Sari la conținut

Poză

Tort cu piersici


3 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 30 August 2011 - 04:40 PM

Deci aveam nevoie de o reteta rapida si bunaaa si sa pot manca si eu. La noua jumate seara m-am apucat si la zece si un sfert era in frigider pana a doua zi cand mi-au trebuit zece minute sa-l ornez. Nu am poze de la operatiunile ajutatoare ca nu mi-a trecut prin cap, o sa va multumiti numai cu poze de final.

1 kg de smantana Dorna pentru frisca, trei linguri de fructoza
5 piersici, 2lingura de fructoza, cateva boabe de afine
1 borcan de iaurt (350gr), 1 lingura de fructoza
1 cutie branza hohland, 1 lingura de fructoza
200 gr ciocolata 75% cacao
3 plicuri gelatina
1 plic tort-gelee
esenta de rom, de migdale, de vanilie

o forma de tort diametru 28 cu inel detasabil

Maruntim ciocolata, turnam la ochiometru un pic de smantana (100-150gr) si amestecam la bain-marine pana se omogenizeaza. Alaturi hidratam un plic si jumatate de gelatina si impartim in doua. O jumatate din gelatina obtinuta o amestecam cu ciocolata calda si lasam sa se racoreasca. Eu nu am reusit sa impart chiar bine si am avut o jumatate mai mica si s-a vazut dar numai eu am fost incurcata de acest amanunt. Restul de smantana amestecam cu fructoza, batem si frisca obtinuta o impartim in trei castoane. Primul castron il amestecam cu esenta de rom si apoi cu ciocolata si punem in forma de tort si dam la congelator.

Amestecam branza cu fructoza si cu cealalta jumatate de gelatina hidratata, cu frisca si adaugam cateva picatiri de asenta de migdale. Scoatem forma din congelator, punem si al doilea strat si iarasi la congelator.

Punem la hidratat un pachet si jumatate de gelatina. Cu blenderul vertical zdrobim trei piersici, dar avem grija sa mai ramana si cateva bucatele, punem o lingura de fructoza si dam cateva clocote, lasam sa se racoreasca. Borcanul de iaurt il amestecam cu fructoza, amestecam cu gelatina hidratata, cu piersicile racorite si in final cu frisca, adaugam si esenta de vanilie. Eu am mai avut o portocala ratacita prin frigider, am pus sucul si am renuntat la vanilie. Punem si al treilea strat in forma de tort si dam la frigider pana a doua zi dimineata.

A doua zi am taiat feliute subtiri si frumoase cele doua piersici ramase si am facut un compot cu o lingura de fructoza. Am lasat sa se racoreasca, am ornat pe deasupra, am adaugat si cateva bobite de afine. Am amestecat o cana de zeama de compot cu plicul de tort gelee si am turnat pe deasupra. In jumatate de ora am plecat cu el la iarba verde. Acolo am scos inelul si deabia am avut timp de facut cateva poze. Nimeni nu a stiut ca era dietetic, era Monty.


Sper ca o sa va placa ideia mea de tort rapid si racoritor si parfumat

Copy_of_vara_2011_014.jpg

Copy_of_vara_2011_015.jpg

Copy_of_vara_2011_033.jpg



Imagini atașate

  • Copy_of_vara_2011_016.jpg


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 August 2011 - 05:31 PM

Minunat Crisuco floare.gif

Am niste intrebari ;
1. ce greutate are cutia cu branza hohland (nu am folosit niciodata) cred ca o voi inlocui cu mascarpone
2. plicurile cu gelatina sunt cu granule (dr. oetker) ?

#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 30 August 2011 - 06:13 PM

Rodica, are 200 gr.
http://www.cumparaie...ochland-200-gr/

Eu am dat 5.60 lei. Am luat in fuga ce-am gasit la supermarket. Si evident ca mascarpone e mult mai ok. Stratul acesta e teribil, cu esenta de migdale in el. Plicurile de gelatina sant cele de la dr. oetker de granule si cantaresc 10 gr. Cred ca se poate si cu mai putin. Deci eu am pus cam trei sferturi de pliculet la primele doua straturi si un pliculet si jumatate la ultimul. Cred ca se poate incerca si cu jumatate la primele si unul la ultimul strat.

Editat de cris31, 30 August 2011 - 06:25 PM.


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 31 August 2011 - 09:32 AM

Doamne cum arata, ce bun trebuie sa fie.

Ar trebui sa devina ilegal un tort care arata asa de bine. :)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi