Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Lipie


28 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 08 July 2011 - 04:59 PM

Ingrediente:

o cana cu apa (eu am incalzit-o la cuptorul cu microunde 30 secunde)
un plic drojdie uscata
o lingurita sare
faina monti cat cuprinde (faina integrala de grau si tarate de grau 50:50)


Faina monti:

Fotografie0247.jpg

Fotografie0243.jpg

#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 08 July 2011 - 05:26 PM

Dupa ce a crescut coca am rupt bucati din ea si am facut bile, de marimea unei mingi de tenis, dar eu am facut in functie de tigaia mea.

Miniaturi atașate

  • Fotografie0241.jpg
  • Fotografie0252.jpg

Editat de adeje, 08 July 2011 - 05:40 PM.


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 08 July 2011 - 05:37 PM

Am presat bilele cu facaletul, pana au luat forma lipiei, subtire dar suficient de groase incat sa poata fi luate de pe masa/blat si puse in tigaie. Daca se rup un pic, nu-i problema ca odata puse in tigaie, se poate apasa usor pe ruptura/crapatura si coca se sudeaza.

Miniaturi atașate

  • Fotografie0256.jpg
  • Fotografie0258.jpg


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 08 July 2011 - 05:39 PM

Au iesit 11 lipii, tigaia mea este adanca dar baza nu este foarte mare, cam de marimea unei farfurii.

Miniaturi atașate

  • Fotografie0264.jpg
  • Fotografie0267.jpg

Editat de adeje, 08 July 2011 - 05:41 PM.


#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 08 July 2011 - 05:45 PM

Pozele sunt facute cu telefonul si nu sunt prea reusite.

Am pus pozele cu faina monti pe care o folosesc. Intr-un vas mare pun 1 kg faina de grau macinis integral si 4 pungi de 250 gr. tarate de grau. Amestec f f bine si gata faina monti, ca sa nu stau cu teama ca nu pun faina si tarate in cantitati egale.

Miniaturi atașate

  • Fotografie0271.jpg

Editat de adeje, 08 July 2011 - 05:47 PM.


#6 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 July 2011 - 08:27 PM

Adeje, ai framantat mult la coca?



all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#7 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 08 July 2011 - 10:32 PM

arata grozav lipiile tale adeje , multumesc ptr explicatiile facute pas cu pas , dar tot nu scapi de intrebari tongue.gif le-ai prajit fara sa ungi putin tigaia cu ulei ? te intreb pt ca mi-e teama sa nu-mi iasa betonele din cauza taratei ? nu am facut niciodata cu tarate ,din cate stiu ..merg mancate si cu lipide nu ?multumesc anticipat em_new_15.gif

#8 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 July 2011 - 12:00 PM

CITAT(onaf @ Jul 8 2011, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje, ai framantat mult la coca?

Aproape deloc, doar am amestecat ingredientele pana am obtinut consistenta dorita.

CITAT(valery @ Jul 8 2011, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata grozav lipiile tale adeje , multumesc ptr explicatiile facute pas cu pas , dar tot nu scapi de intrebari tongue.gif le-ai prajit fara sa ungi putin tigaia cu ulei ? te intreb pt ca mi-e teama sa nu-mi iasa betonele din cauza taratei ? nu am facut niciodata cu tarate ,din cate stiu ..merg mancate si cu lipide nu ?multumesc anticipat em_new_15.gif


Nu am pus deloc ulei, le-am facut in tigaie teflonata, din aceea cu bulina rosie. Nu ies tari, ies foarte moi, sunt moi si a doua zi.



#9 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2011 - 12:06 PM

QUOTE(adeje @ Jul 9 2011, 12:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aproape deloc, doar am amestecat ingredientele pana am obtinut consistenta dorita.


Ah, minunat! em_new_32.gif
Mulţumesc.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#10 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 09 July 2011 - 10:51 PM

CITAT(adeje @ Jul 9 2011, 10:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aproape deloc, doar am amestecat ingredientele pana am obtinut consistenta dorita.
Nu am pus deloc ulei, le-am facut in tigaie teflonata, din aceea cu bulina rosie. Nu ies tari, ies foarte moi, sunt moi si a doua zi.

daca spui ca iasa moi si asa raman si a doua zi , sigur fac o portie mai mare asta daca vreau sa-mi ramana si mie macar una D.gif , am si eu tigaie cu bulinuta rosie in aia le voi face em_new_10.gif multumesc

#11 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 10 July 2011 - 11:48 AM

vai ce pofta mi-ati facut de lipiile astea...da sigur nu o sa-mi iasa...dar incerc


#12 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 11 July 2011 - 11:56 AM

Cred ca din astea am sa incerc sa-mi fac si eu... dar cu siguranta am sa ma iau de manuta cu Dalia...


Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#13 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 11 July 2011 - 03:18 PM

sorina nu de alta dar mie nici azi dupa un an de monti nu imi ies clatitele daramite lipiile...incerc dar mai astept un pic ca evit fainurile mai ales ca nu ma pot abtine sa nu fac un kebab din ele chiar daca va fi sanatos si fara cartofi prajiti si ketchup si maioneza plina de E-uri...acu ca imi aduc aminte ma intreb cum naiba am putut manca asa ceva...bleaaaaaaaaaaaaaaaaah

#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 11 July 2011 - 05:43 PM

Atat ketchup-ul cat si maioneza poti sa ti le faci linistita in casa. Eu pana la monti nu am facut in viata mea maioneza... acum sunt experta. In 5 min am maioneza gata... o bunatate.
Ketchup, de ce sa zic vreo prostie, nu m-a interesat pana acum sa fac, dar stiu ca sunt retete pe culinar.
Asa ca poti sa-ti faci linistita kebab asa cum vrei tu (minus cartofii pai).
A, si cand faci, sa faci si-o poza sa mi-o arati si mie. Cine stie poate ma convingi si pe mine sa-mi fac unul.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 11 July 2011 - 06:06 PM

Deci iata lipiile mele. Am amestecat aseara drojdia cu apa calda si apoi faina monty, la ochiometru. Am lasat cam moale compozitia, am lasat la crescut si apoi le-am intins si apoi in tigaie. Mi-au placut, au dat proba fierbinti cu unt si masline ca nu mai aveam timp de salata de varza. Data viitoare o s-o am pregatita. Singura chestie ca erau prea fragede si mi se rupeau la transbordat de pe plansa in tigaie, dar m-am descurcat. Sigur mai fac. Mi-au iesit patru dar nu mai stiu cata apa am pus ca aveam o ceasca de cafea.

Copy_of_vara_7.10_003.jpg

Adeje sarumana de reteta. E satioasa din cale afara. Si au fost bune si azi.


#16 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 12 July 2011 - 05:37 PM

Bravo cris. Sunt bune reci, cu unt si cu gem conform. Si ceai.

#17 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 22 July 2011 - 05:25 PM

Eu fac lipii de aproape un an dupa reteta asta http://www.culinar.r...ipie-arabeasca/ adaptata. Prima maia o fac cu faina integrala iar a doua oara adaug si taratele. Mai pun seminte de in macinate, seminte de canepa, fulgi de grau,etc. Ies foarte bune si sunt excelente pt pachet la servici.

Un tip pt cand le intindeti: bila de aluat se preseaza putin cu dosul unei farfurii( se aplatizeaza si se intinde mai usor rotunda) iar dupa ce e intinsa ca sa aiba o forma frumoasa o tai cu cutitul dupa conturul farfuriei.

Preferatele mele sunt lipiile cu humus,falafel si legume si lipiile cu spanac crud, branza feta si masline.

#18 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 22 July 2011 - 05:35 PM

CITAT(puisorul2 @ Jul 22 2011, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fac lipii de aproape un an dupa reteta asta http://www.culinar.r...ipie-arabeasca/ adaptata. Prima maia o fac cu faina integrala iar a doua oara adaug si taratele. Mai pun seminte de in macinate, seminte de canepa, fulgi de grau,etc. Ies foarte bune si sunt excelente pt pachet la servici.

Un tip pt cand le intindeti: bila de aluat se preseaza putin cu dosul unei farfurii( se aplatizeaza si se intinde mai usor rotunda) iar dupa ce e intinsa ca sa aiba o forma frumoasa o tai cu cutitul dupa conturul farfuriei.

Preferatele mele sunt lipiile cu humus,falafel si legume si lipiile cu spanac crud, branza feta si masline.


Auzi Puisor, da' cata drojdie pui matale, tinand cont ca folosim faina integrala/tarate? Tot 25g la 600g faina, sau mai mult?
Multam mult!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#19 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 22 July 2011 - 05:38 PM

Pun de obicei un plic de drojdie uscata de 7 gr. In prima faza, adica maiaua cu faina integrala creste bine dar dupa ce pun taratele nu prea mai creste.

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 July 2011 - 05:40 PM

QUOTE(puisorul2 @ Jul 22 2011, 06:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fac lipii de aproape un an dupa reteta asta http://www.culinar.r...ipie-arabeasca/ adaptata.

Si abia acum spui Puisorule ?
Te asteptam cu poze si reteta 'cap-coada' asa cum se obisnuieste D.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi