete tale ,cu siguranta se topesc in gura , felicitari ! cu ce le-ai pudrat ?

#7 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 12 June 2011 - 12:49 AM

eu nu inteleg cum se foloseste fructoza ca si gramaj ...la fel ca si zaharul ? 100 gr zahar e egal cu 100 gr fructoza ? de unde cumparat fructoza si cat costa ? multumesc anticipat

#8 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 02:13 PM

CITAT(valery @ Jun 12 2011, 12:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu nu inteleg cum se foloseste fructoza ca si gramaj ...la fel ca si zaharul ? 100 gr zahar e egal cu 100 gr fructoza ? de unde cumparat fructoza si cat costa ? multumesc anticipat



Eu folosesc 60g de fructoza in loc de 100g de zahar. Incerci o data si apoi vezi daca ti se potriveste cu gustul tau.
Fructoza eu am gasit, in Ro, la Plafar, la Kaufland, Carrefour. Cat costa? Nu prea-mi aduc aminte, dar cred ca era undeva intre 11-12lei.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#9 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 25 August 2011 - 09:27 PM

Am inlocuit mascaprone cu iaurt de bivolita.



#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 27 August 2011 - 08:30 AM

QUOTE(flu @ Aug 25 2011, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am inlocuit mascaprone cu iaurt de bivolita.

Tot pentru F2 ?
Interesanta schimbarea. Vad ca s-au rulat bine deci aluatul a fost bun. Voi incerca si eu

#11 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 27 August 2011 - 06:08 PM

Da, tot pt F2 caci am folosit doar faina integrala de grau.
Da, m-am mirat si eu. Adevarul e ca nu am apucat sa iau mascarpone si aveam iaurt si am zis ca da de iese. Si a iesit.

#12 Greenhill Miriam

Greenhill Miriam

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi

Postat 14 September 2011 - 11:30 AM

QUOTE(Sheng @ May 11 2011, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
125 unt moale
125 mascarpone
250 faina integrala de grâu
2 lgt xilitol


Puteti sa-mi spuneti pe romaneste ce este Xilitol? Este un indulcitor chimic lichid ,care se gaseste in magazinele Romanesti? Dupa terminatia lui in ol deduc ca este vorba de un indulcitor chimic lichid.
Daca este asa ,atunci se poate pune in locul lui, orice indulcitor lichid din comert.
Presupun ca este un amestec care contine sucrazit sau sorbitol lichid

Miriam

#13 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 September 2011 - 11:40 AM

QUOTE(Greenhill Miriam @ Sep 14 2011, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Puteti sa-mi spuneti pe romaneste ce este Xilitol? Este un indulcitor chimic lichid ,care se gaseste in magazinele Romanesti? Dupa terminatia lui in ol deduc ca este vorba de un indulcitor chimic lichid.
Daca este asa ,atunci se poate pune in locul lui, orice indulcitor lichid din comert.
Presupun ca este un amestec care contine sucrazit sau sorbitol lichid

Miriam


Nu este acelasi lucru cu orice alt indulcitor din comert. Conteaza si IG ul (AICI tinem dieta monti) si daca are sau nu efecte nocive asupra corpului....
Iti sugerez sa citesti tot topicul asta despre indulcitori si daca mai ai intrebari le poti pune la topicul asta:
http://www.culinar.r...itori-naturali/

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#14 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 September 2011 - 09:14 PM

QUOTE(Greenhill Miriam @ Sep 14 2011, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Puteti sa-mi spuneti pe romaneste ce este Xilitol? Este un indulcitor chimic lichid ,care se gaseste in magazinele Romanesti? Dupa terminatia lui in ol deduc ca este vorba de un indulcitor chimic lichid.
Daca este asa ,atunci se poate pune in locul lui, orice indulcitor lichid din comert.
Presupun ca este un amestec care contine sucrazit sau sorbitol lichid

Miriam


Sufixul "ol" n-are nici o legătură cu starea de agregare a substanţei, este marca poliolilor (alcoolilor). Xilitolul este obţinut, grosolan vorbind, prin amestecarea cu hidrogen a xilozei, care e zahărul natural existent în multe plante (fructe şi alte vegetale). Ca să fie eficient economic, xilitolul se obţine din xiloză extrasă din lemn (scoarţă de copac). Nu este un amestec de chimicale, n-are nici o legătură cu sucrazitul, nu-i tot aia cu sorbitolul.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#15 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 12 October 2011 - 01:38 PM

Am executat zilele trecute cornuletele,au iesit un deliciu !!!
Am adaugat in plus doar putina drojdie si cateva linguri de tarate.
Intrebarea intrebatoare e - daca am adauga un ou o "dezmontizam" unsure.gif ?



dragos_008.jpg

Editat de GabrielaT, 12 October 2011 - 01:43 PM.


am inceput in 1.08.2011

#16 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 12 October 2011 - 01:40 PM

dragos_010.jpg

dragos_009.jpg

am inceput in 1.08.2011

#17 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 12 October 2011 - 01:42 PM

Si finalul
dragos_001.jpg

am inceput in 1.08.2011

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 October 2011 - 03:34 PM

Au iesit foarte frumoase smile.gif

QUOTE(GabrielaT @ Oct 12 2011, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am executat zilele trecute cornuletele,au iesit un deliciu !!!
Am adaugat in plus doar putina drojdie si cateva linguri de tarate.

Daca puneai cantitati egale de faina intergrala si tarate (nu stiu daca se mai intindea foaia asa de bine) ar fi fost bune pt faza 1

QUOTE(GabrielaT @ Oct 12 2011, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Intrebarea intrebatoare e - daca am adauga un ou o "dezmontizam" unsure.gif ?

Oul e considerat "gras" si alaturi de grasimea din mascarpone si unt ar fi ramas tot asa: bune pentru faza 2

#19 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 12 October 2011 - 08:31 PM

CITAT(Sheng @ Oct 12 2011, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Au iesit foarte frumoase smile.gif
Daca puneai cantitati egale de faina intergrala si tarate (nu stiu daca se mai intindea foaia asa de bine) ar fi fost bune pt faza 1
Oul e considerat "gras" si alaturi de grasimea din mascarpone si unt ar fi ramas tot asa: bune pentru faza 2


Da,tocmai de aia nu am pus cantitati egale de faina si tarate(am pus doar asa pt sanatatea intestinelor mele D.gif )
Aaaa si nu am pus mascarpone ca nu am avut,am pus kefir tongue.gif (dar tot aia-i),
-si cred ca facute de faza 1 nu ar mai fi asa gustoase,data viitoare pun si ou...cred ca ies si mai pufoase !

am inceput in 1.08.2011

#20 tzuchi

tzuchi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi

Postat 23 December 2012 - 09:01 AM

Cornulete fragede de post (faza 2)
Aseara am facut cornulete ne-monti pentru Craciun, si mi s-a facut pofta si am facut si tura a doua montificata (faza 2). Ingredientele sunt: bors, ulei, faina integrala de grau, coaja rasa de lamaie, drojdie, fructoza. Ideea de baza este ca la o parte de bors sa se foloseasca doua parti de ulei.
Cantitatile folosite de mine:
- 125 ml bors
- 250 ml ulei
- 1 lingurita fructoza
- 600 g faina integrala de grau (sau chiar mai putin. Eu pusesem 650g luandu-ma dupa reteta mea ne-monti, insa nu se legau ingredientele, asa ca am mai pus din ochi niste bors si ulei pana s-au legat.)
- un cubulet mic de drojdie proaspata (25g) (eu iau de obicei un pachet mare de 500g, il portionez si il bag la congelator intr-o punga. Si ori de cate ori am nevoie de drojdie proaspata, scot un cubulet care se dezgheata imediat ;) )
- fructoza facuta pudra la rasnita de cafea pentru pudrat

Toate ingredientele (mai putin fructoza pudra) le-am pus in masina de paine pe programul de "Aluat de paste" - 15 min
Dupa ce s-a framantat aluatul, am facut cornuletele dupa cum a descris Sheng. Eu l-am umplut cu magiun de casa. Nu mi-a ajuns un borcan pentru inca vreo 6 buc. pe care le-am umplut cu gem de caise conform.
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit cam 70-80 de cornulete (2 tavi de aragaz si jumatate). Le-am copt la 175 grade timp de 15 min. Cand mai erau caldute, le-am pudrat cu fructoza. Sun fragede si delicioase. Cele ne-monti le tineam si mai mult de o saptamana si tot fragede si bune erau.

Miniaturi atașate

  • DSCF0934.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi