Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Conopida la cuptor


3 răspunsuri la acest topic

#1 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 03 June 2011 - 02:25 PM

Proteino-lipidica
FAZA I

Ingrediente:
1 conopida proaspata(sau congelata)
100 g soia cuburi
(eu de obicei cumpar de Dr. Oetker)
1 ceapa alba
2-3 oua
200 g branza( telemea, cascaval, mozzarella s.a)

Condimente:
-sare
-ulei masline
-piper
- praf ghimber
-maghiran
(merg si altele, depinde ce va place)

Conopida spalata si rupta in mai multe buchetele se pune 5 minute pe foc, in apa in clocot. Apoi se strecoara si se aseaza intr-o tava pentru friptura, in care am pus o lingura de ulei de masline, preferabil extra-virgin. Peste conopida, turnam cubuletele de soia care au fost doar spalate putin in apa rece. Astfel, la gata ele vor fi crocante.
Se taie ceapa marunt si se pune in tava, alaturi de condimentele mentionate, 2-3 oua batute cu furculita, si branza rasa pe razatoare. Se lasa la cuptor aprox 25-30 minute.
Poate fi mancata ca atare, sau ca si garnitura, alaturi de carne( fara glucide, deci fara paine).
Se poate asezona cu smantana si ierburi aromate.

Miniaturi atașate

  • conopida_003.jpg


#2 pop anna 25776

pop anna 25776

    Bucataras

  • Membri
  • 67 posturi
  • Location:Oradea

Postat 03 June 2011 - 09:03 PM

Azi am facut si eu conopida la cuptor, fara ceapa si soia, in schimb am pus carnat si oua fierte.




#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 June 2011 - 11:16 PM

QUOTE(promonti @ Jun 3 2011, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Proteino-lipidica
FAZA I

Ingrediente:
1 conopida proaspata(sau congelata)
100 g soia cuburi
(eu de obicei cumpar de Dr. Oetker)
1 ceapa alba
2-3 oua
200 g branza( telemea, cascaval, mozzarella s.a)


Noi nu obisnuim sa folosim soia cu toate ca este conforma dpdv monti.
Folosind functia ''search'' vei gasi discutii interesante ce s-au purtat la sezatoare, in legatura cu acest subiect

#4 promonti

promonti

    Bucataras

  • Membri
  • 135 posturi

Postat 04 June 2011 - 08:16 AM

Multumesc de sfat, Sheng, mie nu-mi prea place soia, dar obisnuiesc sa cumpar pentru ca are IG mic. Am tot citit pe aici, inca nu am gasit nimic despre soia.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi