Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Crispy strips cu sos de usturoi


6 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 21 July 2011 - 04:45 PM

Sunt preferatele mele, am incercat diverse metode ca sa semene cu originalul, in final am ramas la aceasta reteta, foarte buna si foarte monti.

Am folosit:

2 piepti pui
usturoi
piper alb macinat
ardei iute
boia iute
sare
3 oua
200 gr. tarate de ovaz
maioneza monti
smantana

Pieptul de pui i-am taiat fasii subtiri si lungi, pe care le-am spalat/sters de apa.
Am amestecat intr-un castron fasiile de carne cu are, piper, ardei iute, boia iute si putin uturoi pisat si le-am lasat sa se imprieteasca cam 5 ore. Se pot lasa si peste noapte acoperite cu folie in frigider.

Ulterior le-am scos din castron, le-am trecut prin ou batut, apoi prin tarate de ovaz si le-am prajit in baie de ulei. Este important sa fie puse in uleiul incins si sa fie acoperite de ulei, sa se prajeasca uniform. Se prajesc foarte repede. Sunt aurii, crocante pe exterior si moi/fragede in interior. Intre carne si crusta este un strat rosiatic si iute, bun, bun.

Separat, am facut un sos din maioneza monti, smantana, piper alb si usturoi pisat.

Miniaturi atașate

  • Picture_005.jpg
  • Picture_007.jpg


#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 21 July 2011 - 04:47 PM

Sunt gustoase si a doua zi, reci.

Miniaturi atașate

  • Picture_012.jpg


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 21 July 2011 - 04:50 PM

Cu sosul de usturoi sunt...n-am cuvinte. :)

Miniaturi atașate

  • Picture_018.jpg


#4 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 22 July 2011 - 05:19 AM

Felicitari adje ! arata minunat !!! multumesc ptr reteta , mi-a adus aminte de pui shanghai , maioneza monti ..te referi la maioneza de casa ?

#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 22 July 2011 - 08:18 AM

CITAT(valery @ Jul 22 2011, 03:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari adje ! arata minunat !!! multumesc ptr reteta , mi-a adus aminte de pui shanghai , maioneza monti ..te referi la maioneza de casa ?

Da, cu mustar fara zahar au chiar fara mustar.

#6 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 May 2012 - 07:21 AM

am facut si eu pe fuga si pt la servici ,dar la cuptor pe o tava cu hartie de copt ,o singura pulpita dezosata ca nu am avut piept de pui , 1 ou si taratele de ovaz - cam 3 linguri
au iesit foarte bune, mai fac maiine cred
multumesc de idee Adeje floare.gif

#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 May 2012 - 07:26 AM

CITAT(pesi @ May 11 2012, 05:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu pe fuga si pt la servici ,dar la cuptor pe o tava cu hartie de copt ,o singura pulpita dezosata ca nu am avut piept de pui , 1 ou si taratele de ovaz - cam 3 linguri
au iesit foarte bune, mai fac maiine cred
multumesc de idee Adeje floare.gif

Cu multa placere Pesi. :) Si eu fac foarte des.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi