Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Inghetata


38 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 June 2011 - 05:13 PM

Acest topic cuprinde :

1. Inghetata de capsuni
2. Inghetata de ciocolata
3. Inghetata de ness
4. Inghetata de zmeura

Pentru cine este interesat de subiect : topic deschis de Adriana AICI si topic deschis de Maya AICI

De saptamana trecuta sunt fericita posesoare a unui aparat de facut inghetata,
cu bol care se pune 12 ore in congelator si care arata asa

aparat_de_facut_inghetata.jpg


Azi l-am probat prima data, asa ca am facut inghetata de capsuni, fara tepi, cremoasa si gustoasa rau de tot. O sa mai fac si altele si postez in continuare
Retete (pentru inghetata la aparat) am gasit chiar pe culinar a i c i de la Adriana floare.gif si am de gand sa le fac pe toate

1. Inghetata de capsuni

Cantitati :

400 gr. capsuni
2 lg fructoza (pentru noi a fost prea dulce asa ca data viitoare nu mai pun nici pic)
200 ml. smantana dulce Dorna (pentru frisca)

Am pus de aseara in congelator, bolul aparatului de facut inghetata
Azi, am zdrobit toate ingredientele cu mixerul, apoi le-am pus la rece ca asa scrie in carticica aparatului. De fapt erau toate reci ca statusera deja in frigider.
Am scos bolul, l-am montat in aparat, am turnat amestecul de capsuni si am pornit motorasul.
Dupa 40 minute mancam disperati o inghetata minunata

Si acum niste poze ca asa se obisnuieste D.gif

Pata este de la frig. Am stat prea aproape DSC02401.JPG

Inghetata este gata !

DSC02402.JPG

Am avut emotii mari D.gif DSC02408.JPG

Voi mai face precis si din alte fructe : zmeura, afine, etc

#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 09 June 2011 - 05:29 PM

sa-l stapanesti fericita:D:Dsi sa te bucuri de el cat mai mult timp
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 June 2011 - 05:36 PM

Mersi Antzuka cheekkiss.gif sper sa nu se strice prea rapid ....

#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 June 2011 - 05:50 PM

Aceste imagini ne doare!!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 June 2011 - 06:06 PM

Ce-mi faci tu Rodico! Acu deci trebuie sa-mi cumpar si eu un aparat din asta! Nu-i asa?
Si asa zice sora-mea ca ii place ca am tot felul de nazbatii de care ma folosesc ca sa fac ceva bun. Ea nu are dar nici nu cred ca i-ar trebui tongue.gif Ca daca tot o invit eu pe la mine!

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 June 2011 - 07:14 PM

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste imagini ne doare!!

...rau de tot rade.gif

QUOTE(cris31 @ Jun 9 2011, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce-mi faci tu Rodico! Acu deci trebuie sa-mi cumpar si eu un aparat din asta! Nu-i asa?

Cam asa ceva D.gif
Cel mai grozav este ca nu are tepi si e cremoasa.
Am fost foarte uimita, chiar ingrijorata cand am vazut ca paletele se miscau foarte incet. Credeam ca miscarea va fi mai rapida
Abia astept sa vad cum iese din zmeura sta pe ganduri.gif

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 10 June 2011 - 07:02 AM

CITAT(onaf @ Jun 9 2011, 03:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste imagini ne doare!!

Ca bine zici.
Foarte misto, cat a costat masinaria?

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 June 2011 - 08:07 AM

QUOTE(adeje @ Jun 10 2011, 08:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte misto, cat a costat masinaria?

In jur de 130 lei, marca Clatronic (nemtesc) este si pe internet si am inteles ca a fost/este pe la Real

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 June 2011 - 08:50 AM

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste imagini ne doare!!

da, da, rau de tot!!!!
de vre-o 2-3 ani tot vreau masinarie de asta si tot aman din diverse motive... asa ca imaginile sunt "imbolnavitioare" plans isteric.gif

#10 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 10 June 2011 - 01:06 PM

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste imagini ne doare!!

em_new_19.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 June 2011 - 08:34 PM

QUOTE(boni @ Jun 10 2011, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
de vre-o 2-3 ani tot vreau masinarie de asta si tot aman din diverse motive... asa ca imaginile sunt "imbolnavitioare" plans isteric.gif

Hei Boni, ma miram ca nu ai aparut la ingetata de capsuni rade.gif
Cumpar-o, ti-o recomand cu cea mai mare caldura. Astazi si-a cumparat o prietena de la metro un aparat de facut inghetata marca "heru" (are 0,75 litri) zice ca-i facuta tot in Germania

Azi am mai facut un rand de inghetata D.gif

#12 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 10 June 2011 - 11:50 PM

QUOTE(onaf @ Jun 9 2011, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceste imagini ne doare!!



QUOTE(M_rules @ Jun 10 2011, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
em_new_19.gif


Si eu, si eu:
em_new_19.gif

#13 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 02:20 PM

Eu am avut in casa o masinarie de genul acesta dar am maritat-o rapid. Problema la mine e ca nu am loc in congelator pt rezervorul masinariei, asa ca zero inghetata. I-am dat-o mamei si ea a dus-o in Romanica.
De durut ma doare si pe mine... eu visez la o masinarie de inghetata de aia care nu are nevoie de congelatorul meu... Numai ca exista o mare problema: costa vreo 200 euro. Asa ca o sa mai visez la ea ceva ani. Asta imi mai lipseste in bucatarie. Cred ca ma fugareste soata din dotare cu inghetatarie cu tot.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 June 2011 - 04:38 PM

Hai sa va mai starnesc un pic rad tare.gif

DSC02421__16.06.2011.jpg in timp ce se invarteste

aici e gata !
DSC02424___Iunie_.JPG


#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 16 June 2011 - 05:57 PM

Reao ce esti! em_new_05.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 June 2011 - 10:37 AM

QUOTE(cris31 @ Jun 16 2011, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reao ce esti! em_new_05.gif

mama.gif

#17 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 June 2011 - 02:09 PM

In primul link parea mai tare - ai schimbat ceva?

Eu am facut de 2 ori:
- odata cu smantana dulce LaDorna 12% (din aia aveam) si cu 400gr capsuni - nu a luat toata compozitia si dupa 50 de mine ra mai mult serbet, asa ca l-am mai bagat 1 ora la congelator.
- a doua oara am facut dupa reteta lui: 200gr capsuni, 250gr iaurt si putina fructoza - cantitatea asta umplea cam 3/4 din recipient si in final a iesit o inghetata putin mai moale (cam tot dupa 50 de min).
Nu stiu daca am gresit eu cu ceva sau asa e normal.

#18 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 June 2011 - 04:49 PM

QUOTE(SEAndreea @ Jun 17 2011, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In primul link parea mai tare - ai schimbat ceva?

Absolut nimic. Aceeasi reteta (a Adrianei) cu care voi face pentru toate fructele
Nu am incercat (inca) de vanilie sau cacao ca prea ne e drag de parfumul capsunilor D.gif

QUOTE(SEAndreea @ Jun 17 2011, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu daca am gresit eu cu ceva sau asa e normal.

Nu cred ca-i ceva gresit daca ai facut cum scrie in carticica lui.

Am observat ceva, poate te ajuta : fructele (spalate) trebuie sa le pui o perioada de timp in congelator, pana incep sa inghete (nu pana se fac sloi).
Pe urma le scoti si le zdrobesti (faci piureul) impreuna cu smantana si fructoza/xilitolul/eritritolul si abia apoi rastorni compozitia in aparat, si-l pornesti.
In acest fel va dura numai 5-7 minute pana-i gata inghetata.



#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 June 2011 - 05:29 PM

2 . Inghețată de ciocolată


400 ml. smântână pentru frişcă
200 ml. lapte monti
8 pătrate
(64 gr.) ciocolată Heidi cu 85% cacao
Sirop de cacao : 125 ml. apă + 2 lg. cacao (mai cu moț) pe foc ; când fierbe se dă de-o parte şi se adaugă 2 lg. fructoză, 6 pătrate (48 gr.) ciocolată şi 2 lg ness (opțional).
1 fiolă rom dr.Oetker

La final se adaugă 2 pătrate (16 gr.) de ciocolată răzuite cu cuțitul ca să rezulte bucățile mai mărişoare, sa se simta in inghetata

• în primul rând se pregăteste (pe foc) siropul de cacao
• se lasă sa se raceasca apoi se adauga laptele monti şi se bagă în congelator să fie foarte rece
• când siropul s-a racit foarte bine, se scoate bolul maşinii din congelator si se rastoarna siropul in el
• se adaugă smântâna pentru friscă şi esența de rom. (data viitoare am sa pun multe frunzulițe de mentă zdrobite bine)
• se pune la muncă maşinuța şi peste 40 minute a fost gata
• se răstoarnă într-o cutie şi se păstrează la congelator.


DSC02433___f._mic.jpg Pofta buna D.gif DSC02429___mic.jpg

#20 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 27 June 2011 - 07:31 AM

Offff.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi