Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Conopida pane cu sos tzatziki


14 răspunsuri la acest topic

#1 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 12 October 2011 - 10:43 AM

CONOPIDA PANE

Pentru ca a venit in sfarsit toamna si pe piata se gasesc diverse legume, m-am gandit sa incerc sa "monti"-fic niste conopida pane.Asadar:
Ingrediente:

Pentru conopida pane:
-o conopida potrivita ca si marime
-6 oua
-amestec monti de fainuri:tarate si faina integrala(eu am folosit faina integrala de ovaz pentru ca doar asta aveam in casa)
-sare pt fiert conopida
-piper pt amestecul de oua de la pane
-ulei de prajit

Pentru sos:
-un castravete
-sare
-un iaurt
-putin ulei
-usturoi

Se spala conopida si se rupe buchetele.
Se pune apa la fiert cu sare, iar in momentul in care apa clocoteste punem buchetelele si le dam in clocot 5 min, nu mai mult, pentru ca altfel se distrug.
Se scoate conopida fiarta intr-o sita si se lasa sa se raceasca.
Intre timp pregatim amestecul pentru pane: amestecam 6 oua cu o canita mica de apa, cu faina montificata, sare si piper.Va marturisesc ca eu la inceput am batut doar 2 oua, insa tarata absoarbe din plin ouale si se ingroasa foarte tare, asa ca am repetat operatiunea asta cam de 3 ori pentru a putea tavali intreaga cantitate de conopida prin aceasta compozitie.Cred ca asa ar fi cel mai bine:sa faceti acest amestec de mai multe ori, pt ca altfel, in timp, se ingroasa.

Intr-un castronel am amestecat faina integrala de ovaz cu tarata.Prin acest amestec am trecut buchetelele de conopida racite, prin amestecul de oua si dupa aceea le-am pus la prajit in tigaia incinsa.Se intorc pe toate partile.Cand sunt bine rumenite se scot pe un servetel pentru a absorbi uleiul din ele.

Separat facem si sosul :
Am blenduit un castravete curatat de coaja cu 5-6 catei de usturoi, putin ulei, sare si un iaurt.

Conopida pane se serveste atat calda, cat si rece , cu sosul tzatziki deasupra.

Imagini atașate

  • c2.jpg
  • c1.jpg
  • c3.jpg
  • c5.jpg
  • c4.jpg

Editat de Sheng, 24 October 2011 - 02:21 PM.
adaugat usturoi

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#2 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 12 October 2011 - 10:46 AM

continuare...

Imagini atașate

  • c12.jpg
  • c11.jpg
  • c10.jpg
  • c9.jpg
  • c8.jpg
  • c7.jpg
  • c6.jpg

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#3 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 12 October 2011 - 10:48 AM

continuare

Imagini atașate

  • c18.jpg
  • c17.jpg
  • c16.jpg
  • c15.jpg
  • c14.jpg
  • c13.jpg

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 12 October 2011 - 12:00 PM

N-am mancat niciodata, nu m-as fi gandit sa le prepar asa.
Dar prima poza din a doua postare m-a convins. Ce le-as fura din tigaie... :)

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 October 2011 - 12:15 PM

Yumi, yumi, yuuuu
O singura observatie am de facut in legatura cu iaurtul ala dietetic ... stii tu de ce ...

#6 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 12 October 2011 - 01:08 PM

CITAT(Sheng @ Oct 12 2011, 01:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yumi, yumi, yuuuu
O singura observatie am de facut in legatura cu iaurtul ala dietetic ... stii tu de ce ...


Da..stiu.....si em_new_28.gif ..nu zic nimic.Era singurul pe care il aveam prin casa.
Deci..nu faceti ca mine....luati un iaurt nedegresat!!!
KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#7 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 12 October 2011 - 05:47 PM

Bune, bune, bune!
Eu mai pun in compozitia de ou si doi catei de usturoi pisati si alte ierburi frumos mirositoarein asa fel incat conopida devine picanta si gustoasa intr-un mare fel. Si compozitia o mai subtiez cu apa minerala daca se ingroasa prea tare.
Vreau sa spun ca multa lume a lasat snitelele de carne pentru cele de conopida.

#8 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 13 October 2011 - 07:10 AM

CITAT(cris31 @ Oct 12 2011, 06:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bune, bune, bune!
Eu mai pun in compozitia de ou si doi catei de usturoi pisati si alte ierburi frumos mirositoarein asa fel incat conopida devine picanta si gustoasa intr-un mare fel. Si compozitia o mai subtiez cu apa minerala daca se ingroasa prea tare.
Vreau sa spun ca multa lume a lasat snitelele de carne pentru cele de conopida.


Da..am sa pun si eu in compozitia de ou usturoi pisat.Si ce ierburi mai puneai?Adica patrunjel, marar?Din astea?
Eu ca sa o subtiez am pus apa obisnuita... banned.gif

Oricum la mine a fost batalie la conopidutza!Cu usturoi...mama bunului! em_new_38.gif

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#9 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 13 October 2011 - 08:38 AM

Imi ploo in gura, zau.

#10 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 13 October 2011 - 08:42 PM

CITAT(Korinna @ Oct 13 2011, 08:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da..am sa pun si eu in compozitia de ou usturoi pisat.Si ce ierburi mai puneai?Adica patrunjel, marar?Din astea?
Eu ca sa o subtiez am pus apa obisnuita... banned.gif

Oricum la mine a fost batalie la conopidutza!Cu usturoi...mama bunului! em_new_38.gif

Pai ti-am zis ca e bataie pe ele!. N-am incercat cu patrujjel. Am pus, rozmarin, cimbru, busuioc, boia dulce si iute, chilly, ghimbir. Orice va place ca sa fie aromate si picante.

#11 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 14 October 2011 - 05:58 PM

Si eu mananc conopida pane, insa nu am incercat cu sos. Oricum, sigur e foarte bun!!
Daca mai poti modifica Korinna, ai uitat sa scrii usturoiul chiar la inceput, la ingrediente pentru sos. :)

#12 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 24 October 2011 - 12:11 PM

CITAT(flu @ Oct 14 2011, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu mananc conopida pane, insa nu am incercat cu sos. Oricum, sigur e foarte bun!!
Daca mai poti modifica Korinna, ai uitat sa scrii usturoiul chiar la inceput, la ingrediente pentru sos. :)

Nu pot modifica!..:(((
KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 October 2011 - 02:22 PM

QUOTE(Korinna @ Oct 24 2011, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu pot modifica!..:(((

L-am pus pe dl. usturoi smile.gif

#14 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 03 April 2012 - 08:18 AM

Sos n-am facut...o mananc pur si simplu. Cu salata sau ca garnitura, este foarte aromata conopida...

Miniaturi atașate

  • rsz_1picture_002.jpg


#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 04 April 2012 - 09:33 AM

Ce bine ca mi-ai adus aminte de conopidute pane, n-am mai facut de mult. Pup!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi